Zdravje /zdravje/prehrana
23109 ogledov

Množična zastrupitev: Pomoč poiskalo več kot 100 ljudi

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 13:43 29.december 2021.

    Kaj komplicirate vprašajte inšpektorico Bizjakovo koliko smo Slovenci pojedli čevapov in pleskavic iz oporečenega mesa ? https://siol.net/novice/slovenija/so-dodatki-v-cevapcicih-ogrozali-zdravje-potrosnikov-509567

  • Ender3 14:03 29.december 2021.

    Inspektorji so mnogim ponudnikom prepovedali pred-novoletno sejemsko prodajo ne nadzirajo pa, kje to meso konča. In v izogib škodi ga nekateri preprodajajo dalje..Samo malo je potrebno, da salmonela naredi svoje. Posledice pa sploh niso nedolžne.!!!

  • eminenca 14:28 29.december 2021.

    seveda je meso eno najbolj delikatnih jedi in hitro pokvarljivo, biftek pa itak ni termično obdelan ... folk se špila , kupi neko meso in potem sam paca biftek ... bravo! samo zarad te proklete tradicije praznikov, biftek pa francoska ...prikaži več , slovenčki pa zapriseženi tradicionalisti ... aja skor bi pozabu, še smreka manjka, pa okraski, pa lučke, ki pokurjo štroma neomejeno, ampak tokrat ne šparamo

    • pbr1 14:45 29.december 2021.

      Če bo kul na oblasti, boš za božič jedel burek.

    • rd2dmk2 15:11 29.december 2021.

      eminenca, doma narejen biftek je bolj siguren kot kupljen. če že druzga ne vsaj vidim kako izgleda tisti kos mesa predno se ga lotim obdelavat.

    • eminenca 15:28 29.december 2021.

      ja, spet eni pametni, vse kar je doma narejeno je najboljše ... načeloma je to lahko res, ampak če že govoriš o "domačem", kar je mimograde spet spada v te doktrine tradicionalizma, potem naj bo vse domače ... a si ...prikaži več goved doma zaklal in še prej zredil in veš , da je zdrava, samo za začetek o tem "domače" ... enostavne stvari so lahko komplicirane, in obratno ... da ne bomo preveč o tem domače, pa z dežele, pa ostalo sranje ...

    • eminenca 15:30 29.december 2021.

      lahko bi precej napredovali , če bi pomislili kako je kaj narejo in kako kaj deluje ... pa res mi ni jasno zakaj se je treba tolka obešat na to prokleto tradicijo ... pa če že je, naj bo na ...prikaži več nivoju in folk naj se začne malo izobraževat, vsaj to

    • eminenca 15:33 29.december 2021.

      pbr1, politika nima veze s tem mesom ali podobnim šmornom ... to kar ti pišeš , je drugorazredna tema , ta tvoj kul je društvo luzerjev , od katerih so nekateri že okušali slast oblasti, potem pa rep med noge ...prikaži več , pa "ne morem več" ... ne vem kaj imaš v mislih, spucaj glavo, od znotraj in pozabi na tale kul

    • rd2dmk2 15:44 29.december 2021.

      eminenca, a si ti ne zdi da mal bluziš.. potem recimo doma niti jajc ne bi smel skuhat. in če smo čist pošteni, kako ti veš da zrezek ki ga kupiš v trgovini in ga potem doma skuhaš al spečeš ...prikaži večš ni od krave, ki je bila nora a i pa vsaj nafilana z antibiotiki. in pršut ki ga s takim veseljem mlatiš te dni te dni , a mi znaš povedat a znaš najdet jajca ali ličinke trakulje ?

    • eminenca 16:07 29.december 2021.

      lepo bi blo , preden oddate komenta, še kaj mogoče prej preberete ... rd2, v tvojem izdelku se nahaja besedat "skuhat", "skuhaš" , "spečeš" ... kaj te besede pomenijo , verjetno razumeš in dojameš, biftek ni narejen po tem postopku ...prikaži več ... pršuta, pravega, nisem konzumiral že več let, če sem iskren, druge suhomesnate izdelke pa ja ... na srečo brez težav , vsebina pa preverjena ... na koncu, kar se jajc tiče, so kuhana užitna če niso prestara, surovih pa ne bi

    • rd2dmk2 21:11 29.december 2021.

      eminenca si ti svoje prebral ali si samo prepisal.. govoril si o"domačih"kravah in ostalih osebkih ki gredo v lonec ali pa direkt na krožnik. men je čist vseeno ali je pršut, klobasa, ali pečen zrezek. vse gre iz živali, ki ...prikaži veči je (ali pa ne ) rojena, vzrejena in zaklana v sloveniji. najprej preveri kaj je slovensko. a ti veš da oznako slovensko ima lahko tatarski biftek , narejen po slovenski recepturi, ker je znanje in tehnologija slovenska, meso pa je "from EU and/or elsewhere".

