lahko vlada dela kaj hoce... tega enostavno ne bomo upostevali,tud ce pisejo kazni... nebojo me/nas vec zapirali,ceprav sem v njihovih oceh potemtakem kriminalec...in me lahko zaprejo v corko not...pa kaj,se ne bojim niti tega,in tudi to ne bo spremenilo mnenja… ...prikaži več taksneva ki ga okoli tega imam. bom pa tudi tam siril vest da je to vse ena laz...in ko bom s5 zunaj.. pa se naj pripravijo kaj bom jim pol naredo...JEBEJO SE LAHKO s to lazjo od virusa,ki ne obstaja
Vprašanje kaj tukaj ustavno sodišče sploh lahko odloča. Samo zapiranje občin ni protiustavno, kot tudi ni kaj drugega. Vedno je problem, ali je za to utemeljen razlog. No če gre za ogrožanje zdravja, potem je dopustno, problem je samo kako… ...prikaži več lahko ustavno sodišče presodi ali je bilo res toliko ogroženo zdravje. No to lahko pove samo "stroka".
Zdaj če je ogroženo zdravje, potem bi moral dati v presojo ustavnemu sodišču še, če so čakalne vrste v zdravstvu potem v skladu z ustavo.
https://www.us-rs.si/odlocba-ustavnega-sodisca-st-u-i-83-20-z-dne-27-8-2020/ Vredno branja je odklonilno mnenje dr. Čeferina. Priporočam.
ResnicaBoli, pa si res tako naiven, da bojo bedaki razumeli, kaj je napisano? Bilo bi odlično, ampak precenjuješ njihov domet možganov :) Žal....
Nisem. 😂 👍
Imam pa občutek, da to ni konec. Še vedno to odločitev reši Evropskega sodišča za človekove pravice.
* Še vedno to odločitev lahko reši ... (Ne bi bilo prvič, kar se tiče US Slovenije, da se ponovno blamira)
9 sodnikov, 4 - protiustavno; 5 ustavno. Ali teh pet cilja na kakšna super mesta v bananarepubliki ali so sds? Halo, aha, samo znanja nimajo :)
Ustavni sodniki so s 5:4 spet lepo pokazali, da gre na US za poljubno nategovanje določil Ustave RS po političnih in trenutnih osebnih prepričanjih.
Večina razvpitih primerov v zadnjih par letih je bilo odločenih v razmerju 5:4 s čimer ni nič narobe.
Torej ni sodišče več v rokah "levakov" in spoštuje odločitve desnjakov,pa čeprav so nasprotju z človekovimi osnovnimi pravicami....
Ustava definira svobodo gibanja v 32. členu. Ta člen je notri že od začetka...
Desnih ni, so samo Janševi komunisti proti Kučanovim komunistom.
Obnašamo se, kot da smo 100miljonski narod.
Kam pa bi rad šel? Ti življenje v trenutni občini ne ustreza?
Slovenija je moja občina <3
Zakaj? A se ne moreš omejit še na manj?
Omejevanja gibanja pa res ni ok, je nasprotju z človekovimi osnovnimi pravicami saj naša državica ni tako velika.
32. člen ustave je nespremenjen že od začetka. Kako da se v 30 letih nihče ni ob to spotaknil?
lahko vlada dela kaj hoce... tega enostavno ne bomo upostevali,tud ce pisejo kazni... nebojo me/nas vec zapirali,ceprav sem v njihovih oceh potemtakem kriminalec...in me lahko zaprejo v corko not...pa kaj,se ne bojim niti tega,in tudi to ne bo spremenilo mnenja… ...prikaži več taksneva ki ga okoli tega imam. bom pa tudi tam siril vest da je to vse ena laz...in ko bom s5 zunaj.. pa se naj pripravijo kaj bom jim pol naredo...JEBEJO SE LAHKO s to lazjo od virusa,ki ne obstaja
Sonny, kaj tu trabunjaš, ko v življenju še nisi bil zaprt?
Golazen skorumpirana sodniska,za pred zid ste vsi drekaci pokvarjeni/!
Vprašanje kaj tukaj ustavno sodišče sploh lahko odloča. Samo zapiranje občin ni protiustavno, kot tudi ni kaj drugega. Vedno je problem, ali je za to utemeljen razlog. No če gre za ogrožanje zdravja, potem je dopustno, problem je samo kako… ...prikaži več lahko ustavno sodišče presodi ali je bilo res toliko ogroženo zdravje. No to lahko pove samo "stroka". Zdaj če je ogroženo zdravje, potem bi moral dati v presojo ustavnemu sodišču še, če so čakalne vrste v zdravstvu potem v skladu z ustavo.
Res je. Sam pa verjetno tudi poznaš rek: kolikor pravnikov, toliko mnenj.