Slovenija
3924 ogledov

Klofuta sobodajalcem: "Zakona se ne da zaustaviti"

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Eddie 14:14 11.marec 2025.

Zakaj imam občutek, da se bo drastično povečalo turistično oddajanje na črno, medtem, ko bistveno več stanovanj ne bo prišlo na trg in tudi najemnine zaradi tega ne bodo nižje? Bo pa država ob lep količino denarja...

• jakec1575 15:05 11.marec 2025.

ne bo. ker bodo sosedi ovajali. v tej drzavi ne rabis. 4000 stanovanj se oddaja samo v ljubljani. zaradi tega je zastala gradnja hotelov. z davkom na nepremicnine se bodo na trg vrnila prazna stanovanja. kdor dolgorocno oddaja ga ne bo placal.

• Eddie 15:56 11.marec 2025.

Ga bo plačal. Oziroma bo plačal določeno razliko, ki pa jo lahko izniči z višjo najemnino... So bile narejene kalkulacije, kako se jim bo izplačalo dvigniti najemnino. Mislim, da oddajanje za turizem ni ključni problem dolgoročnega najema. Bolj je problem, ...prikaži več da najemodajalci nimajo zaupanja v najemnike. Predvsem zaradi slabih izkušenj in dejstva, da jih zakonodaja praktično ne ščiti. Na drugi strani so najemodajalci precej bolj zaščiteni.

• Eddie 15:56 11.marec 2025.

Sem bil tudi sam pred leti v najemu pri super najemodajalcih, ki pa sta mi priznala, da sem komaj dobil stanovanje (na res dobro priporočilo prejšnjega najemodajalca), ki ga načeloma niti nista imela name oddajati , saj so jima pred ...prikaži več tem najemniki 2x popolnoma razbili stanovanje in nista mogla nič.

• renatak 16:18 11.marec 2025.

Danes oddajanje na črno ni več možno, ker vsi portali poročajo Fursu. Kar poskusite.

• jakec1575 16:54 11.marec 2025.

ok, spremenimo pravice najemnikov. sem za to. in boljso izvrsbo, ce ne placas

• Pepe007 14:29 11.marec 2025.

Obstaja kup stvari, ki bi jih država morala na tem področju urediti prej in se bolj tičejo nje. Denimo dovolj kapacitet v kampusih za vse redne študente. Učinkovita zaščita tako najemnikov kot najemodajalcev. Država že desetletja meče kup denarja v ...prikaži več turistično gospodarstvo, po drugi strani pa sprejema tako zakonodajo. Če bi se državni denar raje plasiral v industrijo, tak zakon sploh ne bi bil potreben.

• Grunf 14:48 11.marec 2025.

Res je. Po eni strani Han tudi dobesedno razmetava z davkoplačevalskim denarjem, ki ga poleg nategunov, ki praviloma izhajajo iz njihovih strankarskih navezav, dobijo tudi gostilničarji. Po drugi strani se njegov strankarski pajdaš Frangeš ob vsesplošnem vpitju levih pajdašev o ...prikaži več nujnosti družbene prerazdelitve "bogastva", sklicuje na javno korist in lomasti po tistih, ki jim država ni podarila ničesar. Lahko le plačujejo. Davek na nepremičnine lepo kaže na takšno miselnost.

• ToSmJest 14:17 11.marec 2025.

Imam občutek, da bom karnaenkrat imel veliko prijateljev, ki bodo slučajno prespali pri meni, tudi ko mene ne bo v stanovanju. Je to prepovedano?

• rd2dmk2 14:21 11.marec 2025.

ja no, ne bo šlo, tud študent bi (mora)l plačat turistično takso. tako da frende kar v hotel, da ne bo kazen

• ToSmJest 14:41 11.marec 2025.

Bi rad videl modela, ki za vsako prespanje pri punci plača turistično takso.

• rd2dmk2 14:46 11.marec 2025.

kdor pr punc prespi, ta ne le da naj bi plačal takso, ta jo tud mora

• FejstDogaja 16:22 11.marec 2025.

In kje boš našel vse te prijatelje? A na portalih? Pozabi.

• jakec1575 16:55 11.marec 2025.

prijateljstvo bos moral dokazat

• ivo5 15:53 11.marec 2025.

Uradni dobičkarji bodo objajc. Sedaj bodo pa sosedi ovajali, inšekcije pa pojačano delovale na terenu.

• FejstDogaja 16:24 11.marec 2025.

Ne rabijo nič ovajat. Airbnb in Booking poročata Fursu. Tudi inšpekcija ni potrebna. Če je bila sklenjena transakcija, gre za kršitev.

• Soljatar 14:50 11.marec 2025.

edino pravilno...kdor se hoče ukvarjat s turistično dejavnostjo naj si zgradi ali kupi hotel, ne pa da morajo ljudje v večstanovanjskih stavbah in spalnih naseljih trpeti, da lahko nekateri posamezniki masto služijo s turisti...

StarMačk 15:11 11.marec 2025.

No še sreča, da s kladivom in ne macolo!

