Takšni novodobni bureki (oziroma slovenska jed 'štrudl') se je od nekdaj pekel na masti. Sirov slani štrudl, po okusu (sestavinah in nadevu in okusu) je že stoletja star slovenski proizvod in se ga še vedno peče po domačijah. Na svinjski… ...prikaži več masti, nekateri pa danes na olju, odvisno od okusa. Zato je nepotrebno (in neumesno) zahtevati, da se ga peče samo na olju.
Ahh, noter pa skuta, kisla smetana, jajca... sami živalski "proizvodi", pa je vse ok, ha? Pečen na svinjski masti, je pa cel halo... dvoličnost pa taka...
lepi časi, ni kaj. in krediti, ki si jih lahko odplačal brez odrekanja. Težava je le, da to odplačujemo še sedaj. Da imajo povprečni 40-50 letniki kup zdravstvenih težav pa to seveda ni krivo.. ah, ta jugoslavija, kjer smo bili… ...prikaži več vsi enako revni. glavno, da smo bili enaki.
Svinjska mast je eno redkih živil, ki ima vitamin K. poleg tega margarine dokazano niso zdrave. ne vem, nekako grem raje do albanca po burek z mastjo kot v hofer po burek z "hidrogenirano rastlinsko maščobo, antioksidanti: propil galat, sredstvo… ...prikaži več za uravnavanje kislosti: citronska kislina) in sredstvom za obdelavo moke: E920. Kaj mislite vegiji, da vas bo prej ubilo, mast ali E920?
Vegeterianstvo temelji na temu da si proti uboju živali za potrebe hrane. Veganstvo je pa proti uživanje kakršnikoli živalske hrane.Ne gre za dvoličnost gre za to da so se določeni ljudje odločil zasledovat to ali ono ideologijo.
"Kako se proizvajajo naravne margarine?V Vitaquellu to dosežemo tako, da mešamo delež palmovega ali kokosovega olja, ki sta naravno trdna, z visoko kakovostnimi hladno stisnjenimi olji, kot so sončnično olje in olje pšeničnih kalčkov. Le takšne margarine so zares… ...prikaži več brez kakršnih koli degeneriranih maščobnih kislin in uporabniku nudijo vse prednosti hladno stisnjenih rastlinskih olj."
Svinjska mast je veliko bolj zdrava, kot si večina ljudi misli. Za nezdravo so jo označili tisti, ki so nekoč hoteli spraviti v promet umetne margarine, ki so tudi po okusu nagravžne. Če bo en vegetarijanec po pomoti pojedel en… ...prikaži več burek pečen na svinjski masti, ga ne bo konec zaradi tega.
Jaz sem iz tiste generacije in nimam nobenih zdravstvenih težav, novi spenjac. Veliko več zdravstvenih težav imajo današnji mladi, ki uživajo preveč gaziranih umetnih pijač in ostale umetne hrane, kot so razni čipsi in podobno.
Kar se tiče takšnih nebuloz sem tudi sam malce Jugonostalgičen. Takrat je bila hrana - hrana. Ko se je šlo na malico v lokalno menzo, smo vsi jedli isto zadevo in nihče se ni pačil in repenčil. Ne spomnem se,… ...prikaži več, da bi kdo spraševal "Ali vsebuje kaj svinjine? Ali vsebuje gluten? Vege menu prosim..."... vse kar se je spraševalo je bilo "a mi lahko daš malo več". In nas je bilo vsega po dolgem in počez... celotna Jugo sestava. Po šihtu pa kava, čik in pir... vsi.
Z nečim se je treba sprijazniti, če si vegetarjanec; svinjska mast ali transgene rastlinske maščobe. O tem kaj je manjše "zlo" se bo odločal vsak sam. ..... ........ ....... Transgene maščobe so dokazano rakotvorne, kar pa svinjska mast ni. ..........… ...prikaži več ............ ............ In zakaj muslimani ne uživajo svinjskega mesa, masti ...... ker so iz krajev, kjer so višje temperature kot v Evropi. Svinjina greje, zato se pri nas uživa pozimi in takrat so tudi koline. S spremembo kraja bivanja naj bi se spremenile tudi prehrambene navade. Na Karibe prav gotovo ne sodi segedin golaž, ki greje. In na Norveškem ni potrebe po osvežilnih pijačah iz eksotičnega sadja, ki hladi.
Takšni novodobni bureki (oziroma slovenska jed 'štrudl') se je od nekdaj pekel na masti. Sirov slani štrudl, po okusu (sestavinah in nadevu in okusu) je že stoletja star slovenski proizvod in se ga še vedno peče po domačijah. Na svinjski… ...prikaži več masti, nekateri pa danes na olju, odvisno od okusa. Zato je nepotrebno (in neumesno) zahtevati, da se ga peče samo na olju.
