Svet
22 ogledov

Minister: Sirskim beguncem bi morali vzeti ves nakit

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h3o 12:08 17.december 2015.

    islamska evropa,fuj!

  • zadeva66 12:42 17.december 2015.

    happy pills ;)

  • matermila 08:40 20.december 2015.

    Nadaljujem: socialno varstvo ter možnosti izobraževanja, zaposlitve in pomoči pri integraciji.Osebe z mednarodno zaščito pa so tudi upravičene do enkratne denarne pomoči v višini osnovnega zneska minimalnega dohodka (270 evrov), ki je začetna finančna pomoč pri preselitvi. Begunci ...prikaži več brez dohodkov in drugih prejemkov lahko po pridobitvi statusa begunca zaprosijo za začasno denarno pomoč, ki jo lahko prejemajo šest mesecev od pridobitve statusa begunca. Po preteku šestih mesecev pa lahko človek uveljavlja denarno socialno pomoč na pristojnem centru za socialno delo, če za to izpolnjuje predpisane pogoje.Sedaj pa vprašanje za naše vrle politike:Koliko Slovencev živi tako dobro,koliko Slovencev ima take življenske pogoje,ki jih seveda plačujemo davkoplačevalci.Rade volje plačam davke,če so porabljeni smotrno in v dobro naše družbe,za naše ljudi.Če pa še za naše ni denarja ,se pa res ne bi smeli brigati za druge in to v veliko večji meri kot za svoje.

  • samo.jst 12:24 17.december 2015.

    Switzerland, Iceland, Denmark, Norway and Canada were the top five happiest countries... ne brez razloga.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:23 17.december 2015.

    To je pa tko ko oblast ne sledi volji ljudstva.

  • matermila 08:31 20.december 2015.

    Po podaji prošnje se oseba preseli v glavni del azilnega doma, ki je razdeljen na ločene oddelke za odrasle moške, mladoletnike ter ženske in družine. Prosilci za mednarodno zaščito so poleg nastanitve upravičeni do brezplačne prehrane, obleke in obutve, osnovnih ...prikaži več higienskih potrebščin ter mesečne žepnine, ki znaša 18 evrov, kot tudi do nujnega zdravljenja, v posameznih primerih pa lahko tudi do širšega obsega zdravljenja. Prav tako so upravičeni do izobraževanja, če je od podaje prošnje preteklo devet mesecev ter so izpolnjeni drugi zakonsko določeni pogoji, tudi do zaposlitve in dela.Če je prosilcem za azil podeljen status begunca oz. subsidarna zaščita, začno veljati pravice in dolžnosti, ki jih določa zakon o mednarodni zaščiti in pravilnik o pravicah prosilcev za mednarodno zaščito. Med pravicami so stalno bivališče na območju Slovenije, nastanitve v nastanitvenih prostorih MNZ-ja oz. denarno nadomestilo za zasebno nastanitev. Poleg tega je azilantom priznano zdravstveno in socialn

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.