Slovenija
11083 ogledov

Ministrici prekipelo: Začasno prekinila vsa nadaljnja izobraževanja!

Komentarjev 71
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Mehičanka76 18:48 23.avgust 2022.

Ko je nastopila nova vlada bi morala biti prva stvar, da bi zamrznili digitalne bone dokler ne bi našli pametnejše in manj diskriminatorne rešitve.

• lojs 19:44 23.avgust 2022.

ja, res je in zato so rabili 3 mesece, ker so ves ta čas razmišljali, čeprav so do sedaj že mnogi koristili bon, brez preverjanja kakršnegakoli znanja ... najboljša vlada pač, ki veliko razmišlja

• Ender3 20:12 23.avgust 2022.

lojs vlada razmišljašlja ti bolj malo, komentiraš čez dan do 19h, ko se aktivizem konča...

• lojs 20:15 23.avgust 2022.

ura je 20:15, pa sem še vedno tukaj, a je kaj narobe

• Ender3 21:18 23.avgust 2022.

lojs, suprise, pišem na osnovi osebnih izkušenj, ker običajno po omenjeni uri ne dobim nobenega odziva več s strani Trstenjakove. Lojs 💪, če te plačajo, veselo na delo, da bo tvoje delo veselo...

• lojs 21:24 23.avgust 2022.

sem že povedal, da me plačuje inštitut 8 marec, tam so pa 7/24 dosegljivi, vedno in to odlično ... čeprav moram takoj povedat, da vsak ne pride zraven, sploh takih kot si ti, ne marajo

luckyss 18:05 23.avgust 2022.

Da si ne bo kdo od komentatorjev kaj naredil...v tej ihti....Je pač tako, da je bil ta bombonček neuporaben...Vsak državljan starejši od 55 let bi lahko tožil državo zaradi diskriminacije, če se ne bi mogel udeležiti tega izobraževanja. Je pa ...prikaži več napaka, da tega niso prekinili takoj, ne pa da so naivno mislili, da bo to moč izpeljati..

• lojs 18:47 23.avgust 2022.

da se ne boš ti polomu ... čigava napaka? preden tožiš državo, si moraš kakšen zakon ali odlok poprej prebrat ... mislim, zato, da ne bi brez veze slučajno stran vrgel nekaj jurjev za odvetnika, recimo ... imena bi že ...prikaži več zdavnaj objavili, ampak skriti se je treba za dvomi, oni dvomijo ... novinarsko delo, ki pride na vrsto, tema je še vroča

• Ender3 20:34 23.avgust 2022.

lojs tudi ti boš moral prebrati da se poleg Tomašiča, tudi Požarju slabo piše, Jančič pa je itak na izhodnih vratih siol.net.

• lojs 20:41 23.avgust 2022.

za dosego enopartijskega sistem je potrebna revolucija , kar pomeni uporaba sile in veliko žrtev ... verjamem, da se bo še letos zgodila ulica, ker bo folk lačen in brez dnarja ... vlada bo pa ta čas še malo razmišljala ...prikaži več in gremo stavit, da bo zopet v uporabi vodni top ... predvidevam, da bodo šprical same trole, ostali bodo pa na suhem

• Ender3 21:39 23.avgust 2022.

lojs zgolj pobožne želje, v skupnem pomanjkanju narod stopi skupaj in ni časa za ulico. Dabro veš, koliko trolov poseda na forumih? Peščica, množična so zgolj njihova up.imena, da je učinek veličine bolj beden. Naivni ste, če mislite da bodo ...prikaži več vodni top uporabili proti ljudstvu kot, v prejšnem mandatu. To je bila ena večjih neumnosti prejšne vlade in zato, jih je narod večinsko odplaknil iz oblasti.. Oblast imajo državljani, volilci oni že vedo kaj in koga volit.

• lojs 21:50 23.avgust 2022.

pa ne me basat, koliko laži ... res si en velik manipulator ... narod bo stopil skupaj, ja vidim vsak dan je bolj vsak sam zase, slovenček pa itak ... po tvojem se po novem protesti sploh ne morejo več ...prikaži več zgoditi, ker sedaj je vse v rokah ljudstva ... joj , kakšen blef in zavajanje ... ampak ne bom tukaj nekaj prepričeval, počakajmo še malo, pustite se nekateri presenetit, jaz točno vem kaj se bo zgodilo

Leon 17:08 23.avgust 2022.

