Zdravje
30905 ogledov

Velika novost: Namesto na fizioterapijo po novem v center za krepitev zdravja

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 06:56 13.december 2024.

Najprej statistika. V članku napisano da število obravnav in število fizioterapevtov ni premosorazmerno. Jasno zakaj? To ve tisti, ki je bil na fizioterapiji in je dobil navodila da nekaj miga, za kaj več pa ima fizioterapevt popoldne masažo.. Zamolčano v ...prikaži več članku, da se je število terapij iz 10 zmanjšalo na 8, zakaj pa? Zanima me od tega strokovnega odbora koliko jih deluje privatno z dejavnostjo katero so forsirali, da bo opravljala delo namesto strokovnjakov, kaj menite?

Leon 08:02 13.december 2024.

Torej jih bodo na krepitev pošiljali v fitnes ?

CenzorskePičke 08:29 13.december 2024.

Terapevt lahko samostojno poveča število terapij z 8 na 10. Vsaj v mojem primeru je bilo tako.

• bleki 09:02 13.december 2024.

Vidim veliko junbo plakatov fizioterapevtov, ki oglašujejo, seveda cena 1 terapije astronomske za marsikoga, da ne govorim o upokojencih, ki ti stručkoti poberejo celeo penzijo.

• Luksi 08:39 13.december 2024.

In spet neki brezdelni uradniki mislijo, da vejo več, kot zdravniki. Če je zdravnik predpisal fizioterapijo jo je treba zagotoviti, lahko pa ukinemo delovna mesta omenjenih aparatčikov, pa bomo dobili dovolj denarja za dodatne fizioterapevte...

• Naklonsky 14:52 13.december 2024.

Odvisno. Če imaš znanca ali kolega dohtarja, boš abonent na fizioterapiji.

• Luksi 21:17 13.december 2024.

Odvisno od človeka, imam zelo dobro prijatelj8co, ki je tudi moja zdravnica, pa se ne spomnim, kdaj sem bil nazadnje pri njej...

• Pepe007 13:55 13.december 2024.

Fizioterapija je za marsikoga poskus, da zmanjša protibolečinsko kemijo.

• manja53 13:33 13.december 2024.

Ljudje, ne sodite in ne obsojajte, preden niste prehodili njihove poti v njihovih čevljih.

• rd2dmk2 09:58 13.december 2024.

dragi moji- pregovor pravi pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. ja vi bi ležal na kavču gledal telenove in realiti show-e se basal z donati in jamral in stokal. vsak je svoje nesreče kovač, torej, reskirejte 50 € ...prikaži več naročite privat fizitoterapevta za eno uro in delajte to kar vam bo predpisal, če že ne pridete do javnega zdravstva. tistih 50 € vam bo (mogoče ) v spodbudo, da boste tud upošteval navodila in delal na sebi. lahk jih pa zapravte za kremšnite in indijančke pa kakšen pir za povrh.

• bi_ba 10:14 13.december 2024.

Lahko sporočiš ime fizioterapevta, ki te bo sprejel za 50 €? Cene za uro so od 70 € naprej, prepričujejo te pa zraven, da moraš vzeti paket najmanj 20 ur, ki ga plačaš takoj. Če potem res prideš 20x, jih ...prikaži več pa ne briga, glavno da plačaš. Zakaj nam zdravstvo jemlje tako veliko od plač vsak mesec, pa za to ne dobimo popolnoma NIČ, vse je samoplačniško?

• rd2dmk2 14:34 13.december 2024.

bi_ba moja iskušnja z privat fizioterapevtom je taka kot se zapisal. cena točno taka in po treh , štirih tretmajih je povedal , da njegova prisotnost ni več potrebna, ker smo sprejeli navodila in delali. žal je naše zdravstvo preobremenjeno ...prikaži večno z simulanti, narcisiodi in podobnimi osebki, ki bolujejo za motnjo zdravega počutja, kar pomeni da če jih kaj ne boli, so pa že bolani in tako preobremenjujejo sistem. pa še to, regrat, ki ga sam nabereš vsak 3x zdravi, kupljena ledenka pa nobenkrat.

jate 04:23 14.december 2024.

rd2itd....lahko pametuješ kolikor hočeš....ravnokar sem končala8xdnevno terapijo....fizioterapevtka super...bistvo sem hotela povedat da ni vse v telovadbi,ki jo lahko tudi sama doma nadaljujem ampak v protibolečinskih aparatih ki jih imajo...bila na laserju,magnetni,elektrostimulaciji itd...te naprave pa so drage za kupit..

• rd2dmk2 10:05 14.december 2024.

hm jate, a da so drage, jest imam ročno magnetnoresonačno terapijo (MRT), potem imam še 2 različni MRT imam elektro stimulator(tens), magnetne zapestnice. ja dragi moji, mal so drage, ampak nisem vzel zanje kredita ali leasinga tako kot premnogi slovenčki, ...prikaži veči, ki se zapufajo za avto, sam da se bahajo pred sosedi. ko bi šli samo eno leto kasneje v nakup nove makine, bi si lahko privoščili nakup MRT. ampak hec je slovenc ne bo zapravil za zdravje, o ne ima zastonj tablete. pa žrite.

jate 16:42 14.december 2024.

rd2.....haha ne žrem tablet ,imam visok prag bolečine,zelo redko vzamem kakšno,po operaciji kolena mi dali 2 lekadolčka in po 6 urah po operaciji šla domov ...doma me čakalo 30 stopnic,,,hee nisem tako mehkužna

jate 16:46 14.december 2024.

aja pa z avtom se ne hvalim imam peugeot 308 letnik 2008...to pa ni neki "granke"za se hvalit....se pa hvalim z barvo..lepa modra hahaha :-))

• Majazmaja 08:55 13.december 2024.

