Carpaccio story je zgodba o povezovanju in združevanju zgodovine, pestre kulturne dediščine prostora in vrhunske gastronomije.
Vsi poznamo Carpaccio, izredno priljubljeno italijansko jed iz tanko narezanega surovega mesa, ki jo je v začetku 60-ih let za posebno priložnost prvič pripravil Giuseppe Cipriani, lastnik slovitega Harry's Bara. Mnogi pa ne vedo, da jo je Cipriani poimenoval po znanem beneškem slikaju Vittoreju Carpacciu (1465-1525), saj so ga barve – značilni rdeči in beli odtenki – pripravljene jedi spominjali na njegova dela, njegovo umetnost.
Z nami bo pet priznanih kuharskih mojstrov: Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu – Zemono), Tadej Gašparin (Pikol), Svetozar Raspopović (Restavracija AS), Fabricio Vežnaver (Pergola) in Tomaž Bevčič (Rizibizi), ki nas bodo kulinarično razvajali z različnimi izvedbami specialitete carpaccio. Na krožnikih bodo letos tako kraljevali odličen tunin, postrvji in račji carpaccio, carpaccio mesa tovarja (osla), kot tudi večkrat nagrajeneni brancinov carpaccio, ki je v letošnjem letu prejel laskavi naziv najboljša krožnik v regiji Alpe Adria (Best Gourmet).
Cena vstopnice: 35€
Več informacij na spletni strani Carpaccio story.