Slovenija
86723 ogledov

Za podaljšanje vozniškega dovoljenja ni vedno potrebno zdravniško potrdilo

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • the_master 07:57 11.maj 2018.

    Celotna zadeva okrog podaljševanj vozniške za tiste z malo višjo dioptrijo je absurdna. Že to da zakon enako obravnava daljnovidnost in kratkovidnost je smešno. Se mi zdi da je velika razlika a ti ne vidiš na armaturo ali ne vidiš ...prikaži več avtomobilov pred seboj. Nazadnje se je o tem z mano strinjal celo zdravnik. Sem daljnoviden, imam očala za blizu, dioptrija +6, očala nosim stalno, vidim odlično, precej bolje od mnogih kolegov. Vozniški izpit moram podaljševati na 5 let.

  • the_master 08:01 11.maj 2018.

    Vedno je potrebno prinesti svež izvid od okulista, kljub rednim vsakoletnim pregledom. Nato sledi še celoten zdravniški pregled (zakaj?!), čeprav sem tam zaradi vida. Potem na UE, obvezna nova fotografija, ker več kot par mesecev staro ne smejo gor dat. ...prikaži več Ostali pa imajo lahko isto sliko od 18. do 80 leta?!

    • the_master 08:09 11.maj 2018.

      Cena na pet let: okulistični pregled = 35€, zdravniško spričevalo = 43€, fotografiranje za dokumente = 12€, izdelava nove vozniške = 15€.

    • janez.zalaznik 09:28 11.maj 2018.

      Ministrstvo trdi, da ni potreben pregled pri okulistu. "Voznike z dioptrijo večjo kot +/-2 in manjšo kot +/-5, ki nimajo drugih težav z vidom, pa za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja pregleda le specialist medicine dela, prometa in športa," pravijo.

    • the_master 09:45 11.maj 2018.

      Da, za več kot 5 pa to ne velja več. Če imaš dioptrijo več kot 5, pa lahko dobiš potrdilo za max. 5 let. Zakaj?? Vse življenje imam stabilno dioptrijo 6, redno hodim na preglede, ker mi je v interesu ...prikaži več da vidim dobro. Zakaj mora od tega služit država in zdravniki? Danes ljudje z 2x višjo dioptrijo lahko normalno vidijo, tehnologija je šla naprej, stanjšana stekla, leče za dioptrijo do -14 pa tja do +8. Vsi z višjo dioptrijo redno skrbijo za preglede in nova očala, ker jim je v interesu da vidjo.

    • janez.zalaznik 11:14 11.maj 2018.

      Kaj naj rečem, strinjam se z vami.

    • janez.zalaznik 11:22 11.maj 2018.

      Še to, rožnate izpite bo kmalu treba zamenjati, nove kartice se pa izdajajo z veljavnostjo deset let, tako da se bodo pri vseh zamenjale fotografije.

  • Avatar ovca
    ovca 08:48 11.maj 2018.

    Spet lupljenje. Vsak, ki ima dioptrijo in še kakšne druge težave z očmi ali čim drugim, ima najmanj 1x/leto oz. 2x/leto pregled zaradi kakršnih koli težav. Torej je tolikokrat na kontroli pri oftamatologu. Ampak njegov oz. od katerega drugega zdravnika ...prikaži več izvid ne velja, velja pa izvid + pregled pri zdravniku, ki te vidi 1x/5-10 let. Logika? Puljenje dnarja!

    • Snežinko 09:30 11.maj 2018.

      SPLOH NI RES! Kakšno lupljenje... Večina (bi rekel 90% tistih, ki nosijo očala) gredo na pregled samo takrat, ko razbijejo stara očala in rabijo nova (druga pesem so kontaktne leče, tam res moraš redno hodit). Še vedno pa niso odgovorili ...prikaži veči na vprašanje: kako je fer, da nekdo, ki pri 18-ih dobro vidi dobi vozniško do 80. leta, pa je do takrat lahko že trinajstkrat slep...??? Kje je tu enakopravnost z nami, očalarji, ki ga dobimo za največ 10 let???????? idiotizem brez primere!

    • Avatar ovca
      ovca 12:15 11.maj 2018.

      Snežinko, probaj prebrat moj komentar tako, kot piše!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.