Ob obisku v UKC opažam ogromno osebja v belem ,da se sprehajajo izven objekta ,kot mravlje hodijo sem in tja ,tako imam občutek kot da v ambulantah nikogar ni in zato se tako dolgo čaka !
Nič ne rečem... Ja medicinske sestre našpukajo. Kaj pa delavci v proizvodnji, Kaj pa vzdrževalci v tovarnah. V nekaterih tovarnah v času poletnih počitnic sploh ne smejo iti na dopuste. Ne smejo iti na očetovske dopuste. Seveda ti zakonsko pripada,… ...prikaži več a te tako podmuklo podjebavajo in izvajajo mobing, da si ne upaš vzeti dopusta... Kaj ne tovarna v Novem mestu....
Resne obtožbe. Za to imaš ustrezne inštitucije, a se pritožiš. Če že kaj takega objavljaš javno imej jajca, pa navaja podatke, ali pa molči. Mogoče pa je še kdo s podobno situacijo, a to bolj zase drži, ker se boji.… ...prikaži več Posledica te objave je lahko da se kdo spravi na napačnega. Zato sem ti dal puščico dol.
Še manj sester bo ker SESTERSKA ZBORNICA ZAHTEVA da morajo skoraj vse srednje sestre študirat zaradi evropske direktive. Tako je srednja sestra polna znanja žal nič vredna.
In kje imaš dokaz o temu, da je to zbornica? Uradni naziv tega združenja je Zveza strokovnih društev medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije.
Jest bi v zdravstvu naredil takole, sestram ki so na urgencah in praktično delajo kar bi mogli zdravniki (ne vse niti ne vsi zdravniki niso takšni) tem bi dal 5000 eur osnove, doktorjem 30.000 in zadeva rešena, čez to ne… ...prikaži več moreš pa da si bog.
Velikokrat na žalost rabim njihov service in vedno korektno uslugo dobim, je mal treba počakat ampak, sej na sprejemnem je barva, tako da se točno ve kam spadaš, če se zadeva poslabša si pa tako v minuti na vrsti. Vsaj v LJ
Z vsem spoštovanjem do m.sester in njihovega dela, ampak plače imajo visoke. Povprečna bruto plača diplomirane sestre je nekaj čez 1900€. Tudi sama delam v javnem sektorju, imam univerzitetno izobrazbo, delam z ljudmi. Po napredovanju in več letih dela sem… ...prikaži več v 36 plačnem razredu, kar je nekaj več kot 1700€ bruto.
In kaj bi sploh rada, znaš odvzeti kri brez da mi fališ žilo, znaš namestit vse senzorje za EKG ipd, znaš sploh uditi prvo pomoč ? Nehaj o tvoji izobrazbi, ajde napiši kaj dejansko si po poklicu oz, kaj dejansko… ...prikaži več lahko z rokami narediš ?
Tudi mene zanima kje delate? In koliko nočnih ter celodnevnih turnusov naredite v enem mesecu? Koliko sobot in nedelj v mesecu delate? Koliko nadur mesečno naredite?
Če prejmete 1700 € mesečno za delo od 7-15, pon-pet potem imate krepko visoko plačo.
HAHAHA ne morem verjet, bil v bolnišnici, in slučajno ujel sestre al kaj so že bile (strežnice 100% ne) ko ena reče ej pupe, pazi toke kaj je napisala ! Ter prebere post od Gospe PLATINE, vse so se zgražale… ...prikaži več in malo dvimile če ni samo hec oz provokacija, Mislim da so bile vse tri v tem momentu že več kot 16 ur v službi.
SEm hotu pa sem se vzdržal, da rečem ej drugi odgovor je MOJ :)
Malo manj doktorckom za njihovo lezernost in veliko vec sestram ki garajo pa ne bodo odhajale.
Ob obisku v UKC opažam ogromno osebja v belem ,da se sprehajajo izven objekta ,kot mravlje hodijo sem in tja ,tako imam občutek kot da v ambulantah nikogar ni in zato se tako dolgo čaka !