Kje je sedaj Janezov digitalni kader ,kateri je vse zakuhal ?

• Ender3 16:51 23.avgust 2022.

Končno, to pogrevanje zatečenega in nerealiziranega stanja nima nobenega smisla. Ne samo v organizacijsko tudi v vsebinsko stanje izobraževanj je treba pogledat. Poznavanje orodij MS office ni tisto, kar starejši tečajniki rabijo.

• lojs 17:52 23.avgust 2022.

in kaj po tvojem rabijo? osnove prižiganja kompa ali pa osnove programiranja ... vsi tečaji so strel v prazno, če človek tega ne uporablja več ali manj vsak dan ... in to seveda velja za vsa področja, vse ostalo je blef in zguba časa

• Ender3 18:09 23.avgust 2022.

lojs, daj malo se umiri, pregorevaš v maloumju. In kaj, bi ti mladenič ponudil starejšim? Sem tisti 70 +pa me zanima.

• lojs 18:16 23.avgust 2022.

če znaš tukaj gor tipkat, si kar dober, najbrž po spletu vse lahko najdeš in se znajdeš po aplikacijah, torej rabiš samo še samoizobraževanje, z uporabo, ... imaš pa drug velik problem, o čemer sem pa že pisal ... življenje ...prikaži več ti bo lažje, če ne boš toliko sovražil drugače misleče in se z njimi ukvarjal ... žal je to hendikep starejših, sistem iskanja notranjega sovražnika vas je pač indoktriniral ... ni, ni. ni sovražnika, pozabi

• lojs 18:24 23.avgust 2022.

oziroma sovražnik je, ampak ni notranji, kot so vas programirali "bivši", ampak od zunaj ... sami sebe sovražit, v čem je pomen in smisel ... prihajajo težki časi in zato je treba skupaj stopit brez izklučevanja in selekcije "izbrancev", vsi ...prikaži več smo državljani in vsak od nas kaj rabi ... lahko sodelujemo in si pomagamo, al pa naj vsak po svoje do konca crkne, na razpotju smo

• lojs 18:36 23.avgust 2022.

drugače pa ender, ti si tukaj ena fake oseba, levičarski provokator in pod različnimi niki se prijavlaš ... sem ti sicer iskreno in lepo napisal kaj si mislim, ampak izvoli prehlajat naprej, če si ti 70 letnik, sem jaz papež ...prikaži več frančišek ... lažnivi manipulator

• Ender3 20:20 23.avgust 2022.

lojs, kot prvo nisem 70 letnik marveč bom dopolnil 70 let starosti. Nikoli nisem bil politični aktivist, nisem provokator, edino kar mi lahko očitaš je, da je**m vas trole, ki posedate po forumih. In to dokaj uspešno, ker sicer se ...prikaži več nebi tako žaljivo odzivali.btw na tem forumu sem pod istim imenom od samega začetka tako, da ne sodim v vašo sorto menjavanja up.imen.

• lojs 20:31 23.avgust 2022.

basač, prve vrste ... poznam jest precej 70y folka in vem kako so "vešči" tipkanja in koliko uprabljajo kratice ala btw ... ti boš mene basal, prevarant ... si pa prekratek ... in takoj se vidi ko ti nekdo malo ...prikaži več stopi na tace, se malo potuhneš, potem pa spet ... zakaj pa ti vsak dan posedaš kle gor in podjebavaš "pošten" folk, a ti pa lahko, baraba pokvarjena žaljiva

• Ender3 21:27 23.avgust 2022.

lojs👎, podcenjuješ me, svoje dni sem zdravil telesne bolečine sedaj, v pokoju zdravim maloumje mladine, ki honorarno poseda po forumih. Aktiven sem tudi na siol.net, MMC. 24ur. Najbolj učinkovito je to, na tem forumu, ker so admim in uredništvo indiferentni ...prikaži več in to je, slabo...Btw, komentiram tudi druge apolitične teme, če si opazil !