Soseda ima vsaj 130 kg. Bolijo jo kolena, "ne more na sprehod, ne more nič", v 10 minut oddaljeno trgovino se pelje z avtom, "v katerega se komaj zbaše" in "p*****a od dohtarce je noče napotiti na fizioterapijo ampak zahteva, ...prikaži več da shujša. Pojma nima! Ve, da ima probleme s ščitnico in zato ne more shujšat, ampak ta p*****a od dohtarce ji ponareja izvide." Dejstvo je, da je izsilila nekaj fizioterapij, ampak ni izkoristila, ker "p****** od fizioterapevtke ne zna delat in jo vse še bolj boli."

• crniovcar 09:44 13.december 2024.

Do 130kg je verjetno prišla s prehrano torej stvar je jasne fizijoterapija ji kaj dosti ne bo pomagala .

• rd2dmk2 09:54 13.december 2024.

dohtar ni nič kriv. da bo vsem jasno. baba ima diagnozo in naj kaj samam naredi, kot prvo ni treba se cel dan basat , oči so lačne, ne trebuh to je dejstvo, kot drugo, naj si nabavi kolenčnike in ...prikaži večn pohodne palice, pa naj gre tako na sprehod. gibanje je zelo koristno tudi pri težavah s ščitnico, poležavanje pa bo vodilo še v druga bolezenska stanja. ampak dohtar je kriv. ma pa jade pijanec tudi ni kriv da je pijanec, kriv je oštir, kajne

CenzorskePičke 10:41 13.december 2024.

Sem že slišal zgodbe o ščitnici, ampak je to kvečjemu samo manjši del zgodbe. Ključno pri teži je razmerje med vnosom in porabo kalorij. Matematika. Od zraka se človek ne redi. Se pravi, da mora nujno začet kontrolirat vnos. Drugi ...prikaži več del je gibanje, poraba. Ja, pri 130 je verjetno res težko. Za začetek bi lahko gonila kakšno sobno kolo, ki ne obremenjuje sklepov, kasneje pa vključila še hojo. In kile bi šle lahko kar hitro dol. Lahko pa si pomaga tudi z Ozempicom. Ženina prijateljica je bila...

CenzorskePičke 10:44 13.december 2024.

... podoben kaliber, 120 kil na cca 160 višine, cukeraš na tabletah. Z vsemi zgoraj omenjenimi načini je v cca letu prišla na 80 in se znebila cukra in tablet.

CenzorskePičke 10:53 13.december 2024.

Rd2 glih tako enostavno ni. Navadno samo sprememba prehrane ni dovolj, je treba poskrbeti še za porabo. Kajti nekako primeren vnos za hujšanje za žensko je 1200 kcal, kar je manj, je problematično. 1200 pa je takoj in si potem ...prikaži več ves čas lačen. To sicer flikaš s tem, da se zamotis in ne misliš na hrano, pa da piješ veliko tekočine, da želodec ni prazen, ješ paradajze in solate.... Ker je 1200 hitro preseženo, je treba gibat, pri 130 pa hoja precej obremenjuje sklepe. Jaz bi ji priporočil sobno kolo

• rd2dmk2 14:25 13.december 2024.

a veste zakaj predlagam hojo in ne sobnega kolesa, ker na kolesu sediš in gledaš v hladilnik al pa na tv kjer so rekleme in vmes med reklamami kuharske oddaje. zunaj na svežem zraku pa lahk sicer kruli in sanjaš ...prikaži več pohančka in pofri, ampak da se urabutat samo kakšno jabolko in tud tist paradajz . sicer pa bolje od paradjza so kumare. glede ščitnice pa, ni tolk zajeban, ker se rediš, zajeben je ker si brez volje. in sobno kolo in tv pred njim je slaba karma.

Suli 15:23 13.december 2024.

Takemu ponudi zdravnik pomoč pri hujšanju v sklopu zdravstva pa se takoj vidi koliko je ura. Če odkloni mu ni do zdravja ampak do bolniške in težave se ne rešijo ampak samo še stopnjujejo. Žal že večkrat videno.🤔

CenzorskePičke 16:20 13.december 2024.

Rd žret gre lahko kadarkoli. Tudi ko pride domov s sprehoda. Pri hujšanju je nujna volja in disciplina. Tako glede hrane kot glede gibanja. Da je kolo za sklepe pri 130 kilah boljse od hoje je en razlog. Drugi je, ...prikaži več da lahko na sobnem kolesu v istem času pokuri znatno več kalorij kot pri hoji. Ta je problem že sama po sebi, o kakšnem teku, ki pa je še bolj učinkovit od kolesa, pa lahko 130 kilska oseba samo sanja. Z voljo pa je tako: ko enkrat dobiš ritem glede gibanja, se pogosto potem ...

CenzorskePičke 16:20 13.december 2024.

... možgani tudi glede hrane resetirajo. In ko to počneš en čas, postane navada. Gre pa tudi v obratni smeri: ko se zapustiš pri gibanju, tudi pri hrani hitro nehaš pazit. Ključno je gibanje. To vpliva na možgane.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.