Nič ne rečem... Ja medicinske sestre našpukajo. Kaj pa delavci v proizvodnji, Kaj pa vzdrževalci v tovarnah. V nekaterih tovarnah v času poletnih počitnic sploh ne smejo iti na dopuste. Ne smejo iti na očetovske dopuste. Seveda ti zakonsko pripada,… ...prikaži več a te tako podmuklo podjebavajo in izvajajo mobing, da si ne upaš vzeti dopusta... Kaj ne tovarna v Novem mestu....
Resne obtožbe. Za to imaš ustrezne inštitucije, a se pritožiš. Če že kaj takega objavljaš javno imej jajca, pa navaja podatke, ali pa molči. Mogoče pa je še kdo s podobno situacijo, a to bolj zase drži, ker se boji.… ...prikaži več Posledica te objave je lahko da se kdo spravi na napačnega. Zato sem ti dal puščico dol.
Dajte jim spodobne plače pa bodo same prišle, namesto da bežijo po svetu
Še zvečajte plače ranocelnikom,garantiram,da bodo medicinske setre kar drle v UKC in ostale zdravstvene ustanove,da bi delale za 1000 ojrotov bruto!
Tak problem nastaja desetletja in je pač rezultat slabega delodajalca, ki je v tem primeru država.
Država je zgolj naredila tist, s čimer jo je "stroka" zadnjih 10 let izsiljevala.
Ko si 'lastnik'in odločaš, moraš biti sposoben sprejemati boljše odločitve kot stroka. Imeti moraš še nekaj vizije.
Še manj sester bo ker SESTERSKA ZBORNICA ZAHTEVA da morajo skoraj vse srednje sestre študirat zaradi evropske direktive. Tako je srednja sestra polna znanja žal nič vredna.
,sestrska zbornica ne obstaja.
Klemen,vidim da si natančen.Imenuje se ZBORNICA ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE.
In kje imaš dokaz o temu, da je to zbornica? Uradni naziv tega združenja je Zveza strokovnih društev medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije.
Jest bi v zdravstvu naredil takole, sestram ki so na urgencah in praktično delajo kar bi mogli zdravniki (ne vse niti ne vsi zdravniki niso takšni) tem bi dal 5000 eur osnove, doktorjem 30.000 in zadeva rešena, čez to ne… ...prikaži več moreš pa da si bog. Velikokrat na žalost rabim njihov service in vedno korektno uslugo dobim, je mal treba počakat ampak, sej na sprejemnem je barva, tako da se točno ve kam spadaš, če se zadeva poslabša si pa tako v minuti na vrsti. Vsaj v LJ
Z vsem spoštovanjem do m.sester in njihovega dela, ampak plače imajo visoke. Povprečna bruto plača diplomirane sestre je nekaj čez 1900€. Tudi sama delam v javnem sektorju, imam univerzitetno izobrazbo, delam z ljudmi. Po napredovanju in več letih dela sem… ...prikaži več v 36 plačnem razredu, kar je nekaj več kot 1700€ bruto.
pa delaš v treh izmenah, vikende, praznike, pogosto več kot 8 ur na dan?
In kaj bi sploh rada, znaš odvzeti kri brez da mi fališ žilo, znaš namestit vse senzorje za EKG ipd, znaš sploh uditi prvo pomoč ? Nehaj o tvoji izobrazbi, ajde napiši kaj dejansko si po poklicu oz, kaj dejansko… ...prikaži več lahko z rokami narediš ?
Tudi mene zanima kje delate? In koliko nočnih ter celodnevnih turnusov naredite v enem mesecu? Koliko sobot in nedelj v mesecu delate? Koliko nadur mesečno naredite? Če prejmete 1700 € mesečno za delo od 7-15, pon-pet potem imate krepko visoko plačo.
HAHAHA ne morem verjet, bil v bolnišnici, in slučajno ujel sestre al kaj so že bile (strežnice 100% ne) ko ena reče ej pupe, pazi toke kaj je napisala ! Ter prebere post od Gospe PLATINE, vse so se zgražale… ...prikaži več in malo dvimile če ni samo hec oz provokacija, Mislim da so bile vse tri v tem momentu že več kot 16 ur v službi. SEm hotu pa sem se vzdržal, da rečem ej drugi odgovor je MOJ :)