• lojs 21:42 23.avgust 2022.

ti ne moreš nikogar zdravit al pozdravit, ker si sam en velik bolnik , pacient ... najprej se ti pozdravi te tvoje žlehtnobe ,,, če nisi aktivist, zakaj vsakogar napadeš, ki zine karkoli čez to levičarsko vlado, seveda desni so ...prikaži več pa največje zlo ... to je zame popolna pripadnost levičarski nomenklaturi, tukaj gor pa obračunavaš z vsakim, ki malo pisne čez rdeče, lažnivec ... tema te sploh ne zanima, ampak samo napad na posameznika, bolano

• osojnikowski 19:16 23.avgust 2022.

Golobova vlada spominja na tragične "dogodke" iz Butnskale - neki diletanti se dobijo, zasedejo oblast in ne vejo, kako naprej. Če projekta ni možno izpeljati, bi ga takoj zamrznili, vendar so hitro prijateljskim podjetjem zagotovili delo, ne pa recimo izkušenim ...prikaži več izvajalcem kot so šole "Toneta Tomšiča". Vse se da, če se zna!

• Ender3 20:27 23.avgust 2022.

osojnikowski👎 tragičen je tvoj nick, kaj šele vsebina komentarja. In koga naslavljaš z diletanti tiste, ki so si vse to izmislili in uzakonili s preglasovanjem. Nič drugega samo račun za to plačujemo šele danes, ker se izvedbo ne da kar, preklicat.

• mirror 20:40 23.avgust 2022.

Ko levak spet nima argumenta za odgovor, ga začne motiti ime komentatorja.

• Ender3 21:46 23.avgust 2022.

mirror, saj komentator je, eden isti, samo nick name se znova in znova izmišlja. Potem se oglasi drugo nick, in za odgovor prejmeš žaljivko, da si levak. Mirror, nikoli in nikdar nisem nasedal politični opciji katerakoli že bila..

• lojs 19:06 23.avgust 2022.

malo prej je bil še link do članka o golobovih razmišlanjih ... postavil sem vprašanje , kaj je z dotacijo pogumnim in predanim gasilcem, ki jih čaka tudi nagrada boscarola ... in glej ga , naletim na oglas o prostovoljnem ...prikaži več zbiranju sredstev za gasilce, seveda na rtv ... a tako je to? ... torej nagradi ni na vidiku, samo obljube, sredstva pa naj zbirajo državljani ... skrajno podlo in lažnivo ... res vsaka čast za pokončno držo ... primorec lopovski

• Ender3 20:31 23.avgust 2022.

lojs👍 kaj boš še naslavljal z vprašanjem?, ne vem zakaj se ne obrneš direktno na vladne predstavnike. Denar in nagrade bodo že za to, da se zapre gobce nestrpnih trolov..

• lojs 20:36 23.avgust 2022.

utihni baraba pokvarjena, na katerem tečajčku so te pa naučili najti tole rokco ... ja bravo, še slikce najdeš pa komaj 70 letnik ... joj, kaj še bo iz tebe ko zrasteš ... najbrž še večje govno

• Ender3 22:04 23.avgust 2022.

lojs, še vedno deluješ zmedeno, ker ti odgovarja navaden upokojenec. Da, morem ti priznati da razpolagam z znanjem še iz časov Spectruma, Commodorja, Shnaiderja, Appla IBM..Sedaj kraljujem na androidu ! Tudi heckanje mi je mala malica tako, da lahko tudi kaj vprašaš 😎

• mph2 21:21 23.avgust 2022.

Golazn janšistična je to zakuhala, naj vsaj proba vlada popravit zakon, da ni potrebno nobeno izobraževanje. Če so eni že porabili bone bi bilo prav, da jih še vsi ostali dobijo. Plus kakšno brezvezno izobraževanje neki ... kaj pa tisti, ...prikaži več ki imajo več znanja na tem področju kot npr. otroci, ki so kupovali slušalke za 200€.

• radovednica 08:01 24.avgust 2022.

