Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
12808 ogledov

Mervar poslancem: Že dolgo nisem slišal toliko laži kot danes od vas

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 12:05 19.november 2024.

G. Mervar imam veliko neodgovorjenih vprašanj ampak nekatera se tičejo naše sklenjene pogodbe izpred skoraj 15 let. Ko sem plačeval prispevek za priključek je bila pogodba za moč 3x35A, kako to da mi boste sedaj samovoljno brez nove pogodbe spremenili ...prikaži več obstoječo in mi zaračunali nekaj, kar sem imel plačano in naj bi bilo zagotovljeno? Zanima me kako se bomo dogovorili za transformatorsko postajo za naše naslje, ki jo je so-financiralo naše naselje 21 hiš in je bila planirana z 15% rezervo......

• atamama 12:11 19.november 2024.

Danes imamo priključeno cca 60 hiš-odjemnih mest na tej trafo postaji, za to ste dobili denar, kapaciteta pa je ostala ista. Veste, jaz sem podpisal da vi upravljate z mojim kablom cca 35m, debeline 30mm2 niste pa lastniki, kako bomo ...prikaži več to obračunali? Predlagam, da se prenehate sprenevedati in začnete polagati in plačevati račune, nam, ki smo izgradili omrežje in tudi vnaprej plačali visokonapetostno izgradnjo namesto podražitev. 4800 z obrestmi in uporabnino bo koliko v 15 letih, g Mervar?????

NickMason 12:31 19.november 2024.

Nekaj takega sem jaz napisal jim,pa dobil odgovor,v bistvu ne vem kaj so mi odgovorili,skratka kot položnica ki jo nobeden ne razume,kriv ni bil pa sploh nihče v glavnem

• atamama 12:34 19.november 2024.

Utopistično ampak morda bo kak novinar začel raziskovalno nalogo, morda tisti iz STA, ki smo jim zbirali za plače....

NickMason 12:35 19.november 2024.

Ostalo bo pri MORDA ,kot vedno

• Grof 15:02 19.november 2024.

Blebetavi Mervar, 🦍 za posrat, čevelj v rit si zasluži tudi izsilkevalec Andrej Ribič 🧑🏻‍🦯

• Plavi-mil 13:41 19.november 2024.

V bistvu smo mi to omrežnino že plačali, zakaj bi jo morali še enkrat?, tisti, kateri se ukvarja z prodajo elektrike , naj si sam uredi omrežje, zakaj morami mi pa plačevati nezadostno omrežje folku, kateri si je omislil sončne ...prikaži veče elektrarne in danes veselo prodaja, se mu denarnica debeli, neumni folk naj mu pa omrežje dograjuje.

Leon 13:17 19.november 2024.

..direktor Elesa Aleksander Mervar je postregel z zelo konkretnimi podatki. Po novem bodo gospodinjstva na letnem nivoju v povprečju plačevala osem odstotkov manj omrežnine, kar naj bi veljalo za približno 93 odstotkov gospodinjstev. Naj mi razloži koliko manj bom plačeval ...prikaži več v EVRIH ? Omrežnine so nov način manipulacije onemogočanja izračuna posamezniku glede na porabo v kwh kot doslej .

• popokatopetl 13:43 19.november 2024.

Mervar tudi zelo na glas govori, da hočejo iz naslova omrežnin veliko več denarja.

• popokatopetl 13:50 19.november 2024.

"Agencija naj uvede prehodno obdobje" --- Bizarno je, da je agencija uvedla te spremembe ŠE PREDEN dejansko imamo neke zelo hude težave. Ob nagli gradnji novih SE bomo čez par let njihovo elektriko dejansko metali ob sončnih dneh stran, ampak ...prikaži več zaenkrat tam še nismo, ob sončnih delovnikih je elektrika še vedno draga. Lepo da se obnašajo proaktivno, ampak da ustvarjajo probleme zaradi zadev ki jih še ni z administrativnimi ukrepi je pa mal čez les.

• Ender3 12:50 19.november 2024.

Zadeva medijsko postaja vedno bolj konfuzna..To, da plačujejo tisti s samooskrbo več je nonsense kot, tudi dejstvo, da pozimi ni sonca. Vsi govorijo v smeri, da bomo /bodo/ vsi uporabniki in potrošniki v bodoče močno nategnjeni v ceni položnic..

• popokatopetl 13:45 19.november 2024.

Nonsense? Ves ta hec so iznašli ravno zato, da bi "samooskrbne" bolj olupili, ne da bi bilo treba ukinit "samooskrbo".

• Grof 15:05 19.november 2024.

Golobov zeleni tepih za v nebesa, kako dolgo se bomo pustili nategovat tem 👨🏻‍🦼

PomisliNaSonce 14:18 19.november 2024.

