Slovenija
6835 ogledov

"Pred zaprtimi vrati ne bodo ostali"

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 09:43 13.februar 2018.

Potem pa bodo otroci hodili v soboto v šolo ... Naj naredijo nadomeščanje 1. 8. vendar samo za učitelje. 8 urna prisotnost v pregreti šolski stavbi.

• tomaz 10:14 13.februar 2018.

Jaz vem, da jih v soboto, za nadomestilo izpada pouka zaradi stavke, ne bom peljal v šolo.... Pri 1500 EUR neto na mesec za 10 mesecev dela (2 meseca počitnic), pa res nimajo za kaj stavkati.

• minimaxi 09:19 13.februar 2018.

Ej; glupi Štrukelj: KAM NAJ PELJEMO OTROKE? K teb domov, pastir zagamani.

• tomaz 13:34 13.februar 2018.

Sploh ni glupi, zase zna dobro poskrbet, on ni na jurju, verjemi mi.

• tomaz 13:29 13.februar 2018.

Kako nočejo razumeti, da tako kot v gospodarstvu, tudi v JS nobenmu ni treba opravljati tega dela če noče ali ni zadovoljen. Naj gre tja k mu bo bolje.

• tomaz 13:32 13.februar 2018.

pa še to..jaz stavkati ne morem, še v bolniško le takrat k je res nujno potrebno, ker sam ustvarjam prihodke in od tega preživim, odvajam pa davke za te k stavkajo.

praufo 13:37 13.februar 2018.

poznam nekaj takih, ki so šli iz gospodarstva v šolstvo, imajo sicer visoko izobrazbo, ampak nihče ni točna znal razložiti zakaj ... prav hudi jim najbrž ni, 3 mesce frej, plača za nedoločen čas do penzije ... edino mulce morš gledat in prenašat

• miki1234 14:41 13.februar 2018.

Točno to... Tudi jaz si ne morem privoščit ne stavke ne bolniške, ker moram poskrbet za svojo plačo. Hkrati pa še za davke za te smrdljivce, zaradi katerih imamo ddv tako visok.

• evelux 16:21 13.februar 2018.

Se pridružim že 25 let rinem in plačujem davke če kaj ostane ostane če ne pa upaš na naslednji mesec da bo boljše .....kam naj grem jaz stavkat ......oni bi pa meli še več in to bomo mi ki se ...prikaži več mantramo plačevali ...marš ....

praufo 18:26 13.februar 2018.

karavana gre dalje pač sedanja vlada ni opravila dela in vse se spet prenaša naprej, najlažje je pa sedaj na koncu mandata izsiljevat, zato da naslednji dobijo v roke vso to štalo ... evo šarec, boš rešil situacijo, al pa ...prikaži več tvoj kolega serpentinšek

• ode 09:25 13.februar 2018.

Predsednik ZDA Reagan je leta 1981 stavko kontrolorjev letenja razglasil za nezakonito. Kdor se v 48 urah ni vrnil na delo je bil odpuščen. Odpustil je 11.000 controlorjev letenja. In ZDA še vedno obstajajo.

• klincek 07:17 13.februar 2018.

Lahko bi sprobali novi vodni top.

praufo 12:19 13.februar 2018.

stavka javne uprave je zrežirana manipulacija v volilnem letu, kje ste bili par let nazaj, zakaj ravno sedaj ... vlada bo nekaj povišala, budžet bo obremenjen, sledi novo zadolževanje ali pa dvig davkov ali druge obremenitve, preveč so se hvalilli ...prikaži več o gospodarski rasti, pa pozabili povedat kako smo še zapufan ... naj kakšen mojster razloži zakaj v 25 letih nismo prišli do spodobnih plač v srednjem nižjem razredu ... kaj je zdej s to švico, budale ?

praufo 12:43 13.februar 2018.

