Slovenija
3784 ogledov

Saj ni res, pa je: Toliko je v resnici velika sodna stavba na Litijski

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • villa 22:18 12.februar 2024.

    Javni podatki iz ERARJA, mag. Branko Kovač, sodni izvedenec geodetske stroke, je s svojimi izvedeniškimi mnenji, večinoma za Okrajno sodišče v Ljubljani in Okrožno sodišče v Ljubljani zaslužil 933.000 EUR. Glede na vrsto sodišč gre sklepati, da je ta izvedenec ...prikaži več opravil svoje cenitve v tožbah v nepravdnih postopkih za določitev funkcionalnega zemljišča vezano na zakon ZVEtL in ZVEtL-1.

  • villa 22:53 12.februar 2024.

    Zavajanje tega izvedenca, ki napisal, da stavba nima garaže, saj se uporaba stavbe ne pogojuje z garažo, temveč s funkcionalnim zemljiščem, kamor spadajo tudi parkirišča, to pa namerno zamolčal. In glede na velikost stavbe, ne glede na prejšnjo niti zdajšnjo ...prikaži več kvadraturo, stavba nima dovolj parkirišč oz. funk. zemljišča, kar pa pomeni, da četudi bi se adaptirala, investitor sploh ne bi mogel dobiti gradbenega niti uporabnega dovoljenja, ker ne bi imel dovolj parkirišč, ki se zahtevajo po zakonu.

  • villa 22:25 12.februar 2024.

    Ali je bil sodni izvedenec geodetske stroke izbran preko javnega razpisa ali razpis ni potreben? Saj v tako kratkem času ni mogel biti izveden javni razpis in izbran izvajalec.

  • villa 02:52 13.februar 2024.

    Zakaj novinarji ne zahtevate informacije javnega značaja, da vam upravna enota pošlje gradbeno in uporabno dovoljenje za to stavbo, tam pa so razvidne vse kvadrature in namembnost prostorov, ne pa da zdaj kar izvedenec v svojem izvedeniškem mnenju na novo ...prikaži več določa namembnost stavbe in prostorov. Pa to je kaznivo dejanje za pregon.

  • villa 02:51 13.februar 2024.

    Zakaj je ministrstvo sploh najelo izvedenca, če pa bi moral prodajalec izročiti kupcu tudi vso gradbeno dokumentacijo in projekte ter PRAVNOMOČNO GRADBENO in UPORABNO DOVOLJENJE za to stavbo. Če pa on s tem ne razpolaga, se to z lahkoto pridobi ...prikaži več na Upravni enoti v Ljubljani, ki investitorju, graditelju, ne Vežnaverju, izdalo gradbeno in uporabno dovoljenje.

  • villa 02:50 13.februar 2024.

    Nadaljevanje: Če pa gre za večja odstopanja, pa je potrebno PRIDOBITI SPREMENJENO ali pa NOVO GRADBENO DOVOLJENJE! Zato se poraja vprašanje, kdaj je gradbeno podjetje Harco d.o.o. naredilo ta PID, menda ne sedaj, kot stavba tam že desetletja stoji.

  • villa 02:49 13.februar 2024.

    Ta izvedenec na strani 11 svojega izvedeniškega mnenja piše, "Gradbeno podjetje Harco d.o.o. je izdelalo dober projekt izvedenih del – PID, ki prikazuje veliko podrobnosti". Načrt PID pa se izdela, o tem govori gradbeni zakon, ČE JE PRI GRADNJI PRIŠLO ...prikaži več DO MANJŠIH DOPUSTNIH ODSTOPANJ OD GRADBENEGA DOVOLJENJA!. in mora najprej projektant pisno potrditi, da gre za DOPUSTNA manjša odstopanja, nadzornik pa jih mora vpisati v gradbeni dnevnik.

  • villa 01:44 13.februar 2024.

    To je zavajajoče izvedeniško mnenje, saj kot sodni izvedenec dobro ve, da mora poleg stavbe obravnavati tudi funkcionalno zemljišče k tej stavbi. Le tako je pravilno, ne pa obravnavati samo stavbo.

  • villa 22:58 12.februar 2024.

    Zavajanje tega izvedenca, ki napisal, da stavba nima garaže, saj se uporaba stavbe ne pogojuje z garažo, temveč s funkcionalnim zemljiščem, kamor spadajo tudi parkirišča, to pa namerno zamolčal. In glede na velikost stavbe, ne glede na prejšnjo niti zdajšnjo ...prikaži več kvadraturo, stavba nima dovolj parkirišč oz. funk. zemljišča, kar pa pomeni, da četudi bi se adaptirala, investitor sploh ne bi mogel dobiti gradbenega niti uporabnega dovoljenja, ker ne bi imel dovolj parkirišč, ki se zahtevajo po zakonu gl

  • Grof 17:44 12.februar 2024.

    1000m2 na podstrehi, samo še gašprčk prinese Matjaž, pa bo Tanja presrečna, ko bo preštevala podgane in golobe okoli sebe, pa saj ne …..

  • villa 11:37 13.februar 2024.

    Sodni izvedenec za geodezijo nima kaj delati pri tej stavbi, saj bi moralo ministrstvo dobiti mnenje sodnega izvedenca gradbene stroke, ki bi moral najprej na Upravno enoto Ljubljana in tam pridobiti vso gradbeno dokumentacijo, projekte, na podlagi katerih je bilo ...prikaži več potem izdano gradbeni in potem še uporabno dovoljenje in tam je vse razvidno, za koliko uporabnih površin gre, ne pa da si ta izvedenec jemlje pravico, da kar on sam, zdaj, določa namembnost stavbe in njenih površin in strehe spreminja

  • villa 03:10 13.februar 2024.

    Ne sme se tudi pozabiti, da gradbeno dovoljenje zahteva tudi izdelavo požarnih elaboratov ter evakuacijskih poti v primeru požara, evakuacije, kje so požarne stopnice itd., vse to pa mora projektant za požarno varnost narisati v obstoječe projekte za gradbeno dovoljenje, ...prikaži več kjer so narisani vsi tlorisi vsakega nadstropja, tudi odprtih površin, teras, balkonov itd., torej so tudi iz teh projektov razvidni vsi prostori in za kolikšne površine gre.

  • Kmodri_ 18:48 12.februar 2024.

    Ha, ha. Tragikomedija se nadaljuje...bodo morali še doplačati! Amaterji!

  • sandi76 19:06 12.februar 2024.

    No pa smo tam, kjer smo že vsega navajeni. Pelje se aneks za doplačilo več površin 🤣

  • villa 01:49 15.februar 2024.

    Že včeraj pisala, da je v GURSu na stavbi vpisan kot lastnik Vežnaverjevo podjetje Stanovanjsko-poslovna rezidenca Rajski vrt d.o.o. iz Kopra ter še ena oseba, vpisana kot R - registrski lastnik. Podatek ni javen, kar pomeni, da gre za fizično ...prikaži večo osebo in tega zadnji izvedenec ni opazil in opozoril na to.

  • andrija 05:22 13.februar 2024.

    tu je samo nekaj miljonov,bratovškova pa z aneksi financira gradbene barone in jim je podarila že več kot 22 miljonov

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.