Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
13220 ogledov

Nov predlog omrežnine: s petih blokov nazaj na tri

Komentarjev 43
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    omega_v6 18:23 08.januar 2025.

Direktorica Godina bi morala takoj odsopiti saj je javno lagala,da gospodinstva ne bodo plačala več!! Prava sramota je da direktorica agencije laže tistim,ki ji dajemo plačo!! Te agencije vse po vrsti kradejo narodu z tem pa je tudi jasno,da jih ...prikaži več je potrebno očistiti!! Seveda se je z to podražitvjo strinjal tudi predsednik vlade in njeni člani!! Sedaj je ugotovil,da bo tudi on oškodovan z Star Solarom je pa ogenj v strehi!!

• FejstDogaja 18:35 08.januar 2025.

Dejansko podražitve mi. Nam in še marsikomu se je položnica znižala, čeprav je visoka sezona. Res pa, da zaradi pocenitve elektrike. Drastično pa se je položnica zvišala lastnikom sončnih elektrarn. Če podjetja plačujejo bistveno več, je jasno, da mora nekdo ...prikaži več manj. To so pa gospodinjstva z neko srednjo porabo brez velikih porabnikov. Kar je spet strel koleno za zeleni prehod. Vlada je hotela to prestavit.

• oneh 19:27 08.januar 2025.

Ne mešat elektrike z omrežnino. Ceno elektrike so znižali zato, da taki kot ti zagovarjate ta sistem. Ko pa bo nastopila naslednja višja sezona pa pričakujejo, da se bomo tega navadili vsi. Imam SE pa bom letno plačeval tam 60€ ...prikaži več več. Pri elektriki pa prihranim vsaj 2 jurja. Pa sem za spremembe zaradi vašega dobrega- zame lahko tak znesek povišanja tudi ostane po spremembi te katastrofe od načina obračuna. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• francek 06:35 09.januar 2025.

Sosed za 0 porabe 3 krat višja položnica, zato nekateri ne nakladat.

Garancija 08:27 09.januar 2025.

Potem pa montiraj toplotno črpalko,in vse kar boš prišparal,boš vrnil nazaj z omrežnino,zmešano kot kurji drek,ja pa še električni avto si bomo privoščili

omega_v6 08:33 09.januar 2025.

FejstDogaja Glej jasno je,da boš ti zagovarjal svoje in boš lagal,da ni podražitve!! Sedaj so to podražitev čutili le tisti z samooskrbo za 300% saj je vlada znižala cene do konca Februarja,ki pa se nezadržno bliža!! Nasrali so me z ...prikaži večz samooskrbo z hranilnikom me ne bodo tudi z toplotno črpalko ne,da se o električnem avtu ne pogovarjamo!! Toraj čakajo Slovenijo Evropske kazni,ker ne izpolnjujemo "zelenega prehoda"!!

• Kmodri_ 19:06 08.januar 2025.

Duška je s svojim trobljenjem o pravičnosti izgubila dušo! Nemudoma naj se pobere! Lahko koplje kanale za talne kablovode....

• Facja 19:32 08.januar 2025.

Ne vem kaj dela ELES, imajo pa dobre plače.

• Rim 19:52 08.januar 2025.

Ne vem zakaj nihče ne vidi, da nam porivajo pod nos prepir o ceni elektrike po blokih, takšnih ali drugačnih. Omrežnine pa se ne dotikajo, pa prav ta je tista, ki bo večini močno podražila račun. Pa če bodo trije ...prikaži več bloki ali pet, dve sezoni ali ena, zaradi omrežnine bodo računi še vedno precej višji. Denarja za vzdrževanje omrežja (omrežnina!) pa nikjer na kvaliteti in obsegu omrežja videno da ga bo več pobranega.

• janez6518 17:49 08.januar 2025.

Tale zadeva je še manj razumljiva od nerazumljive, ki je trenutno v veljavi. Poleg tega se mi poraja misel... KAJ PA NIZKA SEZONA? Do zdaj so nas nategnili z visoko sezono. Pri nizki torej ne bomo imeli nič ceneje, kot ...prikaži večt so nam obljubljali... SPET KRAJA!

Mehičanka76 00:18 09.januar 2025.

Kera zmešnjava!

• DS 22:30 08.januar 2025.

Ure v tabeli se sploh ne pokrivajo. Razen ob polnoči. Recimo 6:30 ne spada v noben blok.

marie3 21:38 08.januar 2025.

In cemu sluzi agencija, ce Eles razpolaga z boljsimi podatki?

• mihatirs 19:05 08.januar 2025.