    • eminenca 15:19 30.december 2021.

      imam prenizke dohodke, da bi plačeval t.i. "slovenske" blagovne znamke ... kar je itak nateg, kar si lepo povedal na koncu ... najprej domače, potem slovensko, na koncu pa uvožena roba ... tujci so dobro vedeli kako je slovenček s ...prikaži več temi starokopitnimi doktrinami butast in zato trgovski centri še vedno rastejo, država pa prideluje gospodarsko rast ... že večkrat sem ugotovil, da sem prebustast za logiko tega zahojenga slovenistana, kjer bodo kmalu pogruntal perpetum mobile, vse je možno

    • eminenca 15:24 30.december 2021.

      če greš malo čez mejo, v njihove trgovske centre, boš kmalu ogotovil koliko je pri njih domače robe, oz. izdelkov lokalne narave, pa vsaj njihove nacionalnosti ... pri nas seveda pridejo kupci v evrospin z x5, tam je vse super ...prikaži več poceni ... res da živimo v zblojenem in kako pokvarjenem svetu natega, ampak kar je preveč, je preveč ... poznam človeka oz. slišal za ta primer, ko je opustil proizvodnjo hrenovk ...

    • eminenca 15:27 30.december 2021.

      kvalitetne hrenovke za tako ceno ne more proizvajat, žal ... mi smo siromaki in žremo govno, tudi slovensko, domače govno, malo povprašaj po ekoloških kmetijah, kakšne so tam kontrole in kakšne imajo cene, splah da ne govorimo o demeter standardu ...prikaži več ... še enkrat povem , prihodki pod 1000€ je za preživetje, od 2000€ naprej se začne ... seveda pa verjetno taki ne zahajajo v cenene mesnice , ampak kupijo kvaliteto ... a ti še kaj povem, a maš dost , vsaj za dons

    • rd2dmk2 17:52 30.december 2021.

      mam. vidim pa da veš, da nič ne veš. ne vem sicer kaj ješ, ampakvseeno ti povem nekaj, rajš imam oznako slovensko, pa naj bo meso iz culukafrije, kot pa zapokano meso iz nemčije. verjetno si že pozabil kakšne blamaže ...prikaži več so imel nemci. pa imaš možnost obnovit znanje. glede dragih in kao kvalitetnih izdelkov. dam še jest primer. špar, akcija startaj slovenija. med in sadje, cena tega 45€/kg.. med je 12€,orehi 12€, ostalo pa..aja, in sestavine ( made in EU in nekje) .. pa slovenski proizvod.

  • Avatar Mark035
    Mark035 19:10 29.december 2021.

    Tatarski biftek, ki ga prodajajo v trgovinah, ni nič drugega kot "faširano začinjeno meso" in to, da ga prodajajo kot "tatarski biftek" je zelo zavajajoče. Podobno kot bi "cirkonij" prodajali kot "diamant".

  • Orto 14:55 29.december 2021.

    Jejte in kopujte domače, od slovenskih kmetov🤣🤣🤣🤣

  • Graciela_Landrum 10:21 30.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 15:15 29.december 2021.

    vsi inšektorji navali na stojnice pazit, da katerea ne bo odprta.. istočasno pa lahko po vseh štacunah, mesnicah in še kje se prodaja drek. in za povrh rabijo par dni da ugotovijo kaj je narobe. tako kot rabijo da ugotovijo ...prikaži večjo da ima človek hude stranske učinke od cepljenja , ne pa migreno. in za to dobijo za nagrado 63 plačni razred. ima Kuštrin prav, treba dohtarje in to samo dohtarje izločit iz enotnega plačnega sistema. maximalna plačapolovico minimalne, pa 10 batin za vsako pritožbo pacienta

  • Avatar Pallialita
    Pallialita 23:46 29.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 14:04 29.december 2021.

    so bili primeri ko je vojska zavrnila meso ,ker je bilo že kritično ,glej ga zlomka Tuš ga je odkupil in vse prodal,pol se pa tako dogaja .Kako je šlo lahko znižano naprej kljub temu da je inšpekcija zavrnila .In ...prikaži več tako se dogaja skozi .Danes bognedaj hrano jesti neprekuhano ali pečeno ,suhomesnati izdelki so že tako in tako nezdravi,pol pa še takle meso not

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 14:59 29.december 2021.

    Ste že videli volka, da bi jedel seno ?!....Seveda ne, ker on ve kaj mu je Narava namenila za hrano...

    • mph2 17:46 29.december 2021.

      In vegani mislijo, da bi mi morali jesti seno, kar je total skregano z naravo. Je pa res meso hitreje pokvarljivo kot seno, pa če je nekdo ignoriral vse higienske standarde, ima faširano meso izredno veliko površino, kar se pri ...prikaži več zrezku ne more zgoditi. Itn.

  • eminenca 14:32 29.december 2021.

    tako se dela, kdor preveč gleda božične filme raznih grizvoldov in podobno ... https://siol.net/trendi/carobni-december/z-zeno-na-svojem-posestvu-namestila-dobrih-50-tisoc-praznicnih-luck-foto-540605

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.