Slovenija
13 ogledov

Štajerska: požar, sveče opomina, ugrabitev

Za balkonskimi vrati v hiši na Brunški Gori so našli truplo pokojne Simone Ban. Žurnal24 main
Požar. Neuradno naj bi ga zanetil mlajši sin, starejši se je rešil. Gasilci. Dežurali vso noč, poškodovani gasilec okreva v bolnišnici.
 
 

Svetniki se bodo odpovedali dvema sejninama, skupaj z Rdečim križem bo občina pomagala družini do nove strehe, Komunala pa že pomaga pri čiščenju pogorišča.

Matjaž Han, župan Radeč

 
"Za nami je noč, kakršne ne pomnimo. Gorelo je kot bakla, najhuje pa je bilo, da niti nismo vedeli, koliko ljudi naj bi bilo v hiši, niti ni bilo mogoče stopiti direktno v ogenj," je po neprespani noči pojasnjeval Franci Titovšek, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radeče.

Iz goreče hiše se je skozi podstrešno okno uspelo rešiti 13-letnemu fantu, na varno pa mu je pomagal bratranec, ki je prislonil lestev. Gasilci so v hiši našli mrtvo njegovo mamo, 39-letno Simono Ban, in mlajšega sedemletnega brata.

 

Tragična avtocesta

Povzročitelj nesreče se ni pojavil na sodišču, v spomin in opomin so zagorele sveče. Članek si lahko preberete tukaj.

Očeta ni bilo doma
V času, ko je zagorelo in so se gasilci že borili z ognjenimi zublji, partnerja pokojne Mirana Čajka ni bilo doma. Našli so ga v eni od radeških gostiln in ko so mu sporočili, da doma gori, naj tega sprva sploh ne bi verjel. "Lastnik gostilne, v kateri je bil, ga je sam pripeljal do hiše, v kateri so živeli še njegova mama ter sestra in njena hči," nam je povedal eden od domačinov. Ti so tudi ugibali o vzrokih požara in omenili, da so mlajšega, ki je obiskoval šolo s prilagojenim programom v Celju, večkrat videli, da je kaj zažgal. Temu, da je tako močno in hitro zagorelo, da požaru tudi gasilci niso bili kos, naj bi botrovalo dejstvo, da so imeli v mansardnem delu hiše veliko gorljivega materiala, ker so stanovanje še urejali.


 

Ugrabitev

V ozadju goljufija z nepremičnino, še pred tem pa psihični pritiski in grožnje. Članek si lahko preberete tukaj.

Policija ni dajala uradnih izjav glede vzroka požara, ta naj bi bil znan v prihodnjih dneh.

V požaru poškodovan tudi gasilec
Okreva v bolnišnici. Gasilec Matej Trebežnik se je med tem, ko se je s kisikovo bombo na hrbtu že spuščal po lestvi iz goreče hiše, zapletel z nogo med letve in padel na tla. Kot nam je povedal njegov oče Branko Trebežnik, se počuti dobro in okreva v celjski bolnišnici. Utrpel je zlom štirih reber in enega prsta na levi roki. Matej je izkušen gasilec, ki je pred dvema letoma opravil tudi izpit iz ravnanja s kisikovo bombo. Gašenje požara (gasilo ga je 50 gasilcev iz Radeč in okolice) je bilo zelo zahtevno. "Kot bi gasili kres," pravi Titovšek. Radeški gasilci so bili nazadnje priča podobni tragediji pred štirimi leti, ko je v hiši v Pernovšah zaradi vžiga saj prišlo do požara, v katerem je umrla starejša ženska, ki je padla in se ni mogla pravočasno rešiti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.