Raje dajte monterjem, ki lezejo po jaških v mrazu in dežju, rešujejo razvajene riti takrat ko zmanjka elektrike, normalne plače, ne pa da delajo za minimalno plačo. In ta ista agencija bremza dvig plač monterjem in ostalim delavcem v elektro ...prikaži več distribuciji...ODSTOP AGENCIJE KOMPLET...nesposobno do konca !!!!

• ferdopis59 18:52 08.januar 2025.

Predno objavite tabelo je dobro, da jo veleumni strkovnjak dobro regleda bredno blene svoje misli, Zanimivo, da v nočnem času imamo nizko omrežnino od 23.0024.00?! :-) Pa kje živijo ti ljudje, da dajo takšne informacije v javnost. Pa nismo več ...prikaži več v srednjem veku oz. v komunizmu. Problem je nadutih ljudi, ki mislijo, da vse vejo in da so pamet pojedli.

• BenX 18:05 08.januar 2025.

Kaj pa med 10 in 11 recimo? Za đabe? Ali takrat elektriko izklopijo? 🤪

• Tosho 18:44 08.januar 2025.

Pa od 6 do 7 in od 16 do 17? Tudi zastonj...🤔

• Kmodri_ 19:06 08.januar 2025.

Ne, takrat bo cena šla v nebo!

• herman3 19:18 08.januar 2025.

Kot pri Butalcih, ali imajo tile sploh osnovno šolo?

• ferdopis59 19:04 08.januar 2025.

ELES, začeti treb graditi takšno omrežje, ko bo imelo faktor pretoka 10x. Ne pa omrežje, ki je namanjeno za danes. Razmišljati je potrebno za pdjutrešnim ne za danes. ELES oz. bivši DES imeli ste in imate denalja veliko a je ...prikaži več vprašanje kom ga vlagate.!?

• atamama 07:07 09.januar 2025.

Lupijo nas vsi po vrsti, statistika pa kaže majhno inflacijo. Ali je kdo primerjal košarico elektrike pri nas in v Avstriji? Pa potem košarico živil pri nas in Italiji (in to slovenskega porekla) ? Gledam cene masla, Špar 4 E, ...prikaži več Mercator podobno ali malo več, Lidl manj, Ipercoop pa 2 E manj za slovensko maslo. Kako to? Kaj niso transportni stroški do tam visoki? Fej in fuj. Kako nas je leva in desna in črno ali bela politika sredinsko zjebala da ni konkurence v prodaji dobrin, zakaj le?

Garancija 08:30 09.januar 2025.

Sramota je,da so izdelki v italiji cenejši in kvalitetnejši,nam pa prodajajo samo svinarijo,zgleda da sramu nimajo

Garancija 08:23 09.januar 2025.

Na elektru so zblojeni,sploh ne vedo,da narod kmalu ne bo mogel vsega plačevati,ker so vse podražili za 30%,govorijo pa da za 3%,lažnivci smrdljivi

• ferdopis59 13:57 09.januar 2025.

V tej dabati pogrešam Ender3, da še kakšno pametno! Glede zato ker potpira trenutno stanje in samo, da ni JJ. Endre3 javise, kliče te Golob!!!!

luckyss1 18:00 08.januar 2025.

Brezveze, razlika med nizko in visoko tarifo mora biti bistveno večja...Itak pa bo Agencija naredila po svoje, oziroma po bruseljski direktivi...

• FejstDogaja 18:33 08.januar 2025.

Kako to misliš, da je brezveze? Saj cene še niti objavljene niso. To ni v pristojnosti Elesa.

luckyss1 18:49 08.januar 2025.

Govorim o trenutni razliki med nočno in dnevno tarifo...Ta bi morala biti bistveno večja. Same omrežnine bi morale imeti manjši vpliv kot pa cena elektrike, če hočejo kaj doseči...

• FejstDogaja 19:17 08.januar 2025.

Ni narobe, da ima omrežnina večji vpliv, samo ne more se določiti na porabo recimo tri dni v letu, ko za praznike kurimo elektriko kot pri norcih. Bolj pošteno je, da se določi vsak mesec posebej glede na porabo, kot ...prikaži več velja za nove uporabnike, pri katerih ni starih podatkov. Če mislijo z električnimi avtu resno, mora biti pa nočna tarifa skoraj nula.

• oneh 19:35 08.januar 2025.

Oh lucky, lucky... zakaj ne pogledaš v bruseljske direktive, nemesto da delaš bedaka iz sebe. Akt o omrežnini, katerega določa agencija nič ne govori o ceni elektrike, katero postavlja GEN-i, Petrol, EM, ECE...Nanje ne vpliva nobena bruseljska direktiva ampak zgolj ...prikaži več potreba taubija in energetske mafije za vikendi na morju, jahte, eksotična potovanja... In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• FejstDogaja 20:29 08.januar 2025.

