Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
12472 ogledov

Velike spremembe: Premožni na obnovljive vire, revnejši pa ...

Komentarjev 30
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 07:41 26.april 2024.

    dokler bodo v SLO delovale TEŠ in brestanica naj mi noben politik ne govori o toplotnih črpalkah kot vir ogrevanja s čisto tehnologijo. in kot drugo peč na drva se zelo preprosto reciklira, naj mi pa en stručko poda podatke ...prikaži več koliko energije je potrebno za reciklažo enga fotovoltaičnega panela. plin- kolk bio plinarn smo hoteli zgradit, da bi predelovali gospodinske odpadke. nas se sedaj javijo vedeževalci, ki so pred desetletjem to forsiral. in kdaj gremo iz kretenske ustanove EU ?

    • oneh 08:50 26.april 2024.

      Sicer ne vem kakšno vezo ima solarni panel s pečjo na drva, pa kakšno zvezo ima recikliranje peči na drva s ceno ogrevanja z različnimi energenti je pa to zagotovo zelo pomembno, saj se o tem piše. Po tej logiki ...prikaži več je pomembno- piše se tudi da levaki plešete- a še?

    • blayo 10:40 26.april 2024.

      rd2 ne palamudi. Iščeš dlake v jajcu samo zato ker imaš preveč cajta. Ne rabiš spraševat kdaj gremo iz EU, ker sam to lahko storiš nemudoma. Seveda izven EU zadeve zagotovo štimajo in prepričan sem da boš zadovoljen.

    • blayo 10:45 26.april 2024.

      ...po tvoje torej dokler na svetu obstaja vsaj ena termo elektrarna, toplotnih črpalk sploh ne bi smeli prodajat? Daj preseli se nazaj v jamo.

    • rd2dmk2 18:06 26.april 2024.

      oneh papigo lahko naučiš 120 besed, tebe pa samo 4. za tiste z vijugami je jvse jasno za tebe in blayota pa je jasno samo to- kar vidva ne repetirata nima nobene teže. aja pa levaki še vedno šlešemo in ...prikaži več bomo, ker je ples zelo koristen, za sporščanje dobrih hormonov. kapiš ?

    • Avatar NickMason
      NickMason 23:36 26.april 2024.

      rd2dmk2 ,imaš moj podpis👍

    • blayo 18:40 29.april 2024.

      rd2, zame ima težo argumentirana diskusija na racionalnih temeljih. Pri tebi se ustavi že pri racionalnih temeljih, tako da potem argumenti itak ne morejo imeti nobene teže. Na enem obskurnem forumu sprašuješ kdaj gremo iz EU. Mislim, da si kot ...prikaži več prvo zgrešil medij (ne vem koga misliš tu še prepričat razen že prepričanih 10), kot drugo pa verjetno nimaš pojma kako bi sloxit izvedel, še manj pa kaj bi potem počel, ko bi bil enkrat zunaj.

    • rd2dmk2 21:30 29.april 2024.

      blayo imaš prav tukaj sprašujem kdaj gremo iz EU. a naj vprašam naše poslance, ki so ravno v tekmi, kdo si bo priboril stolček v EU in s tem maaaaastno plačo. ostalo pa. ja če smo lahk preživeli leta brez ...prikaži več EU predno so nas eni idioti tja spravili , potem bi tudi po izhudi živeli lahko enako kot smo pred vstopom. za tiste, ki pa bi imeli probleme, pa se naročijo mp3 player-ji pa pocen slušalke in pa posnetek vdihni-izdihni.

    • blayo 14:13 30.april 2024.

      Pa saj zdaj boš tudi preživel. A ko si na avtobusu in en pred tabo prdne tudi rečeš šoferju naj te spusti z avtobusa in greš raje peš naprej, ker imaš itak noge in imel si jih že tudi preden ...prikaži več si šel na avtobus? Kaj če bi recimo za vas, ki imate sedaj probleme naročili te mp3 player-je, da bi lažje dihali?

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 06:29 26.april 2024.

    "Velike spremembe: Premožni na obnovljive vire, revnejši pa ..." ...Blesav naslov...Les je obnovljiv vir in vlada ponuja subvencije za kotle z visokim izkoristkom za to vrsto kuriv ...Drva in peleti so in bodo najcenejši način ogrevanja še dolgo, čeprav hočete ...prikaži veče to pripisati toplotni črpalki in panelom...Ampak, ko sešteješ investicije, izkoristek, itd, greš v klet in vržeš še eno poleno na ogenj skupaj z reklamami o "zelenih virih"..Banda zavajalska..

    • h4ck3r 07:47 26.april 2024.

      Drva ja, peleti ne...mogoče prvih 5 let, potem pa se razlika izniči. Sicer se to obdobje tudi spreminja, npr. predlansko kurilno sezono bi se razlika v investiciji povrnila prej kot v 3 letih v primerjavi s TČ. Sicer tudi drva ...prikaži več so se podražila za skoraj 100% v zadnjih 5 letih. Če bo povpraševanje še tako naraščalo, bodo tudi drva (vsaj kvalitetna) postala drag vir ogrevanja.

    • h4ck3r 07:51 26.april 2024.

