Svet
17425 ogledov

Zaprli restavracijo, ker nimajo delavcev

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 09:55 10.april 2018.

    Vse je stvar ponudbe in povpraševanja. Kolikšna plača za kako delo. Da ne bomo o Hrvatih. Poznam avstrijskega kuharja, ki pred leti v času zimske sezone na smučišču Flachau delal od začetka decembra do 8. februarja po 10+ ur na ...prikaži več dan in v tem obdobju še ni bil en dan prost. Ga ni denarja, da delam tako. Zato tudi v Avstriji delajo v gostinstvu kot sezonci predvsem tujci, ki eno ali dve sezoni hočejo dobro zaslužiti. Saj nimaš življenja med sezono in slej ko prej se zlomiš.

    • Avatar skeptik
      skeptik 12:07 10.april 2018.

      Točno tako. Podoben paradoks je nedeljsko delo v trgovinah. Lastniki trgovin ga zagovarjajo pod pretvezo, da se delavci tepejo za nedelje in praznike, ker prinaša dodaten zaslužek. Če bi jih že za redno delo pošteno plačali, bi bili ob nedeljah ...prikaži več in praznikih z veseljem doma in s svojimi družinami. Sprevržena logika, res.

    • Pepe007 13:43 10.april 2018.

      Dejstvo je, da turizem ni taki strašni biznis kot bi sklepali iz floskul večine naših lokalnih skupnosti in državnih načrtov. Sploh, če je ponudba samo sezonsko zanimiva. So gospodarske panoge, ki so do okolja dovolj prijazne in tudi zaposlenim nudijo ...prikaži več dokaj enakomerno razporejeno delo celotno leto. Vendar pa še zdaleč niso deležne take pozornosti politike kot je turizem.

  • jakec1575 11:57 10.april 2018.

    Cene imajo kot v Belgiji in Franciji, delavca pa nočejo plačati 900€? Četudi je začetnik? Slavonci so se nehali ponizevati. Uničili so jim Slavonijo in so odšli.

  • alen04 09:45 10.april 2018.

    To je karma!!!! Prav jim je!!!!

    • cogocogo 13:02 10.april 2018.

      placali ne bi radi bi pa izkusene ljudi ,,pozabite izprijeni delodajalci ,,saj delavci v gostinstvu niso suznji ,,se drugo restavracijo zapri ali naj si dela sam ,,koliko pa oderete turiste je pa druga pesem in prodajate ribo iz uvoza ali ...prikaži veče ribo iz uvoza ali gojisca kot jadransko in samo ze to goljufijo izjemno zasluzite ,,upam d a se vam tudi druga restavracija sesuje ke r ste pokvarjeni kot vase ribe ,,turiste pa nic ne izuci ,,vse placajo samo d a se namocijo

    • alen04 13:46 10.april 2018.

      Hrvati so ena velika lažniva golazen, zahrbtneži nagravžni, pa še nič ne bi delali!!!! Golazen saj pravim!!!

    • klincek 13:50 10.april 2018.

      alen04 To sodiš po sebi.

    • alen04 13:53 10.april 2018.

      Klinček, nimaš sreče, nimamo vsi toliko zahrbtnosti v sebi akokr ta golazen Hrvaška. Pa tudi nam nikoli ni šlo tako slabo, da bi morali na morje k jugovini, vidimo dlje kakor dsamo do nosa.

  • ivan83 16:25 10.april 2018.

    Plačaj pošteno delavca za opravljeno delo in ga tretiraj s spoštovanjem pa boš vedno imel delovno silo!!!

  • Laznivi 10:48 10.april 2018.

    Samo sovenci in kitajci in pakistanci so se pripravljeni delat za minimalca

  • Avatar Zala
    Zala 14:40 10.april 2018.

    Ha, ha ... to se bo dogajalo tudi v Sloveniji, oz. se že dogaja. Lastnik dobrega gostinskega lokala svoje delavce pošteno plačuje za opravljeno delo. Vsi drugi mislijo, da so rešitev tuji delavci in študentske napotnice. Bili in minili so tisti časi.

  • Majazmaja 14:36 10.april 2018.

    Če nočejo pošteno plačati, naj lastniki delajo sami ... Glede hrvaških cen, ponudbe, postrežbe pa tole: sama odidem na Hrvaško le za kakšen (podaljšani) vikend. Takrat jem v restavracijah in NIKOLI nihče ni neprijazen, postrežba je vedno na nivoju, če ...prikaži več ne že vrhunska, hrana pa okusna. Je pa res, da grem tja uživat, ne pa iskati dlake v jajcu (npr. zakaj so mi zakasirali pogrinjek, zakaj me je kelnar pozdravil v nemščini itd.)!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.