Kaj dogaja
87 ogledov

Lovro Smrekar: Fragmenti Kranja

Kranj
Nekaj dobro znanih znamenitosti Kranja in znanih meščanov predstavljenih v idealizirano nostalgičnih fragmentih na treh panojih, ki vzbudijo občutek preteklega časa.

Lovro Smrekar (2002) se je z deveto umetnostjo srečal že pri rosnih letih, ko se je udeleževal Stripburgerjevih delavnic. Svoje risane junake je sprva oživil v samoizdanih knjižicah.

Leta 2015 je pri Stripburgerju izdal svoj prvi avtorski mini album, »Skrivnost stare trdnjave«. V zadnjih letih je svoja dela prispeval španskemu fanzinu Que Suerte. Vmes se pogosto spogleduje tudi z animacijo, v sklopu raznih projektov in delavnic je sodeloval pri nastanku mnogih kratkih mladinskih animiranih filmov, ki so bili nagrajeni tudi v tujini. Je tudi reden obiskovalec filmskih festivalov, v sklopu krožka Ostrenje pogleda v Slovenski Kinoteki pa se ukvarja tudi s filmsko kritiko.

KJE: Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa
KDAJ: 13. 8. - 31. 8.

Dogodek je del programa Striptih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.