Vse je stvar ponudbe in povpraševanja. Kolikšna plača za kako delo. Da ne bomo o Hrvatih. Poznam avstrijskega kuharja, ki pred leti v času zimske sezone na smučišču Flachau delal od začetka decembra do 8. februarja po 10+ ur na… ...prikaži več dan in v tem obdobju še ni bil en dan prost. Ga ni denarja, da delam tako. Zato tudi v Avstriji delajo v gostinstvu kot sezonci predvsem tujci, ki eno ali dve sezoni hočejo dobro zaslužiti. Saj nimaš življenja med sezono in slej ko prej se zlomiš.
Točno tako. Podoben paradoks je nedeljsko delo v trgovinah. Lastniki trgovin ga zagovarjajo pod pretvezo, da se delavci tepejo za nedelje in praznike, ker prinaša dodaten zaslužek. Če bi jih že za redno delo pošteno plačali, bi bili ob nedeljah… ...prikaži več in praznikih z veseljem doma in s svojimi družinami. Sprevržena logika, res.
Dejstvo je, da turizem ni taki strašni biznis kot bi sklepali iz floskul večine naših lokalnih skupnosti in državnih načrtov. Sploh, če je ponudba samo sezonsko zanimiva. So gospodarske panoge, ki so do okolja dovolj prijazne in tudi zaposlenim nudijo… ...prikaži več dokaj enakomerno razporejeno delo celotno leto. Vendar pa še zdaleč niso deležne take pozornosti politike kot je turizem.
Cene imajo kot v Belgiji in Franciji, delavca pa nočejo plačati 900€? Četudi je začetnik? Slavonci so se nehali ponizevati. Uničili so jim Slavonijo in so odšli.
placali ne bi radi bi pa izkusene ljudi ,,pozabite izprijeni delodajalci ,,saj delavci v gostinstvu niso suznji ,,se drugo restavracijo zapri ali naj si dela sam ,,koliko pa oderete turiste je pa druga pesem in prodajate ribo iz uvoza ali… ...prikaži veče ribo iz uvoza ali gojisca kot jadransko in samo ze to goljufijo izjemno zasluzite ,,upam d a se vam tudi druga restavracija sesuje ke r ste pokvarjeni kot vase ribe ,,turiste pa nic ne izuci ,,vse placajo samo d a se namocijo
Klinček, nimaš sreče, nimamo vsi toliko zahrbtnosti v sebi akokr ta golazen Hrvaška. Pa tudi nam nikoli ni šlo tako slabo, da bi morali na morje k jugovini, vidimo dlje kakor dsamo do nosa.
Ha, ha ... to se bo dogajalo tudi v Sloveniji, oz. se že dogaja. Lastnik dobrega gostinskega lokala svoje delavce pošteno plačuje za opravljeno delo. Vsi drugi mislijo, da so rešitev tuji delavci in študentske napotnice. Bili in minili so tisti časi.
Če nočejo pošteno plačati, naj lastniki delajo sami ... Glede hrvaških cen, ponudbe, postrežbe pa tole: sama odidem na Hrvaško le za kakšen (podaljšani) vikend. Takrat jem v restavracijah in NIKOLI nihče ni neprijazen, postrežba je vedno na nivoju, če… ...prikaži več ne že vrhunska, hrana pa okusna. Je pa res, da grem tja uživat, ne pa iskati dlake v jajcu (npr. zakaj so mi zakasirali pogrinjek, zakaj me je kelnar pozdravil v nemščini itd.)!
Vse je stvar ponudbe in povpraševanja. Kolikšna plača za kako delo. Da ne bomo o Hrvatih. Poznam avstrijskega kuharja, ki pred leti v času zimske sezone na smučišču Flachau delal od začetka decembra do 8. februarja po 10+ ur na… ...prikaži več dan in v tem obdobju še ni bil en dan prost. Ga ni denarja, da delam tako. Zato tudi v Avstriji delajo v gostinstvu kot sezonci predvsem tujci, ki eno ali dve sezoni hočejo dobro zaslužiti. Saj nimaš življenja med sezono in slej ko prej se zlomiš.
Točno tako. Podoben paradoks je nedeljsko delo v trgovinah. Lastniki trgovin ga zagovarjajo pod pretvezo, da se delavci tepejo za nedelje in praznike, ker prinaša dodaten zaslužek. Če bi jih že za redno delo pošteno plačali, bi bili ob nedeljah… ...prikaži več in praznikih z veseljem doma in s svojimi družinami. Sprevržena logika, res.
Dejstvo je, da turizem ni taki strašni biznis kot bi sklepali iz floskul večine naših lokalnih skupnosti in državnih načrtov. Sploh, če je ponudba samo sezonsko zanimiva. So gospodarske panoge, ki so do okolja dovolj prijazne in tudi zaposlenim nudijo… ...prikaži več dokaj enakomerno razporejeno delo celotno leto. Vendar pa še zdaleč niso deležne take pozornosti politike kot je turizem.
Cene imajo kot v Belgiji in Franciji, delavca pa nočejo plačati 900€? Četudi je začetnik? Slavonci so se nehali ponizevati. Uničili so jim Slavonijo in so odšli.
To je karma!!!! Prav jim je!!!!
placali ne bi radi bi pa izkusene ljudi ,,pozabite izprijeni delodajalci ,,saj delavci v gostinstvu niso suznji ,,se drugo restavracijo zapri ali naj si dela sam ,,koliko pa oderete turiste je pa druga pesem in prodajate ribo iz uvoza ali… ...prikaži veče ribo iz uvoza ali gojisca kot jadransko in samo ze to goljufijo izjemno zasluzite ,,upam d a se vam tudi druga restavracija sesuje ke r ste pokvarjeni kot vase ribe ,,turiste pa nic ne izuci ,,vse placajo samo d a se namocijo
Hrvati so ena velika lažniva golazen, zahrbtneži nagravžni, pa še nič ne bi delali!!!! Golazen saj pravim!!!
alen04 To sodiš po sebi.
Klinček, nimaš sreče, nimamo vsi toliko zahrbtnosti v sebi akokr ta golazen Hrvaška. Pa tudi nam nikoli ni šlo tako slabo, da bi morali na morje k jugovini, vidimo dlje kakor dsamo do nosa.
Plačaj pošteno delavca za opravljeno delo in ga tretiraj s spoštovanjem pa boš vedno imel delovno silo!!!
Samo sovenci in kitajci in pakistanci so se pripravljeni delat za minimalca
Ha, ha ... to se bo dogajalo tudi v Sloveniji, oz. se že dogaja. Lastnik dobrega gostinskega lokala svoje delavce pošteno plačuje za opravljeno delo. Vsi drugi mislijo, da so rešitev tuji delavci in študentske napotnice. Bili in minili so tisti časi.
Če nočejo pošteno plačati, naj lastniki delajo sami ... Glede hrvaških cen, ponudbe, postrežbe pa tole: sama odidem na Hrvaško le za kakšen (podaljšani) vikend. Takrat jem v restavracijah in NIKOLI nihče ni neprijazen, postrežba je vedno na nivoju, če… ...prikaži več ne že vrhunska, hrana pa okusna. Je pa res, da grem tja uživat, ne pa iskati dlake v jajcu (npr. zakaj so mi zakasirali pogrinjek, zakaj me je kelnar pozdravil v nemščini itd.)!