Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
11064 ogledov

Sončne elektrarne: Slovenija bi se lahko zgledovala po teh dveh državah

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alen04 07:37 21.november 2023.

    Ne mine teden, ko ne bi ponovno posiljevali s temi SE. Očitno je želja po zaslužkih velika. SE se res izplača velikim porabnikom. Manjšim zagotovo ne. Vsak naj se sam odloči, mi je ne bomo imeli, zagotovo ne.

    • marko82 09:35 21.november 2023.

      Enako, mi tudi ne, sploh Golobov gen ja postal nategunski s tem njihovim Gen-i financiranje... Če nimaš 1 MW porabe na mesec se pa to ne splača postaviti.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 07:51 21.november 2023.

    Na odobritev in izvedbo se čaka skoraj eno leto!! To je prava sramota!! Za 12000 evrov vredno elektrarno je subvencija 400 evrov in se na to subvencijo čaka tudi eno leto!! Ni denarja za resne stvari je pa ogromno denarja ...prikaži več za nevladnike in inštitute!! Celo za zastarele računalnike je denarja v izobilju samo,da se pokasirajo provizije!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:02 21.november 2023.

    To je metanje denarja v jamo.Sicer pa pri nas imamo dovolj elektrarn trenutno doma za vse odjemalce,a kaj ko jo pa elektriko prodajajo v tujino,nas pa silijo v nekašne brezvezne investicije

  • Pepe007 10:16 21.november 2023.

    Elektrike se ne da dobro skladiščiti. Koliko gospodinjstev se lahko napaja decembra in januarja v EU iz sonca? Vse dni v mesecu, ob predpostavki, da gospodinjstvo samo skladišči elektriko čez noč. Dvomim, da je številka presega 1 mio. In to ...prikaži več je tisti podatek o katerem se moramo pogovarjati. Za ostalih 40 mio (do 41) gospodinjstev moramo za zimo še zmeraj zgraditi drug vir. JE ali TEŠ ne bo nič cenejša, če naj dela samo pozimi. Kvečjemu dražja.

    • Bolje100letBogatkot7dniReven 15:59 21.november 2023.

      Počasi. Razmerje med najslabšim in najboljšim mesecem za proizvodnjo elektrike je v Sloveniji 1:10, na severu evrope še slabše, na jugu pa 1:3. Zato pa je sever bolj primeren za vetrnice. In Slovenija ima prednost, da ima sončni, vetrni in ...prikaži večin hidro potencijal za celotno potrebo po elektriki tako kot Avstrija.

  • devote 08:58 21.november 2023.

    bo kdo ze koncno odgovoril na vprasanje koliko volivajo te solarne crne strehe na segrevanje Zemlje? ker hladijo jo zagotovo ne.

    • optimist11 14:24 21.november 2023.

      Jaz imam stanovanje v mansardi hladnejše...

    • Bolje100letBogatkot7dniReven 15:50 21.november 2023.

      Si se kdaj vprašal, kakšen vpliv na segrevanje zemlje imajo obstoječe strehe, asfalt, beton... Da ti odgovorim na vprašanje, praktično nobenega, ker se že sami strešniki, tako betonski kot opečni, močno ogrejejo...

  • popokatopetl 09:05 21.november 2023.

    Cena majhnih hišnih instalacij na MW je nesramno visoka v primerjavi z velikimi. Dražva bi morala zorganizirat komunalne projekte na strehah velikih javnih objektov, nad parkirišči itd, kjer bi ljudje lahko pridobili svoj delež sonca pod ugodnejšimi pogoji kot nad ...prikaži več lastno streho. Isti šmorn je z baterijami, domače razdrobljene instalacije se hudo preplačuje (pa mi večinoma še par let ne bomo tam da bi jih rabili, saj je zaenkrat cena elektrike ponoči še nižja kot podnevi).

  • radovednica 08:01 21.november 2023.

    Nihče ne govori o zelo praktičnih zadržkih. Prvo, za takšno ceno je dobit za male porabnike nepomembna in se ne izide računica. Drugo, nihče ne govori o učinkovitosti pozimi, ko je na strehi 1 m snega in tretje, res praktično. ...prikaži več Vsak normalen ve, da sneg iz SE drsi...nam na glavo, snegolovov pa ni. Edina možnost, že ponujena, dam v najem streho, z vsem vzdrževanjem in poračun proizvedene elektrike v eno ali drugo stran.

    • optimist11 14:29 21.november 2023.

      imaš programe, kjer vstaviš lokacijo in ti kar točno izračuna letno proizvodnjo. Iz tega izračunaš čas vračanja investicije in potem se odločiš. Na pamet govorit , da se ne izplača ni res. Če pa imaš srečo in si dobil elektrarno ...prikaži več na brezobrestni kredit z fiksnim obrokom na 7 let, si pa tako zmagal.

  • Presvetli 14:38 21.november 2023.

    Dajmo si enkrat za zmeraj zapomniti! V Sloveniji imamo najbolj gnile politike kar jih je. Pa mamo vam spalim v Nikaragvi v njihovih najhujših časih ni bilo takšnih smeti kot pri nas vodijo politiko! Vse obesijo na grbo prebivalcev! Če ...prikaži več pa že nekaj podelijo , pa tako prikrijejo, da 3x vrnemo! Sedaj pa tako levi in desni se spet postavite na zadnje noge in mene diskreditirajte! Dokler se boste vi delili na leve in desne, nas bodo eni kot drugi slekli do gat! Sedaj pa politični hlapci , čakam udar!

  • Kmodri 21:00 21.november 2023.

    Bog ne daj, da greš v samoizgradnjo! Ne dobiš niti centa subvencije!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.