Svet
17544 ogledov

Pošta prenehala sprejemati pakete iz Kitajske

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Leon 13:19 05.februar 2025.

Kaj pa pošiljke iz USA ?

• ico8 18:00 05.februar 2025.

To mi delaj Trump!!! Prej ko bo crknil Brussel, prej bomo lahko zaceli na novo! Samo da se resimo rdecih demokratov, pa bomo vstali iz dreka👍👌👍

• rd2dmk2 18:39 05.februar 2025.

nekaj vas vprašam - katere stranke v EU parlamentu je poljak dominik Tarczyinski ? no ta tip zmerja Uršulo vpn der Leyen z levičarko. in mislim da je to ženšče v stranki EPP kjer so naši vrli kerlci s toninom ...prikaži večom , grimsom, zverom in companijo. torej tip s poljske , ki se ima za kristjana in republikancs in hvali Trumpa, zmerja ono z levičarko in posledično naši kerlce. kako gre tole tam v EU skup ???

luckyss1 13:25 05.februar 2025.

Končno se tudi ZDA streljajo v koleno, kot so prej zapovedali EU.....Svetovna ekonomija se obrača, v roku 30 let bomo v EU, ZDA ...nerazviti...Bo pa to prednost, ker bodo iz EU migrirali nazaj od koder so prišli..

• Jernej65 16:16 05.februar 2025.

Kaj sedaj, ne boš več hvalil bedastega Trampa. Še malo nazaj si bil zelo pameten, še do svojega nosu nisi videl.

• Jernej65 16:22 05.februar 2025.

Vojna v Ukrajini še kar traja, Tramp pa nabija da Bog pomagaj. Imel bi ukrajinske dragocene rudnine, imel bi Gazo pa Grenlandijo, pa panamski prekop, Kanado... pa vse bi ocarinil, revne Američane bi pustil kar umreti in še in še... ...prikaži več Njegovih budeloz ni konca. No lucky, kot baba Vanga si popolnoma mimo udaril s svojo nezmotljivostjo.

luckyss1 16:38 05.februar 2025.

Kot sem že lansko leto napisal...Je Putin jasno povedal, da izid volitev ne bo resno vplival na potek zadeve v Ukrajini.. Lahko pripomore h končanju in to je vse ..Rusija ima preveliko premoč na terenu, da bi ji kdorkoli karkoli ukazoval..

• Jernej65 16:39 05.februar 2025.

A bejš no, še par stotisoč mrtvih in pohabljenih Rusov.

luckyss1 16:45 05.februar 2025.

Tule imaš drugo plat medalje, da ne boš predaleč zašel z enoumjem https://www.alo.rs/vesti/ukrajina/1017822/oluja-u-ukrajini-da-li-ce-vojska-srusiti-zelenskog-i-izazvati-haos/vest

• Jernej65 17:20 05.februar 2025.

luckyss1, podobnega nabijanja je na pretek že od leta 2023, da ne boš preveč pameten. Sicer pa vsak je zamenljiv, tudi morilski Putler pride enkrat na vrsto. Matildi še nobeden ni ubežal.

• Kmodri_ 15:37 05.februar 2025.

Pod Dumplerjem se Amerom kisa....pamet!

• Kmodri_ 15:37 05.februar 2025.

Nova družbena ureditev v ZDA je Idotikracija! Samo povem!

• valter677 16:58 05.februar 2025.

Kar pride zadnja desetletja iz ZDA je bolno, od predsednikov do naroda.Paraziti št.1

• rd2dmk2 14:15 05.februar 2025.

evo dajem zaston dober nasvet. odprite firmo, pa povejte Alibabi da imate biznis zanje. preko slovenije in vaše firme naj pošilja v USA. lahko pa ker ste večina taki popotniki greste lahk na mladive pa tam to odprete. da Tru(m)p ...prikaži več ne bo imel kaj proti ker prihaja iz EU.

• zdrej 14:42 05.februar 2025.

Ukinili bodo novičarske portale, ker zavajajo za nemn klikov.

• popokatopetl 11:10 05.februar 2025.

Žal je treba priznat da tu Kitajci res na debelo zlorabljajo mednarodne poštne konvencije in da jih npr pošiljanje paketa iz CN v SI precej nelogično stane manj kot iz KP v LJ. V obratni smeri tako poceni seveda ne ...prikaži več gre in zato neustreznega blaga Kitajcem ne moreš vračat. Žal pa bo za kupce dražje ko se to "uredi", ker višje stroške lokalne dostave zaenkrat krije pošta države prejemnice.

• atamama 12:51 05.februar 2025.