Bravo mph2, točno takšno vprašanje si zastavlja nekdo, ki je star 65 let, več kot 30 let delal in uporabljal več kot so ta znanja, ki jih pridobiš v nekih 9 urah kvazi tečaja, pa je izenačen s tistimi, popolnimi ...prikaži več začetniki, starosti 70 +, vendar mora za ubogih 150 € na nek tečaj. Razvajena mularija polnih riti in igričarstva, pa lahko brez vsega prejme ta famozni bon in ga porablja te bone za navadne, nepotrebne bedarije.

• lojs 16:46 23.avgust 2022.

vse skupaj smrdi bolj kot si mislimo, zato je treba vse utišat, ker je že preveč vprašanj ... jah to je pa že moteče ... samo nekdo naj pove, kdo si je izmislil številko 5.000 , bivši minister ali sedanja ...prikaži več vlada ... torej kdo in zakaj ... dejmo novinarji

• Ender3 16:56 23.avgust 2022.

lojs, zgolj namigovanje, insinuacije po odgovornosti sedanje vlade. Ne prodajaj buč preveč je, bilo napačnega narejeno že v sami zasnovi in ideji.

• lojs 17:04 23.avgust 2022.

niso to nobena podtikanja , kot to ti počneš ... lepo sem napisal "kdo si je tega izmislil?" ... če vprašam kdo, pričakujem odgovor in nikogar ne določim, a si ti za v prvi razred osnovne šole, ampak vsaj lepa ...prikaži več 1930, pa da te dajo na koruzo klečat za tvojo žlehtnobo ... zakaj je zdaj to problem, če je bilo vse skupaj že v začetku narobe? vlada je očitno tri mesece RAZMIŠLJALA in zdaj bi vse ukinili ... ne razumem

• Ender3 18:22 23.avgust 2022.

lojs, kdo bo tebe razumel v tem postu.? Si toliko bukov, nepismen, ideja izvira od prvega ministra za digitalizacijo Adrijaniča iz kvote Nsi. In če ministrica tega ni sposobna potem je na tebi, da poveš kako preklicati zakon, sprejet v ...prikaži večv prejšni vladi in je v fazi realizacije. Pričakujem odgovor, ki ga takoj pošljem odgovornim.. hvaležni ti bodo !

• lojs 18:28 23.avgust 2022.

ja, iz zakaj so dvomi, če je tebi vse jasno, a maš samo ti dokument zakona al odloka al kaj že ... res ne razumem, od kod tebi ta podatek in zakaj tega nihče prej ni opazil, ministrica je pa ...prikaži več v dvomih in jaz naj se znjo ukvarjam ... pa čakaj, pa kdo si ti ... pa kaj sploh dela ta vlada, ki nekaj razmišlja in je v nekih dvomih ... HALO!!!

• Ender3 20:43 23.avgust 2022.

lojs preveč se ukvarjaš s tem kaj, ne/dela ta vlada. Si pozabil, zakaj je izgubila prejšnja vlada? Za to, ker je preveč delala....nezakonito protiustavno in koruptivno..

• lojs 20:46 23.avgust 2022.

in po zaslugi plačanih medijev, to si pa striček pozabu natipkat

• Ender3 22:09 23.avgust 2022.

lojs, za to pa Ivekovi tako hiteli prevzemet medije in kršili predvolilno kampanijo. Nič ni pomagalo ne denar ne lažnjiva propaganda, ker narod luzerju ni več nasedel..

• mirror 20:37 23.avgust 2022.

Podjetja, ki izvajajo ta izobraževanja sta izbrali ta ministrica in pravnica Pirčeva, ki tudi predava v tem podjetju. Že to smrdi na daleč. Ta podjetja nikoli niso izvajala izobraževanja. Ministrica pa ni izbrala znanega podjetja z izkušnjami samo zato, ker ...prikaži več ga je predlagala prejšnja vlada. Vso to šlamastiko naj Golob uredi sam.

• lojs 20:58 23.avgust 2022.

se strinjam oz. verjamem, da so sami izbrali podjetja sploh pa nataša pirc ... seznam obstaja ampak nekaj firm je že izvajal izobraževanja, čeprav to nima veze ... smrdi, smrdi pri številkah ... zdej pa še ustavitev, s kakšno pravico ?

