natanko tako. :) lej diskvalifikacija je najboljse orozje vsakogar, ki je drugacen. Če vegan napade ubijanje zivali je ekoterorist, Če kmet zliva mleko v kanal je pa to protest proti državi, ker naj bi ona zagotovila ceno. čeprav vsi vemo,… ...prikaži več da je slovenska produkcija mleka 130%. Torej je konkurenca ubijalska.
kakorkoli decva, če mi zapaše pečenka jo bom pojedel. Sicer pa razloži ti nekomu, ki ima cca. 6 ur delovnega dne, kako naj na travi in koprivah preživi?
Menim, da je prodaja mesa padla, zaradi slabše kakovosti mesa. Zadnja leta se že pri vonju zazna zelo slaba kvaliteta mesa in ob peki na olju, olje še nikoli ni tako špricalo kot zadnja leta. Ljubim meso zelo se potrudim… ...prikaži več da dobim čim bolj domače. Ga dobim pa manj.
Se strinjam, pa vsakih par mesecev kakšna nova afera pri uvozu mesa zagotovo ne koristi. Je pa zanimivo, da se uvaža silno dosti mesa, ampak še vedno imajo skoraj vsi izdelki napis izdelano/proizvedeno v Sloveniji. Inšpekcije pa spijo.
Knalu bo na trgu meso proizvedeno v proizvodnji in laboratorijih. ima visjo vsebnost beljakovin in okus mesa. tako bodo mesojedci zadovoljni, okolje pa neposkodovano. Okus in kvaliteta ne bosta odstopali. Volk sit in koza cela. Nekaj je ze na trgu.
Okolje bistveno bolj obremeni veganska hrana, herbicidi, pobijanje malih živali za zaščito pridelka, uničenje kvalitete zemlje saj je kilometre in kilometre stalno samo ena vrsta pridelka, vse obdelujejo z velikimi kombajni, traktorji na dizel, ... itn. Ekološko kmetijstvo je daleč… ...prikaži več najbolj zdržno in ima tudi co2 negativen. Kar je na trgu je škodljiv junk. Bi pa bil vsekakor vesel, če bi lahko v lab proizvedli ENAKO kvaliteto primerno za zdravje človeka.
Pri nas najbolj sluzijo uvozniki mesa. in predelovalna industrija, ki kupuje bosansko in madzarsko meso sumljive kvalitete. Da o perutnini ne govorimo.
@decko, ja ja, cca. 3 milijone let smo živeli pretežno na mesu, zdaj pa je to nenadoma postalo škodljivo v zadnjih 50-70 letih. :-) Pa prej nobene sladkorne, srčne bolezni za vzorec, .... Bo treba malce brat dejanske študije kaj… ...prikaži več pravijo. Oz. bolje rečeno kaj sploh ne pravijo, pa je domišljija nekaterih naredila, da kao pravijo.
Zakaj vegani jedo razne rastlinske jedi v mesni obliki,kot so polpeti ali mesne kroglice ali zrezki.?
Ne bos verjel. tako jedo zelenjavo mesojedci. vegetarijanci in vegani ne kupujejo zrezkov, mesnih kroglic. To je priblizati taksno hrano mesojedcem.
ga ni čez domačo rejo, sočnega šnicla ali pečenko.
Zakaj primerjajo svež zrezek in brezmesno klobasico? Tudi mesna klobasica ni enako "dobra" kot svež zrezek...
natanko tako. :) lej diskvalifikacija je najboljse orozje vsakogar, ki je drugacen. Če vegan napade ubijanje zivali je ekoterorist, Če kmet zliva mleko v kanal je pa to protest proti državi, ker naj bi ona zagotovila ceno. čeprav vsi vemo,… ...prikaži več da je slovenska produkcija mleka 130%. Torej je konkurenca ubijalska.
Hvala bogu, da ste v manjšini.
@alen04 sploh nisem veganka ali vegetarijanka, samo s svojo glavo razmišljam ;)
kakorkoli decva, če mi zapaše pečenka jo bom pojedel. Sicer pa razloži ti nekomu, ki ima cca. 6 ur delovnega dne, kako naj na travi in koprivah preživi?
Glih v soboto grem po 15 kg res domače govedine ( pa rep sem izrecno naročil)..
Drži,ni ga čez domačega prašiča,pa mlade domače govedine.
Menim, da je prodaja mesa padla, zaradi slabše kakovosti mesa. Zadnja leta se že pri vonju zazna zelo slaba kvaliteta mesa in ob peki na olju, olje še nikoli ni tako špricalo kot zadnja leta. Ljubim meso zelo se potrudim… ...prikaži več da dobim čim bolj domače. Ga dobim pa manj.
Se strinjam, pa vsakih par mesecev kakšna nova afera pri uvozu mesa zagotovo ne koristi. Je pa zanimivo, da se uvaža silno dosti mesa, ampak še vedno imajo skoraj vsi izdelki napis izdelano/proizvedeno v Sloveniji. Inšpekcije pa spijo.
Ni debate. Svež zrezek bo, prehransko gledano, neprimerljivo boljša izbira od predelane brezmesne klobasice.
okoljski efekt je verjetno blizu. zaradi potovanja in transporta. Ampak brezmesne klobasice jedo imizd mesojedci, ki skusajo biti vegetarijanci.
Tupamaros, točno tako!!!
jakec1517,poznam vsaj 500 mesojedcev,pa ni enega med njimi,ki bi jedel ponaredke.Al si al pa nisi.
Knalu bo na trgu meso proizvedeno v proizvodnji in laboratorijih. ima visjo vsebnost beljakovin in okus mesa. tako bodo mesojedci zadovoljni, okolje pa neposkodovano. Okus in kvaliteta ne bosta odstopali. Volk sit in koza cela. Nekaj je ze na trgu.
Okolje bistveno bolj obremeni veganska hrana, herbicidi, pobijanje malih živali za zaščito pridelka, uničenje kvalitete zemlje saj je kilometre in kilometre stalno samo ena vrsta pridelka, vse obdelujejo z velikimi kombajni, traktorji na dizel, ... itn. Ekološko kmetijstvo je daleč… ...prikaži več najbolj zdržno in ima tudi co2 negativen. Kar je na trgu je škodljiv junk. Bi pa bil vsekakor vesel, če bi lahko v lab proizvedli ENAKO kvaliteto primerno za zdravje človeka.
A potem bojo vso živino,pa perutnino pobili,da ne bo več co2?Ne tumbaj.
kakovost mesa v trgovinah je katastrofalna.........
Sej dokazano ,koliko meso škoduje, sam zarad gospodarstva ne bojo priznal
Pri nas najbolj sluzijo uvozniki mesa. in predelovalna industrija, ki kupuje bosansko in madzarsko meso sumljive kvalitete. Da o perutnini ne govorimo.
@decko, ja ja, cca. 3 milijone let smo živeli pretežno na mesu, zdaj pa je to nenadoma postalo škodljivo v zadnjih 50-70 letih. :-) Pa prej nobene sladkorne, srčne bolezni za vzorec, .... Bo treba malce brat dejanske študije kaj… ...prikaži več pravijo. Oz. bolje rečeno kaj sploh ne pravijo, pa je domišljija nekaterih naredila, da kao pravijo.
@jakec1575, kot si napisl. Mi pa ni jasno kako ima 99% embalaže z mesom napis, da je slovensko. :-) Tok tok ... inšpekcije, je kdo doma?