Odjemna mesta z sončni elektrarno in letnim poračunom sodelujejo v goljufiji. Verjetno brez te goljufije ponudbe nebi imeli toliko odjemnih mest z sončnimi elektrarnami, bi pa tiste ki bi bile bile bolj racionalno dimenzionirane in postavljene po podjetiških pravilih...ne pa ...prikaži več na račun tistih, ki plačujejo elektriko po porabi!!

• bandit 15:35 19.november 2024.

To je enako kot s telefonijo. Na lastne stroške smo postavljali telegraf štange, plačali kable, le oni so priklopili, potem olastninili in nas odirali. Z elektriko je bilo enako, če si hotel v vasi imeti elektriko so udatniško postavljali štange, ...prikaži več plačali kable in sedaj nas lupijo kot da je njihovo. Kdaj smo dobili telefonske priključke ki smo jih plačali vrnjene - nikoli še 10 vlad pa bo isto.

luckyss1 12:07 19.november 2024.

Sem spremljal sejo...Navadni porabniki bodo v povprečju letno plačali celo nekaj manj, tisti s fotovoltaiko na strehi pa bistveno več, kar se tiče omrežnin...Pri višji tarifi (zimski) bi bile položnice res morda par evrov večje, ampak v letni sezoni toliko ...prikaži večo manjše, da je za večino izid ugoden ali pa se vsaj nič ne spremeni...Drugo so podjetja, mala in velika, tam se bo nekaj bolj poznalo, vendar bodo še vedno na boljšem kot naši sosedje.. Tresla se je gora, prdnila miš v kleti..

NickMason 12:34 19.november 2024.

Ko bi bilo to s tem zaključeno,pa še zdaleč ni,v kratkem bo še dražje in tako je že skozi.v cca 20 letih plačujem el. že preko 200% več kot na začetku

• oneh 12:37 19.november 2024.

Kot pravijo rabijo 100% več denarja iz naslova omrežnin. Če bo povprečno godpodinjstvo sedaj plačalo manj potem je edina logična posledica ta, da bo čez leto ali dve plačevalo več kot 100% več. Sedaj so pač nastavili nepregleden sistem, pol ...prikaži večl bodo pa višali enkrat en blok in ne bo revolta, saj bodo štirje ostali na isti ceni. Pa drugič drugi blok in ne bo revolta...in to tudi takrat, ko lačna miš ne bo imela več kaj prdeti. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• Ender3 12:44 19.november 2024.

oneh ti si z maloumjem tako omrežen, da nimaš ne svobode ne plesa..Frustracije si ustvarjaš sam in ne levaki, ki še zdaleč niso takšni bedaki kot ste prikletni troli..

• popokatopetl 13:42 19.november 2024.

Oneh, če bi bil IJJ na oblasti bi pa najbrž elektriko plačevali z letno vinjeto 127€? :) :) :) Se pa strinjam da so novi nepregledni sistem uvedli predvsem za lupljenje.

• ferdopis59 14:40 19.november 2024.

Mervar, koliko napihnjenih in v sebe zaverovanih ljudi kot sem jih videl v sojem življenju so bili iz vrst elektro stroke. Glede omrežnine, to smo že v pretkolsti plačevali in me zanima zakaj niso ta denar vlagali v elek. omrežje? ...prikaži več Poglejte si kakšne plače so imeli in imajo na elek. podjetjih ter koliko je zaposlenih in njihov učinek. Glede sončnih elekt. pa v poletnem te elek. obremenjujeo omrežje v zimske pa spijo in zato bi bila za njih omrežnina poleti večje pozimi manjša ali nič.

• jakec42 15:12 19.november 2024.

Ja preprodajalci naše elektrike hočejo velko zaslužit,če prav je el energija last vseh državljanov,kam pa je šla omrežnina,ki jo skozi plačujemo-leva roka.desni žep!

• cene12 14:09 19.november 2024.

Pa nehajte že zganjat paniko o novi omrežnini,ki je če gledaš celo leto precej bolj ugodna. Oktobra smo porabili 705 kw,položnica,po novem sistemu 120 EUR.po starem bi bila 135 eur.To je poletna tarifa ,ki traja 8 mesecev.Za isto porabo zimska ...prikaži več tarifa bi bila 150 eur,ki pa traja 4 mesece,torej letni prihranek 60eur.Da pa plačujejo omrežnino lastniki sončnih elektrarn je pa edini pravilno,saj tudi uporabljajo omrežje.

• Grunf 16:15 19.november 2024.

Aroganca in pokvarjenost. To krasi Mervarja, Ribiča in njima podobne hlapce vladajočim, katerimkoli že. Ribč je to več kot nazorno pokazal s svojim klečeplazenjem ob razrešitvi pri prejšnji vladi. Prodali bi lastno mater.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.