• lojs 21:03 23.avgust 2022.

približno tako kot nagrade direktorju gen-i več kot 1 mil€ za uspešno delo firme v lanskem letu ... odločitev o nagradi potrdi vlada, oz prezident ... le kdo bi to lahko bil

• Ender3 21:53 23.avgust 2022.

lojs, kaj Golobovi miljoni ti ne gredo iz glave?. Meni pa, zanimivo ves denar, ki si ga je prisvojil nekdanji avtokrat in za katerega se ne ve izvor..Še na razsodbo afere Trenta počakajmo, morda bo potem, bolj jasno koliko se ga je še ,nabralo.

• lojs 19:31 23.avgust 2022.

uradna objava vlade in kdaj se je to zgodilo : https://www.gov.si/novice/2022-08-02-seznam-izvajalcev-izobrazevanj-za-osebe-stare-55-let-in-vec/ ... golob se je na tv zlagal, ko je trdil , da je zakon sprejela prejšnja vlada ... kdo je pa izbral izvajalce in kdaj in kje in kaj ...prikaži več je številka 5.000? zakaj jemlje pravico ljudem do izobraževanja in zakonskega koriščenja bona? ... tako nesposobno vlado nekateri še vedno podpirajo, žalostno

• Ender3 20:39 23.avgust 2022.

lojs, zavajaš in manipulraš! Izira izvajalcev ni v pristojnosti vlade, ne prejšnje in ne sedanje. Če ti ne podpiraš te vlade je tvoj problem, večina jo podpira in to vam povzroča frustracije...

• lojs 20:44 23.avgust 2022.

jah seveda , to stran sem sam napravil, oz. en kolega jo je natipkal ... to je fake , seveda ... vedno večji idiot postajaš, res ja, vlada nima nič s tem razen, da ustavi izvajanje izobraževanja ... ja to ...prikaži več pa čisto po pomoti, slučajno, med razmišlanjem

• ak 21:30 23.avgust 2022.

Nesposobna ministrica. Nima pojma.

• andrej084 23:36 23.avgust 2022.

Uradni podatek je, da nas 1 migrant mesecno stane 2000 eur. Soba, hrana, žepnina, osebje, ..

• lojs 17:09 23.avgust 2022.

neumnosti kot je ministrstvo za digitalizacijo iz prejšnje vlade bi lahko sedaj ukinili ... mislim kaj je to, mogoče ministrstvo za dobro hrano, al pa ministrstvo za svetlo prihodnost ... čisto zapravljanje dnarja ... čeprav je pa treba malo pogledat ...prikaži več kaj počnejo zdolgočaseni birokrati eu ... ja, če voditelji ljubijo eu, potem mislijo, da je vsaka ideja skoraj pot v nebesa ... mi nismo samostojni in neodvisni, naši politiki samo čakajo na signal eu

• lojs 17:41 23.avgust 2022.

kaj ko bi se poglobili v to dikcijo: "dvom o pravilnosti celotnega izbirnega postopka" ... torej dvom, kaj sledi, če je dvom ... poraja se nek sum, da mogoče nima vseh dokumentov od sprejetega zakona ali odloka ... dvom o ...prikaži več nečem , kar je dokumentirano, je res nekaj čudnega, ne vem a so mogoče poprej uničili dokumente ... kje se torej skriva številka 5.000? kje?

• Ender3 20:46 23.avgust 2022.

lojs ti in tebi podobni se vse preveč poglabljate v tisto, kar se vas trole ne tiče. Provocirate in širite žaljivke in propagando maloumja.

• lojs 20:49 23.avgust 2022.

največji trol si ti, bedak, ki zavajaš, lažeš, skrivaš se po raznimi imeni, provociraš in podtikaš, palca te čaka in pekoča karma za tvojo pokvarjeno delo ... https://n1info.si/novice/slovenija/andrijanic-o-kritikah-digitalnih-bonov-nepotrebno-povzrocanje-zmede/

• mph2 21:23 23.avgust 2022.

@ender3, ni pomoči, nova janšistična kopriva je vzniknila. Ne more prebolet kako so 24. spušili.

• lojs 21:32 23.avgust 2022.

