Bodo sestavni deli kitajski? Problem ni le pri e-avtih, fora je da je proizvodnja praktično česar koli cenejša na kitajskem, zaradi delovne sile, cene energije, okoljskih omejitev... Tega si pa niso izmislili Kitajci temveč zahodni neoliberalni globalizatorji.
Problem je v tem, da so cene evropskih elektricnih avtomobiv pretirano visoke, mitajskih pa dokaj realne. Baterija, elektromotorji, plasticno ohisje in tablica ne more stati 50.000€. Tu je problem...
Slišalo se bo čudno, a ta zgodba se mi zdi za končnega kupca precej podobna obcestnim prodajalcem sadja, ki se pojavljajo in jih ni moč odstraniti. Ponujenega enostavno ne kupiš in izginil bo tudi prodajalec.
Včasih je bila določena znamka sinonim za kvaliteto danes pa to več ne drži. Tisti, ki še vedno verjamejo v znamke so žal zaspali v razgledanosti. Treba bo poiskat informacije iz več virov, da si ne boste delali sramote pri komentiranju. 🤔
Po mojem je tehničnih 80% delov Made in China. Japonske boste dobili le v high-end elektroniki medtem, ko so nemški itak slabši kot kitajski saj jih naredijo Balkanci ;-)
seveda bumbar kupuješ ameriške izdelke,notri pa 3/4 kitajskih delov
SEVEDA DA IZDELUJEO KITAJCI AMPAK TO NI NJIHOV PATENT JE RAZLIKA.......TUD OPERACIJSKI SISTEM KOT SO WINDOWSE IZDELUJEJO NA KITAJSKEM
zabit si ti :) uporabljaš windowse ameriške sisiteme :)hahah ane rusofilček pedofilček
Bodo sestavni deli kitajski? Problem ni le pri e-avtih, fora je da je proizvodnja praktično česar koli cenejša na kitajskem, zaradi delovne sile, cene energije, okoljskih omejitev... Tega si pa niso izmislili Kitajci temveč zahodni neoliberalni globalizatorji.
Problem je v tem, da so cene evropskih elektricnih avtomobiv pretirano visoke, mitajskih pa dokaj realne. Baterija, elektromotorji, plasticno ohisje in tablica ne more stati 50.000€. Tu je problem...
preberi se enkrat. kitajski proizvajalci ze 10 let dobivajo mastne subvencije v vseh fazah proizvodnje.
Tudi v evropi so zagotavljali,da bodo e avti cenejši od bencinarjev,evo pa so besedo požrli.Zdaj jih je..jo kitajci,ki jim konkurirajo v vseh pogledih
Kitajci bodo uničili zahodno avtoindustrijo,pokupili bodo vse tovarne,nato bodo oni dirigirali cene.Ječmenarjev se ne da uničit.
Slišalo se bo čudno, a ta zgodba se mi zdi za končnega kupca precej podobna obcestnim prodajalcem sadja, ki se pojavljajo in jih ni moč odstraniti. Ponujenega enostavno ne kupiš in izginil bo tudi prodajalec.
Treba bo zvišati carine na uvoz kitajskih avtomobilov.z najmanj 17% do 40%.
Kitajski avto bojo delali turki. Klump od klumpa.
IN TI KITAJSKI ELEKTRIČNI AVTI SO ČIST KOPIJA PROŠEJA .............ZELO SO POVEZANI Z NEMČIJO :)
kar piše made in china ne kupujem :) ponarejene izdelke naj kar imajo ...............kupujemo samo kar pride iz USA!"
V USA zadnje čase dela samo še Hollywood in orožarska industrija.
niti ne grafične greforce 4070 rtx 16gb je ameriški sori........drugo ostalo pa kitajci kopirajo iz USA .........INTEL procesor dobiš tud z USA !
Včasih je bila določena znamka sinonim za kvaliteto danes pa to več ne drži. Tisti, ki še vedno verjamejo v znamke so žal zaspali v razgledanosti. Treba bo poiskat informacije iz več virov, da si ne boste delali sramote pri komentiranju. 🤔
Po mojem je tehničnih 80% delov Made in China. Japonske boste dobili le v high-end elektroniki medtem, ko so nemški itak slabši kot kitajski saj jih naredijo Balkanci ;-)
suli potem izvoli kupi kitajsko sranje sam ne mi jokat kako je narejeno na 25 :) vse škriba tako kot ležaji ki zdržijo en dan :)
patani tebe te očitno moti :) da prevladujejo cigani na dolenjskem območju še malo bo tud ljubljana naša :)