Na čem le so to Turki pekli, preden so izumili margarino in začeli delati rastlinska olja iz koruze? Mogoče na masti ovc in koz?
Če ne dobi prave halal hrane, dobi neizmerno željo po izvedbi teroristične akcije.
In sedaj bodo vsi vegetarijanci pomrli, ker burek malo diši po masti. Ha, ha, ha!
Ahh, noter pa skuta, kisla smetana, jajca... sami živalski "proizvodi", pa je vse ok, ha? Pečen na svinjski masti, je pa cel halo... dvoličnost pa taka...
Burek so v naše kraje prinesli turki.To na svinjski masti je pa slovenska pogrutavščina in ni fer do ljudi ki prisegajo na halal hrano.
Mleko brez laktoze, dekofeinska kava, sojini zrezki, električni avtomobili....konec je blizu.
lepi časi, ni kaj. in krediti, ki si jih lahko odplačal brez odrekanja. Težava je le, da to odplačujemo še sedaj. Da imajo povprečni 40-50 letniki kup zdravstvenih težav pa to seveda ni krivo.. ah, ta jugoslavija, kjer smo bili… ...prikaži več vsi enako revni. glavno, da smo bili enaki.
Svinjska mast je eno redkih živil, ki ima vitamin K. poleg tega margarine dokazano niso zdrave. ne vem, nekako grem raje do albanca po burek z mastjo kot v hofer po burek z "hidrogenirano rastlinsko maščobo, antioksidanti: propil galat, sredstvo… ...prikaži več za uravnavanje kislosti: citronska kislina) in sredstvom za obdelavo moke: E920. Kaj mislite vegiji, da vas bo prej ubilo, mast ali E920?
Obstajajo tud margarine ki nimajo transmaščobnih kislin. Sam se je pa treba fejst pozanimat. Na našem trgu jih je kr težko najdt.
Vegeterianstvo temelji na temu da si proti uboju živali za potrebe hrane. Veganstvo je pa proti uživanje kakršnikoli živalske hrane.Ne gre za dvoličnost gre za to da so se določeni ljudje odločil zasledovat to ali ono ideologijo.
Točno tako!
"Kako se proizvajajo naravne margarine?V Vitaquellu to dosežemo tako, da mešamo delež palmovega ali kokosovega olja, ki sta naravno trdna, z visoko kakovostnimi hladno stisnjenimi olji, kot so sončnično olje in olje pšeničnih kalčkov. Le takšne margarine so zares… ...prikaži več brez kakršnih koli degeneriranih maščobnih kislin in uporabniku nudijo vse prednosti hladno stisnjenih rastlinskih olj."
Svinjska mast je veliko bolj zdrava, kot si večina ljudi misli. Za nezdravo so jo označili tisti, ki so nekoč hoteli spraviti v promet umetne margarine, ki so tudi po okusu nagravžne. Če bo en vegetarijanec po pomoti pojedel en… ...prikaži več burek pečen na svinjski masti, ga ne bo konec zaradi tega.
Jaz sem iz tiste generacije in nimam nobenih zdravstvenih težav, novi spenjac. Veliko več zdravstvenih težav imajo današnji mladi, ki uživajo preveč gaziranih umetnih pijač in ostale umetne hrane, kot so razni čipsi in podobno.
Kar se tiče takšnih nebuloz sem tudi sam malce Jugonostalgičen. Takrat je bila hrana - hrana. Ko se je šlo na malico v lokalno menzo, smo vsi jedli isto zadevo in nihče se ni pačil in repenčil. Ne spomnem se,… ...prikaži več, da bi kdo spraševal "Ali vsebuje kaj svinjine? Ali vsebuje gluten? Vege menu prosim..."... vse kar se je spraševalo je bilo "a mi lahko daš malo več". In nas je bilo vsega po dolgem in počez... celotna Jugo sestava. Po šihtu pa kava, čik in pir... vsi.
Z nečim se je treba sprijazniti, če si vegetarjanec; svinjska mast ali transgene rastlinske maščobe. O tem kaj je manjše "zlo" se bo odločal vsak sam. ..... ........ ....... Transgene maščobe so dokazano rakotvorne, kar pa svinjska mast ni. ..........… ...prikaži več ............ ............ In zakaj muslimani ne uživajo svinjskega mesa, masti ...... ker so iz krajev, kjer so višje temperature kot v Evropi. Svinjina greje, zato se pri nas uživa pozimi in takrat so tudi koline. S spremembo kraja bivanja naj bi se spremenile tudi prehrambene navade. Na Karibe prav gotovo ne sodi segedin golaž, ki greje. In na Norveškem ni potrebe po osvežilnih pijačah iz eksotičnega sadja, ki hladi.