še eden iz klape svoboda ... koprive, troli, kevdri ...kmalu bom dokazal, da gre za isto osebo ... le kako različni uporabljajo isto retoriko, ne vem, a je to kakšno društvo, civilna družba ... pa vsem je skupno podtikanje, diskreditacija in podobno

• Ender3 22:16 23.avgust 2022.

lojs sam si kriv, vse napisano pripiši sebi. Ko boste prenehali komentirat plačanci iz Trstenjakove bom to storil tudi sam.

• Ender3 22:22 23.avgust 2022.

mpg2👍razumem, da so troli razumsko oprani, ampak od 24 aprila bi bil že skrajni čas,,da stvari malce dojamejo sicer ne bodo dočakali zime...

• andrej084 17:33 23.avgust 2022.

Naj odpeketa nazaj v Makedonijo, tako kot je prišla. Da pa Slovenci mirno gledamo, kako nas Balkanci setajo, to je pa visrk. Za narod, ki je 40 let polnil proračun ni denarja za atomske fizike iz Afrike je pa vedno ...prikaži večo na voljo. Ena taka oseba nas stane 2000eur mesecno. Dajte že enkrat na mizo, koliko denarja je bilo za to pora bljeno od leta 2016 dalje.

• lojs 17:35 23.avgust 2022.

kje si ti našel 2000€ mesečeno, to je minimalc, halo ... 3.000 neto je 6.000 bruto, pa kje ti živiš

Leon 17:38 23.avgust 2022.

Ko zmanjkalo argumenti nastopijo rasizem in stigatiziraje vseh ,ki ne ustrezajo konceptu janšizma.

• lojs 17:45 23.avgust 2022.

ja s tem janšizmom imaš predvsem ti in tebi podobni aktivisti probleme ... recimo 2+2=4 ... ah janšisti že spet nekaj serjete, to ni res ... slovenček je v tej državi zadnje bitje, ki ga kdo rabi, razen 8 marec, ...prikaži več vse ostalo je odveč ... gospa naj se pa izkaže in naj že povbe , od kod številka 5.000, samo to nas zanima

• Ender3 18:05 23.avgust 2022.

lojs ti imaš problem sam s sabo. Kaj zanikaš tudi svoj aktivizem in s tem naslavljaš drugo.?. Večina ni plačana za to, da nasprotuje vaši propagandi in žalitvam..

• lojs 18:08 23.avgust 2022.

še vedno ne vem od kod 5.000

Leon 20:08 23.avgust 2022.

lojs...preveri zapiske ministra Marka Borisa Andrijaniča v Družini !

Leon 20:15 23.avgust 2022.

lojs.....PREBERI IZJAVO ANDRIJANIČA “Da bi čim več starejših navdušili nad tovrstnimi tečaji, smo določili, da bo vsak udeleženec subvencioniranih tečajev prejel digitalni bon za nakup računalniške opreme,” je razložil. Po objavi zakona so pripravili pilotni razpis za subvencioniranje tečajev, v ...prikaži večv katere bo vključenih 5.000 starejših. https://n1info.si/novice/slovenija/andrijanic-o-kritikah-digitalnih-bonov-nepotrebno-povzrocanje-zmede/

• lojs 20:21 23.avgust 2022.

no vidiš leon, poslal si mi nekaj kjer piše ... "...Ta sredstva bodo zadoščala za brezplačne tečaje osnovnih digitalnih veščin in digitalne bone za več kot 50.000 starejših ..." ... to piše pod poglavjem “Ne drži, da smo pozabili na ...prikaži več starejše” ... končno, končno nekdo ... hvala ... nop zdej pa to spravimo, pa začnemo jebat ... kdo je spremenil 50.000 na 5.000

• Ender3 20:50 23.avgust 2022.

lojs👎vprašanje naslovi svojemu nalogodajalcu on bi že moral vedeti...

• lojs 20:51 23.avgust 2022.

jebi se!

• Ender3 22:23 23.avgust 2022.

lojs👎 jaz tudi tebe, na isti način !

Leon 07:04 24.avgust 2022.

Da bi čim več starejših navdušili nad tovrstnimi tečaji, smo določili, da bo vsak udeleženec subvencioniranih tečajev prejel digitalni bon za nakup računalniške opreme,” je razložil. Po objavi zakona so pripravili pilotni razpis za subvencioniranje tečajev, v katere bo vključenih 5.000 starejših.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.