• Idioti 10:18 12.marec 2025.

Vsa ta stanovanja se oglašujejo na turističnih portalih , drugače turistov tudi dobiti ne moreš in tja ima vpogled vsak , tudi Davčna. Zadosti je samo en komentar turista o kvaliteti usluge . Če pa tega ni , pa ni ...prikaži več interesentov ! To lahko dela študent in sestavlja spisek za kontrolo kdo ima prijavljeno djavnost in kdo ne . Tu je za vsak takšen primer treba dodati še kazensko odgovornost zaradi neprijave tujcev !

• Idioti 10:11 12.marec 2025.

Kaj nekomu ni jasno . Vsi bloki in hiše so dobili gradbena dovoljenja kot stanovanjski objekti . Izdajanje le teh ni stanovanjska politika ampak ukvarjanje s hoteljirstvom in sploh ne bi smel biti dovoljen v eno ali pa več stanovanjskih ...prikaži več blokih . Bil je zakon , če si obstoječe stanovanje spremenil v pisarniško-poslovne prostore - odvetniki, zobarji v centru- so morali vložiti denar ne za nakup drugega ampak za gradnjo nadomestnega stanovanja . Po tem je vse jasno , zgradijo naj nadomestno stanov

luckyss1 15:20 11.marec 2025.

Koliko vam idiotom, ki sebe imenujete novinarji pade v žep od prodanega orožja v Bosno ?I..Drugače rečeno, koliko vam Januzlj plača...

• Luksi 15:05 11.marec 2025.

Vlada je pač nesposobna opraviti svoje delo in zdaj skuša krivdo prevaliti na tiste, ki so leta odplačevali kredite, zato da so si malce izboljšali življenje. Čez dobro leto bodo pogoreli na volitvah in ta zakon bo odpravljen.

• FejstDogaja 16:25 11.marec 2025.

Ajoj. Ko bi šlo samo za tiste, ki si "malo izboljšajo življenje". Iz tega naslova nastajajo novi tajkuni z 10, 15 stanovanji. Davka plačajo pa 4 %. Za "malo izboljšat življenje" ti bo zdaj enako, ali oddajaš 2 meseca turistom ...prikaži več ali celo leto najemnikom. Pa se odloči.

• jakec1575 16:56 11.marec 2025.

prjatu kje bos zidal? ni neomejeno stevilo parcel. ne gre to tako

• Idioti 10:31 12.marec 2025.

Jakec @ kupiš dotrajano hišo , ki nima več uporabnega dovoljenja , podreš in zgradiš novo . E vo ti parcela .

• rd2dmk2 14:26 11.marec 2025.

torej kmet je pred leti dobil subvencijo za hlev, zdej ima pa v hlevu kmečki turizem, krave je pa prodal na madžarsko. in dons naj bi se šel sobe (pardon bokse ) oddajat. mislim dragi moji v bajti kjer so ...prikaži več rumpel kamro predelal v skupinsko ležišče kolkiko kaj dajo, ko se zbirajo sredstav za vodovod in kanalizacijo in čistilno napravo. NE mi nič, mi smo trije pa naš pes. tistih dodatnih 20 je pa itak sam364 dni v letu. in ko bo redukcija z vodo, kdo bo najglasnješi da rabi vodo. sobodajalc.

• Idioti 10:33 12.marec 2025.

Če preurediš hlev -dejavnost - v turistični objekt -dejavnost - ni pri tem nič narobe , kajti nisi zmanjšal stanovanjskega fonda ampak ga še povečal . Samo če pa dobiš za preureditev iz hleva v stanovanje -hotel- stanovanjski kredit , ...prikaži več, je pa ta preureditev v STANOVANJE in ne več nadaljevanje dejavnosti v teh prostorih. Imaš pa vse pogoje da dobiš kredit ampak ne iz fonda , ki je namenjen za stanovanjsko gradnjo .

• rd2dmk2 11:02 12.marec 2025.

torej idioti, jest najamem kredit da zgradim hotel ? kredit ! in ga moram odplačevat. tip pa dobi subvencijo ( nepovratna sredstva) za izgradnjo hleva in potem ta hlev preuredi v sobe. ajde kje je tu vse po regelcih ? ...prikaži več? saj vem da vam gre v nos moje razmišljanje ampak, mene moti to da3 mesece se prebivalstvo poveča za parkrat javna infrastruktura pa ostaja enaka. in ko je treba javno infrastrukturo obnavljat se obnavlja iz stalno prebivajočih osebkov.

• rd2dmk2 11:06 12.marec 2025.

p.s. tolk se kregate glede kanalizacije okol ljubljane. eh mal pomislite od kod sava priteče. sava !!! pa pejte mal gledat kakšna je ta sava.. ko se čistilne naprave na gorenjskem zabašejo od silnega števila turistov in kapacitet, ki se ...prikaži veče letno podvajajo. kaj mislite da vsi tisti turisti gredo srat in scat v vrečke in domov nesejo ? preverte povečanje sob, kampov in vsega do kranja.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.