Ma, dajte že nehati. Kakšno nekaj "slovensko"?? Velike trgovske verige iščejo profit, torej imajo blago ki ga po ceni kupijo in drago prodajo, pika! Greš na tržnico, tam pa je vse slovensko, he, he! Osebno poznam par "branjevk" ki redno… ...prikaži več hodijo v Trst na veletržnico in to prodajajo za "domače". Slovensko je samo tisto kar kmet porabi doma ali zadeneš na loterijo in najdeš nekoga ki ti bo dal kaj "domačega".
Zakaj v Mercatorjevih prodajalnah prodajajo gnile(popolnoma rjave banane) po -50%. Mislim,da takšna roba sploh nebi smela bit na policah. Kaj delajo inšpektorji,da tega ne vidijo. Zakaj se zatiska oči pred takšnim barabinstvom in ne kaznuje!!?
Kakšen članek, toliko napisanega, pa skoraj nič povedanega, sploh pa nič novega. Toliko ene propagande za slovensko hrano, da ne morš verjet. Kar se tiče konvencionalno pridelane, se lahko primerja s tujo, drugo je pa bio in eko ali sploh… ...prikaži več po demeter standardu. Klasična pridelava vsebuje pesticide, herbicide, meso vsebuje rastne hormone, antibiotike, itd. Živino futrajo s krmili, ki vsebujejo tudi GSO živila. Končni izdelki, ne samo mesni pa vsebujejo mnogo aditivov, konzervansov, prevsem pa sojin lecitin, ki je najbrž spet produkt GSO soje. Pridelava po bio standardih je pa predraga in za trgovce nezanimiva. In še enkrat sprašujem zakaj bi bila slovenska hrana toliko boljša od uvožene. Država ji ne da je prednosti, kmetje se pa po večini ne povežeje v večje sisteme kot so zadruge.
Dve stvari sta mi padli v oči:"Težave se pojavljajo tudi zaradi številnih popustov, ki jih zahtevajo trgovske verige, npr. za prisotnost na policah. "Popust za prisotnost na policah? Bedast! Sej to je glavna dejavnost trgovcev, dajanje blaga na… ...prikaži več police...in za to računajo popust??? Se norca delajo al kaj?"Pozitivne prakse opaža tudi pri diskontnih trgovcih, ki znajo poslovati z bistveno nižjo maržo kot največji trije trgovci"Torej če malemu proizvajalcu želim privoščiti več moram kupovati v diskontnih trgovinah.
Ma, dajte že nehati. Kakšno nekaj "slovensko"?? Velike trgovske verige iščejo profit, torej imajo blago ki ga po ceni kupijo in drago prodajo, pika! Greš na tržnico, tam pa je vse slovensko, he, he! Osebno poznam par "branjevk" ki redno… ...prikaži več hodijo v Trst na veletržnico in to prodajajo za "domače". Slovensko je samo tisto kar kmet porabi doma ali zadeneš na loterijo in najdeš nekoga ki ti bo dal kaj "domačega".
Zakaj v Mercatorjevih prodajalnah prodajajo gnile(popolnoma rjave banane) po -50%. Mislim,da takšna roba sploh nebi smela bit na policah. Kaj delajo inšpektorji,da tega ne vidijo. Zakaj se zatiska oči pred takšnim barabinstvom in ne kaznuje!!?
Kakšen članek, toliko napisanega, pa skoraj nič povedanega, sploh pa nič novega. Toliko ene propagande za slovensko hrano, da ne morš verjet. Kar se tiče konvencionalno pridelane, se lahko primerja s tujo, drugo je pa bio in eko ali sploh… ...prikaži več po demeter standardu. Klasična pridelava vsebuje pesticide, herbicide, meso vsebuje rastne hormone, antibiotike, itd. Živino futrajo s krmili, ki vsebujejo tudi GSO živila. Končni izdelki, ne samo mesni pa vsebujejo mnogo aditivov, konzervansov, prevsem pa sojin lecitin, ki je najbrž spet produkt GSO soje. Pridelava po bio standardih je pa predraga in za trgovce nezanimiva. In še enkrat sprašujem zakaj bi bila slovenska hrana toliko boljša od uvožene. Država ji ne da je prednosti, kmetje se pa po večini ne povežeje v večje sisteme kot so zadruge.
Dve stvari sta mi padli v oči:"Težave se pojavljajo tudi zaradi številnih popustov, ki jih zahtevajo trgovske verige, npr. za prisotnost na policah. "Popust za prisotnost na policah? Bedast! Sej to je glavna dejavnost trgovcev, dajanje blaga na… ...prikaži več police...in za to računajo popust??? Se norca delajo al kaj?"Pozitivne prakse opaža tudi pri diskontnih trgovcih, ki znajo poslovati z bistveno nižjo maržo kot največji trije trgovci"Torej če malemu proizvajalcu želim privoščiti več moram kupovati v diskontnih trgovinah.