šolniki so na letnem nivoju prosti okoli 3 mesece (počitnice letne, zimske, in še kaj) ... ne pravim da ne delajo ali da so lenuhi, ampak dobro plača naj se delo in ne nedelo, pa bomo mogoče bližje švici, do ...prikaži več takrat pa uravnilovka in večni socializem in pogodba za nedoločen čas, pa obilo sindikatov in revščina (predvsem v glavah), medtem ko se bodo sindikalisti mastili od 1% bruto plače delavca, lepo vas prosim, a ni to že malo zastarelo

• pikijakob 14:53 13.februar 2018.

Med letom morajo zaradi pocitnic koristit svoj dopust. In daleč od tega da so med poletjem dva meseca na lepe oči frej, to morajo med letom not prinašati.

praufo 18:33 13.februar 2018.

no zdej mi pa ti razlož kako vse to not prinašajo, matematično, fizično in logično ni mogoče, ker pouk opravljajo samo 9 mesecev, lahko pa ti poveš kako "not prinašajo" ... lahko so sami s sabo, al pa da preprosto ...prikaži več hodijo mimo registrirne ure ... res me zanima kako se to "not prinaša", dopusta je pa za večino zaposlenih 30 dni ogromno, pri teh šolnikih gre pa za 3 mesece, pa pouk traja od 8 do 13, včasih do 15, več nikoli

• Daveslo 22:31 13.februar 2018.

Preden pises na pamet se rajsi malo pozanimaj in ne pretiravaj, solniki so v poletnih pocitnicah doma od cca 15.7 do 15.8 (20 delovnih dni), 2x po 3 dni v malih pocitnicah (2x v pocitnicah imajo vsi seminarje) in 5 ...prikaži več dni ostalo. Skupaj so doma cca 35 dni, 30 dni dajo dopust, 5 dni pa naredijo notri z raznimi seminarji, govorilne ure ob 17 uri.Res je, da pouk traja od 8 do 14 ure, samo od 6 in do 16 ure je podaljsani varstvo z dolocenimi ucitelji. Ce si pa zasluzijo tako placo pa nisem preprican...

praufo 13:32 14.februar 2018.

ne da se mi poglabljat v tvoje strokovno razporeditev delovnega časa, pa bom malo po kmečko ... počitnice se začnejo nekje konec junija, prfoksi so pa do srede julija še v šoli (uradno, le kaj delajo), oni drugače učijo učence, ...prikaži več če je šola prazna, koga učijo, tako kot avtomehanik s prazno delavnico ... aja, seminarji, ja tukaj je pa neskončno prostora

• Albatroz 11:24 13.februar 2018.

predlagam da se uvedejo zasebne šole in vrdci ki bodo bolj dostopni do civilnega prebivalstva ti ne stavkajo in so tudi dosti bolj učinkoviti, potem pa naj oni stavkajo celo leto če jim paše.

praufo 12:20 13.februar 2018.

sej to že obstaja, pa je problem financiranja, če se še spomniš kakšne polemike so ble ... socializem je večen samo v sloveniji, še v severni koreji ga bo prej zmanjkalo

• pikijakob 14:50 13.februar 2018.

Koliko škode bo v gospodarstvu zaradi te samovolje ker bo moral folk jemati dopust? Kdo bo staršem plačal dopust zaradi tega?

• ode 16:10 13.februar 2018.

Rudarji v Veliki Britaniji so eno leto štrajkali a predsednica vlade Margaret Thatcher ni popustila. Štrajk je razglasila za nezakonit in nadnje poslala policijo in vojsko. Leta 1985, po enem letu štrajkanja, je odpustila 20.000 rudarjev in štrajk je bil ...prikaži več končan. In Velika Britanija zaradi tega še vedno obstaja.

praufo 12:38 13.februar 2018.

koprivnikar je šel v tople kraje, pa tam še niso slišal za sindikate ... abruhhh

• tomaz 13:26 13.februar 2018.

Tam deluje trg dela..vzemi ali pusti...sej nobenemu učitelju ni potrebno učiti, naj gre pa tja, kjer mu bo bolje...

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.