Slovenija /slovenija/intervjuji
2410 ogledov

"Slovencem je blizu filozofija 'ne na mojem dvorišču', zato se to dogaja!"

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:03 19.oktober 2024.

    "Slovenija sodi med države, ki se temperaturno gledano zelo segrevajo, kar lahko povežemo z lego države.".....Ko prebereš ta stavek, veš da je tip kreten, populist in lobist...Vsak kraj na svetu, vsako jebeno mesto se segreva dosti hitreje kot je svetovno ...prikaži več povprečje....In to je bilo v 300 letih za 1,1 stopinje Celzija...Točno toliko kot je bila temperatura pred Maunderjevim minimumom.. In ta hladna anomalija se je končala pred 300 leti in sedaj pač prehajamo v normalno, bolj toplo stanje..

  • PasjaProcesija 09:31 19.oktober 2024.

    Odlična tema. Neustrezna lega gradenj ima največjo težo, vendar bo ta trend težko obrniti. Bežno je omenjena sečnja in goloseki. Tematika je širša od golosekov, ki (lokalno) pomenijo hiter odtok vode in lahko tudi odnašanje tal. Z menjavo generacij se ...prikaži več v splošnem občutno slabše skrbi za gozd, delno tudi na račun nepoučenosti, nerazrešenih dednih postopkov, deljenih lastništev itd. Ob poplavah se na koncu to odraža v velikih količinah naplavin, ki mašijo t.i. ozka grla in pripeljejo do razlivanj.

    • PasjaProcesija 09:36 19.oktober 2024.

      Po zadnjih vsedržavnih poplavah bi nam ob omembi preventivnih infrastrukturnih ukrepov na podlagi 500-letnih vod morali zasvetiti alarmi. Najprej zato, ker se ponuja možnost nove finančne luknje brez dna. Potem zato, ker je podatke izpred stoletij v veliki meri težko ...prikaži več primerjati s sedanjimi. In seveda tudi zato, ker stoletja nazaj praviloma niso gradili na tako neprimernih lokacijah, vmes pa so se spremenili tudi dejavniki na katere nismo pozorni (drugačen relief, rastlinstvo, oblika strug...).

  • nostradamus 07:58 19.oktober 2024.

    koncno nekdo ki razumno pove in opise dejansko stanje

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.