      Je pa še en zelo pomemben faktor, no vsaj za mene, ki govori proti ogrevanju na drva. Potreben čas, da dosežeš enak rezultat. Seveda obstajajo avtomatski podajalniki drv, ampak je potem investicija veliko dražja zelo primerljiva z TČ. Kot drugo ...prikaži več ali se drva uporabljajo samo za ogrevanje? Torej potrebuješ še najmanj eno ogrevalno napravo za toplo vodo, torej je to še en faktor, ki zmanjšuje razliko investicije. Vsak ima svoje prioritete, meni je pač čas tisti, ki prevlada.

    • matermila 07:59 26.april 2024.

      Heker, še nisi slišal za peč centralne kurjave na drva, ki ogreva tudi sanitarno vodo? Kar se pa časa in stroškov za kurjenje drv tiče, je pa tako, da nekateri imamo obilico časa, da očistimo peč in zakurimo in veliko ...prikaži več nas ima tudi svoje gozdove, kjer so drva veliko cenejša kot elektrika. Se strinjam, da v mestih ni priporočljivo uporabljati drv zaradi smoga, na deželi s tem nimamo ravno velikih problemov.

    • h4ck3r 08:17 26.april 2024.

      matermila...seveda sem, saj pa sem napisal, da je tudi razlika ali se uporablja samo za ogrevanje ali tudi sanitarno vodo. In kar ti pišeš so seveda tvoji pogoji, ki ti zagotavljajo najcenejše ogrevanje, kar je super in verjetno vas ni ...prikaži več tako malo. Ampak tvoj primer ni realen za primerjavo dejanskih stroškov. Za kaj takšnega se mora upoštevati tako nakup "goriva" in ogrevalne naprave, sešteje vse stroške in potem dobiš vsaj približno realno oceno.

    • andrija 09:25 26.april 2024.

      heker ne nakladaj če nimaš pojma

    • h4ck3r 09:30 26.april 2024.

      no takšne argumentacije in predstavitve pogledov sem pa vedno vesel...če povzamem lukića in nivo tvojega komentarja, si verjetno SDSov volilec. ;-)

    • blayo 10:36 26.april 2024.

      matermila, tisti ki imajo obilico časa in svoje gozdove so veleposestniki, se pravi premožni. In ja, vsak je že slišal, da lahko sanitarno vodo ogrevaš z isto pečjo na drva kot radiatorje, samo potem moraš drva v peč metati skozi celo leto.

    • blayo 10:54 26.april 2024.

      laki, ne vem kaj ti zaradi vseh teh problemov sploh še delaš na tem svetu. No, sicer je pa sigurno kakšna jama kje še frej... verjetno Američani še niso zasedli vseh, kaj praviš?

    • Avatar Pantani2
      Pantani2 11:06 26.april 2024.

      Evo ga,spet on, blayo, a si prilezel iz kleti?!!! Matr,ta in IQ65 sta glih za skupaj,vse vesta,vse znata in sta oh in sploh!!!

    • blayo 14:30 26.april 2024.

      Kako spet? Ti spet in vsak dan spet in spet komentiraš vse živo, jaz se javim samo enkrat na mesec. Seveda imaš vso mojo podporo pri preživljanju svojega časa na tem kvazi forumu, to ti očitno zelo koristi.

    • blayo 14:40 26.april 2024.

      Z energijo in časom ki ga ti, Ender3, rd2 in Lukić porabite na Zurnal24 sploh ne bi rabili drugega bloka JEK.

  • Avatar Suli
    Suli 09:40 26.april 2024.

    Vse na elektriko, ko bo pa prekinitev dobave (žled, elementarna nesreča, hekerski napad,...) takrat pa bo katastrofa. Brez alternative ni varnosti - preživetja. Kako spraviš človeka pod kontrolo - odvisnost, da mu vzameš možnost izbire. 🤔

    • blayo 10:48 26.april 2024.

      Torej gašperček v vsako sobo? Namreč pumpa za centralno je tudi na elektriko. Problem današnjega časa ni v tem da ne bi imeli izbere, prej v tem da imamo preveč izbire in prepolne riti.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:41 26.april 2024.

    Velike spremembe: Premožni na obnovljive vire, revnejši pa ..na.plastiko

    • oneh 12:44 26.april 2024.

      Kar brez strahu. Slamice so že prepovedali, ostalo narejeno iz plastike pa še pride na vrsto. Četudi ni več svobode in levaki- a še plešete?

  • GarBollo001 12:33 26.april 2024.

    Pa omrežje?

  • bobubob 10:38 26.april 2024.

    Premožni imajo denar, revni pa pamet. Ko bo zmanjkalo elektrike (da ne?), se bodo pa hodili gret k pametnim - kot pred leti, ob tistem ameriškem žledu s Počka....

    • oneh 12:43 26.april 2024.

      Sicer ne vem kakšno vezo ima pamet z drvmi a če ti tako praviš, pol bo že držalo. Ta pametni zagotovo vedo, da uplinjevalniim kotlom brez elektrike ne deluje elektronika in ventilatorji. Četudi bi pametni pihali v peč ne bi ...prikaži več mogli spraviti tople vode v prostore, saj obtočna črpalka rabi elektriko. Pa četudi bi, pametni kot so, z vedri nosili toplo vodo po hiši bi bili v temi in (hvala Bogu) brez interneta, da bi po forumih lahko pisali neumnosti. Nimamo pa več svobode in levaki-a še plešete?

    • blayo 14:43 26.april 2024.

      bobubob, se pravi so revni revni po svoji volji? Malo čudno bi bilo, če bi bili pametni in bi jih v revščino kdo prisilil 😂

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.