Oneh, ne biti preveč pameten. Trenutno je ceno elektrike postavila kar lepo leva vlada, zato da se ti omrežnina ne pozna. Naša položnica je bila celo nižja kot lani. Tako da ja, plešem. Vprašaj Madžare, če plešejo, ker imajo Orbana. ...prikaži več Malo za predstavo, kam pelje ta opcija.

• oneh 20:47 08.januar 2025.

Kdo pa misliš da plača tisto, za kolikor imaš nižjo ceno elektrike? Denar ne raste na drevesih, ne nastaja z laganjem in sejanjem rožic, ne materializira ga lov na janšiste, ne... Plačamo mi vsi skozi proračun. Tako ti leva vlada ...prikaži več ni nič dala ampak ti je precej več kot prejšnje vlade pobrala , da ti lahko potem vrne drobtinice pobranege. In ker ste levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• FejstDogaja 21:39 08.januar 2025.

A precej več mi je pobrala? V primerjavi s petimi milijardami za covid bonbončke? A si ti resen????????? Kdo pa misliš, da je to plačal?

• FejstDogaja 21:47 08.januar 2025.

Bruto dolg pod Janšo - 72,3 % BDP. Bruto dolg pod Golobom: 66,9 % BDP. Čeprav je cela Evropa v krizi. In potem vas osle prepričajo, da levi kradejo. Kapo dol, da kradejo in še zmanjšujejo dolg države kljub Janševim ...prikaži več pufom. Še več levakov! Itak da plešemo!!! Ker tatov ni na oblasti!

• oneh 22:18 08.januar 2025.

Če pa dela taubi v tvoje dobro, zakaj se pa pol buniš zaradi omrežnine? Bi rad da pride na oblast zopet Janša? Poglej Luckija- zagovarja agencijo, čeprav dela bedaka iz sebe. Ti pa ne rabiš več delat bedaka iz sebe- ...prikaži več je cilj že dosežen. In ker ste levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• FejstDogaja 23:21 08.januar 2025.

Zato, ker Golob nima z omrežnino nič. Tudi vodstva Agencije ni nastavila ta vlada!

• FejstDogaja 18:10 08.januar 2025.

Bravo! Tako se dela! Še zmeraj uporabnika spodbuja, da z elektriko varčuje takrat, ko je je najmanj, ampak na razumljiv način! Ste vsi tukaj funkcionalno nepismeni? Konica je zjutraj in zvečer, takrat bo drago, vse ostalo pa znosno in ponoči zelo poceni. Pika!

R_D 03:09 09.januar 2025.

Nad čem točno se navdušuješ? Vse tole ti je golob skuhal, tepci tvoje sorte pa nasedate.

• rd2dmk2 11:28 09.januar 2025.

torej za vse, ki se prerekate, kolk je drago in kolk se krade, evo pa poglejte moj račun. za elktriko ki sem jo porabil v niski in visoki tarifi sem plačal 12€ za omrežnino, za visoko in nisko tarifo sem ...prikaži več plačal skupaj 3€ za vse prispevke nekim agencijam sem plačal groznih 40 centov ( CENTOV ). in potem sta 2 postavki prva je obračunska moč, torej tisto kar moj dobavitelj pravi da jest lahko v nekem ( in vsakem ) trenutku odjemam iz omrežja in me to stane več kot vsa mesečna porba energije in....

• rd2dmk2 11:32 09.januar 2025.

..... (nadaljevanje ) pride to 16€. in za konec in največja svinjarija. moj ponudnik je delniško privatno podjetje, ki ima vsako leto dobiček in izplačuje dividende. meni kot naročniku, uporabniku, kupcu pa vsak mecec zaračuna pavšal 1,98€ za ----- ZA ...prikaži večA RAZVOJ. torej jest plačujem razvoj, ne lastniki iz dividend, ampak jest . sicer mal me skrbi da ta prispevek, ne gre za razvoj, ampak kar za dividende. pa kaj morem. so politiki delničarji.

• ferdopis59 14:14 09.januar 2025.

Elektrike proizvedejo toliko kot se je potrebuje . MIč ni na zalogo. Problem je v tem, da v celotni verigi od suruvine do končnge "izdelka" je cela GORA prisklednikov, ki navijajo ceno. Problem je v tem, da proizvajalec nesme direktno ...prikaži več prodati uporabniko ker je to ekonomsko nezakonito.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.