Ne vem, zakaj ne omenjajo Prešernove žalostne smrti. Po ponesrečenem poskusu obešanja v hlevu-strgala se mu je vrv-je baje padel v jasli, kjer je bilo ravno toliko vode, da mu je prekrila obraz in je v resnici utonil.
Jasli so bile in ponekod so še za seno in travo."Daj v jasli živini sena! " so rekli.Pri koritih polnih vode, se je pa živina napajala. In se še danes.
čudno!!!!!!!!!!! jaz imam napajlnike v štali
svinjsko korito
Ne vem, zakaj ne omenjajo Prešernove žalostne smrti. Po ponesrečenem poskusu obešanja v hlevu-strgala se mu je vrv-je baje padel v jasli, kjer je bilo ravno toliko vode, da mu je prekrila obraz in je v resnici utonil.
Kakšne jasli pa držijo vodo?
Jasli so bile in ponekod so še za seno in travo."Daj v jasli živini sena! " so rekli.Pri koritih polnih vode, se je pa živina napajala. In se še danes.
Janez ti si pa sigurno vse prebral o Prešernu, ker tudi take detajle poznaš, čeprav je videti da niti ne veš kaj so jasli.
prej bi verjel zaradi pijače.da pa je spal "sede" ni pa nič novega.še danes v kakšnem bifeju vidim koga spati sede
Le prebral sem, kar so drugi napisali!
Mislim, da nihče natančno ne ve kako je umrl.Nekateri pravijo tudi , da je zmrznil, ko je bil pijan zaspal.......
Ne vem, ker me takrat še ni bilo na svetu!!! Ampak očitno so takrat tako napajali živino.