Na veselje imamo Kitajce da izvemo kako poceni je lahko storitev ali blago. Ravno poštne storitve so v nebovpijoča anomalija. Čedalje manj uslug za čedalje višjo ceno. In vprašanje, ali bi vedeli, da bi bila normalna cena ID3 vozila 16.000Evrov? ...prikaži več Če ne bi bilo Kitajcev ne. In ne bi vedeli, da doplačamo s subvencijo na ceno vozila še vedno 16.000E davka na budale

• Ender3 13:15 05.februar 2025.

atamama 👍 prav imaš..Doma nimam stvari, ki bi bila izdelana v ZDA..Velika večina je made in China in hvala jim, da nam lepšajo življenje.

• ferdopis59 13:16 05.februar 2025.

Primer naše pošte in strošek pošiljanja paketa cca 1,5kg. Ko sem pošiljal paket iz točke A-B je bila cena majn kot 5€, ko sem dobil paket nazaj v isti embalaži z enako težo pa je bila cena pošiljanja več kot ...prikaži več 9€. Povratna relacija enaka prvotni pošiljanja. če ni to kraja portrošnikov poštne storitve. poštarji pa pri nas raznašajo več reklamnega materijala kot poštnih pošilk.

• slavauk22 13:22 05.februar 2025.

ender3 izdelano je v ZDA narejeno pa na kitajskem vidiš razliko..........vso zahodno tehnologijo so poslali na kitajsko ker delajo za pest riža.............kitajc je dobr v kopiranju

• slavauk22 13:25 05.februar 2025.

ender3 še neki me zanima na katerem operacjiskem sistemu komentiraš.........pomoje made china ne ker tega ne obstaja :D

• popokatopetl 14:09 05.februar 2025.

Lejte lepo je da dobimo vse stvari s Kitajske ceneje. Se nam pa že vrača, ko se zapira vedno več naših tovarn, ker so naši izdelki predragi, ker so naši delavci dražji od Kitajcev ki šljakajo 12h na dan, ker ...prikaži več se pri nas sme malo manj packat okolje, ker imamo drago energijo od CO2 kuponov... medtem ko CN še vedno gradi TE na premog... Pretok blaga pa prost. In na koncu CN vlaga bizarne denarje v vojsko, medtem ko del poštnine za njihove paketke sponzoriramo mi iz previsokih domačih poštnin.

• rd2dmk2 14:13 05.februar 2025.

no takole BMW-je delajo na kitajskem in je EU uvedla carine nanje. drugič pošiljka do 2 kg je lahko pismo ali pa paket in zato je cena lahko različna. tretje tud naši spletni trgovci lahko izdelke z kar zadosti majhno ...prikaži večo ceno pošiljajo brez P&P tarife. sam to delajo bedaki. a se kdo od vas pritoži na višino P&P ? NE! napište tistim tam, da je njihov izdelek sigurno na netu nekje brez P&P in greste tja ga kupit. če bi vsi tukaj to delali bi kmalu to ukinili. tako ,imate preveč dnarja.

• ferdopis59 12:47 06.februar 2025.

Pa sta si krivi sami Evropa in Amerika, in jnun globalizem. Na Kitajski so postavljali tovarne, jim dali selotno tehnologijo in znaje zato, da bi imeli poceni izdelke. In te izdelke bi oni v svojih državeh in drugje prodajali za ...prikaži več masten denar. A kitajci so pametni in so zadevo obrnili v svojo stran. Ustanovili svoja podjetja z znanjem zahoda in stem preplavili svet. Zahodu se pa je zrušila ekonomija zasluška.

• atamama 12:53 06.februar 2025.

Ferdo, ali po kmečko bi rekli, da je pamet po svetu enakomerno razdeljena dobrina....

• rd2dmk2 14:14 06.februar 2025.

tole s kontejnerskimi ladjami ne gre ravno skup. recimo vzemimo spletno trgovino TEMU. ima skaldišča v europi kako pripelje robo v EU mi ni jasno, kajti na njihovo robo ni carine. siguren sem da skladišča nima v SLO. pa roba ...prikaži več pride v tednu dni. brez stoškov poštnine in pakiranja. minimalen nakup 20€. pa probite pri nas. najman 3 delovni denevi za dostavo, večina minimalno 50€ ali več za P&P da je 0€ , nekateri so pred leti zaračunali še celo papir za izdajo računa. to je požrtija

• rd2dmk2 17:32 06.februar 2025.

fuck... povedat hočem tole kitajske trgovine imajo robo v EU , mogoče španija, polska, kaj vem kje. in ta roba pride prej do mene , kot pa če naročim nekje v SLO. zraven me pa , vsaj pri TEMU trgovini, ...prikaži več, moti še tole. ta trgovina je nekako v stilu e-bay-a, kar pomeni da en in isti izdelek prodaja 100 ponudnikov ( ker je cena različna , ker izdelek je razprodan pa je še vedno na voljo ), torej mi ni jasno kako je to s skladiščenjem in pošiljanjem, ker vedno naročim več kot 10 izdelkov.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.