Ja, pa Če bi vsaj sladkor bil Trsni, ali pa Med, ... tako pa nam Podtikujejo " antifriz v prahu" med vino, kar je zelo podobno kot strup za Uničevanje Dedcev. Žal.
A tud kuhanc v prahu že obstaja? Hvala bogu nimam ne cajta, ne volje in ne želje, da bi binglal tam po enih štantih al pa bifejih in trošil dnar za to ceneno brozgo.
Ne, nisem mislil na kuhanec v prahu, ampak na vrsto sladkorja, ki je tako strupen, da bi ga lahko primerjal z antifrizom v prahu. To pa je koreninski sladkor.
Izračun na hitro 20 l rdečega namiznega vina iz Spara je 20 evrov, temu dodaš sestavine za kuhano vino (klinčki, sladkor,itd), kar je 5 evrov...dodaš še 10 litrov vode in dobiš 30 l, to je 150x 2dl po 3 evre… ...prikaži večvre je 900 evričev.....Trikrat skuhaš v enem večeru in imaš 2500 evrićev..
Pišem za leto nazaj, ko so me nahecali, da sem šel v Ljubljano na kuhančka. Nekaj dni pred tem pa sem bil na kuhančku na Dunaju. V Ljubljani je bil kuhanček slabše kvalitete in dražji... In sedaj so ti podjetniki… ...prikaži več celo dvignili cene. A kvaliteto tudi?
Razlika med AT in Slo...zgoraj kuhanjo prav tako kvalitetno vino, pri nas pa velja pravilo, da če ga drugače ne moreš piti bo ta tapravi za kuhančka. Seveda pa obstajajo na obeh straneh redke izjeme.
A zbljuzgi, ki se jo prodaja na štantih se reče kuhano vino? Precenjeno! Inšpektorji bi morali poostriti nadzor in filati državno blagajno. Kdor nateguje naj še plaća za to! Bi hitro pili vino kot se spodobi!
Je bilo tam enkrat v 2. polovici 80-ih, pa smo šli s frendi na kuhanca v Sokola (mogoče Kolovrata). Takrat smo mulci brez težav dobili alko. Pa nas je kelner opalil z neko noro ceno. Ko sem zahteval cenik, ga… ...prikaži več ni hotel pokazat in nam je prodal flanco, da se je cuker podražil. Vsaj on je mislil, da jo je prodal. Ne vem kako, ampak iz javne govorilnice mi je ratalo dobit nadrejeno (če ni bila celo direktorica GP Figovec), ki sem ji povedal celo štorijo. No, keš smo dobili nazaj, tistega kelnerja pa
jest nečesa ne razumem. kava na poti noben problem, ljudi vidiš da jo nosijo sabo celo na triglav v tistih kartonskih lončkih, kuhanček na poti to pa mi še ni ratal da bi videl. torej termos. Sem videl ene krasne… ...prikaži veče flaške, lahke, dober navoj za zamašek, prijetna velikost pa še poceni. Doma skuhaš neki dobrga in greš na potep. ekološko čisto, za zdravje primerno, denarnica vesela, glava pa tud ne bo tolk bolela.
Najvećja napaka je , da je merica od 2 dcl prevelika ! Naročiš 2 deci , dobiš brozgo in potem ne moreš več poplahniti z naroćilom 2 decijev pri drugem , ker boš pijan !
bedak je tisti, ki kupi, ne tisti, ki prodaja...
Tisti, ki naroči to svinjarijo v obliki kuhancka, je bedak. Redki so, ki prodajajo pravega, v glavnem pa prašek in vroca voda ter cuker.
Ja, pa Če bi vsaj sladkor bil Trsni, ali pa Med, ... tako pa nam Podtikujejo " antifriz v prahu" med vino, kar je zelo podobno kot strup za Uničevanje Dedcev. Žal.
A tud kuhanc v prahu že obstaja? Hvala bogu nimam ne cajta, ne volje in ne želje, da bi binglal tam po enih štantih al pa bifejih in trošil dnar za to ceneno brozgo.
Ne, nisem mislil na kuhanec v prahu, ampak na vrsto sladkorja, ki je tako strupen, da bi ga lahko primerjal z antifrizom v prahu. To pa je koreninski sladkor.
Odgovarjal sem na andrejev komentar.
Izračun na hitro 20 l rdečega namiznega vina iz Spara je 20 evrov, temu dodaš sestavine za kuhano vino (klinčki, sladkor,itd), kar je 5 evrov...dodaš še 10 litrov vode in dobiš 30 l, to je 150x 2dl po 3 evre… ...prikaži večvre je 900 evričev.....Trikrat skuhaš v enem večeru in imaš 2500 evrićev..
Zdaj si izdal recept Ljubljančanom😂😂😂
Tam dajo tretjino vina in ne vode...;)
Pišem za leto nazaj, ko so me nahecali, da sem šel v Ljubljano na kuhančka. Nekaj dni pred tem pa sem bil na kuhančku na Dunaju. V Ljubljani je bil kuhanček slabše kvalitete in dražji... In sedaj so ti podjetniki… ...prikaži več celo dvignili cene. A kvaliteto tudi?
Razlika med AT in Slo...zgoraj kuhanjo prav tako kvalitetno vino, pri nas pa velja pravilo, da če ga drugače ne moreš piti bo ta tapravi za kuhančka. Seveda pa obstajajo na obeh straneh redke izjeme.
A zbljuzgi, ki se jo prodaja na štantih se reče kuhano vino? Precenjeno! Inšpektorji bi morali poostriti nadzor in filati državno blagajno. Kdor nateguje naj še plaća za to! Bi hitro pili vino kot se spodobi!
To pogreto vodo, kar žlemajte sami!
V Trstu je 2,5 .- EUR , pa še veliko bolji od te ljubljanske vode.
V Trstu ni nič od nič.V Italiji kar je dobro si ponavadi še kupit ne moreš ,tako je drago,vse ostalo oz. večina je sam rufut
Je bilo tam enkrat v 2. polovici 80-ih, pa smo šli s frendi na kuhanca v Sokola (mogoče Kolovrata). Takrat smo mulci brez težav dobili alko. Pa nas je kelner opalil z neko noro ceno. Ko sem zahteval cenik, ga… ...prikaži več ni hotel pokazat in nam je prodal flanco, da se je cuker podražil. Vsaj on je mislil, da jo je prodal. Ne vem kako, ampak iz javne govorilnice mi je ratalo dobit nadrejeno (če ni bila celo direktorica GP Figovec), ki sem ji povedal celo štorijo. No, keš smo dobili nazaj, tistega kelnerja pa
nisem več videl.
To sladko vodo naj kar sami pijejo, v Trstu pravi kuhanček in tudi ceneje.
jest nečesa ne razumem. kava na poti noben problem, ljudi vidiš da jo nosijo sabo celo na triglav v tistih kartonskih lončkih, kuhanček na poti to pa mi še ni ratal da bi videl. torej termos. Sem videl ene krasne… ...prikaži veče flaške, lahke, dober navoj za zamašek, prijetna velikost pa še poceni. Doma skuhaš neki dobrga in greš na potep. ekološko čisto, za zdravje primerno, denarnica vesela, glava pa tud ne bo tolk bolela.
Najvećja napaka je , da je merica od 2 dcl prevelika ! Naročiš 2 deci , dobiš brozgo in potem ne moreš več poplahniti z naroćilom 2 decijev pri drugem , ker boš pijan !
Nej ga imajo, sem bil po stojnicah pa ga nisem pil ker kar je preveč je pa preveč.