R_D Ni daleč od resnice,da se Ru skupaj z ZDA počasi bojo sprevrgle v skupine katere tvorijo na nacističkih načelih. Če ne verjameš,pejt ven in povej "madona,zakaj je to gorivo zdaj naenkrat tak drago?" Poskusi tudi poslati po pošti,ali v… ...prikaži več elektronski obliki,na naše politične predstavnike,SLO ali EU...
Zberi 50% prebivalstva,da se ti PODPIŠEJO pod to vprašanje,in potem pošlji...
ODGOVOR bo vedno enak...
Oziroma GA NE BO...
Oziroma bo na naslovnicah zahodni politiki naklonjenih glasil:
R_D KJE TRPINČIJO LJUDI?Katere pravice so jim uskračene?
A si nor al ti noge smrdijo?
Razmisli mal logično...
A ne misliš,da bi se v teh multimilijonskih državah lahko našel kakšen MILIJON,da se pritoži,če jim je že tolk slabo?
Ampak veš kaj?Ko bolj razmislim,fam ti prav.
Tudi nas nobeden ni vprašal,če si želimo energetske krize in inflacije.Po mojem se voditeljivzhodnih držav učijo iz istih knig.
R_D "Še nisi slišal za Afganistan, Saudsko Arabijo, Iran, Kitajsko, Pakistan, Severno Korejo?"
Ja,sem slišal...in v nobeni od teh držav ni bilo problem,dokler se ni ZDA odločila,da tam nimajo popolne demokracije...
Lej, delate sranje na zahodu, ostalega pa ne vidite. Ne rečem, da se tudi tu ne da izboljšat stvari, ampak levičarji ste postali skrajni levičarji. Bolj boste skrajni, večji bo odpor ostalih. Za primer, 112 spolov?
R_D "Lej, delate sranje na zahodu" oh,ali ti to insuiniraš (oziroma predpostavljaš,na osnovi sam Bog ve česa),da JAZ pripadam določeni skupini katera ima določene politične nazore? Jaz bih si prej pripisal nekje sredinsko-desno,v določenih nazorih celo skrajnje desno. Ampak res,na… ...prikaži več osnovi česa,mi prosim razložiš,se ti zdim skrajnji levak,lol?
To si me pa zdaj zares skoraj užalil,ampak ti nisem uzel za slabo,ker me ne poznaš,tak kot jaz ne poznam tebe.
Najina stališča so različna,ampak ne razumem kako se katerokoli od ta dva lahko uvrstijo u "levo" ali pa "desno"?
Če te skrbi fašizem pri nas, ki ga ni, sem sklepal, da si levak, ker tako tulijo levičarski politiki ves čas. Sicer pa nobena skrajnost ni v redu, ne leva, ne desna.
R_D "Če te skrbi fašizem pri nas, ki ga ni" Mene skrbi fašizem katerega pri nas zares ni v obliki katero si ti zamišljaš. Skrbi me potuhnjen,zahrbten,ne-fizični fašizem,katerega ne moreš poimenovati fašizmom po fizični obliki,katerega če ne trenutno,bomo VSI definitivno… ...prikaži več začutili čez par mesecev,in kateri JE fašizem PO DEFINICIJI,četudi pa samo določen procent definicije...
Strinjam se,da nobena skrajnost ni dobra.Ampak to,kaj levičarji tulijo,ne pomeni da ni res,oziroma da nas ne bo doletelo.
Do zdaj nam ne kaže najboljše,razen če ne živiš v Švici,(ali vesolju),in nimaš nobenega kontakta z energetskim težavami v Sloveniji...
R_D mene največ boli,da me skrbi,če mojega otroka bo zeblo pozimi,in če bo lačen.
A Kosovo me ne boli,kolik me bolijo dvojni standardi.Kosovo sem samo navedel kot primer,katerega najbolj poznam,in ga torej tudi lahko najbolj primerjam z sedanjo situacijo.
No končno se strinjava. Preprodajalci notranjih organov, orožja in droge, z drugo besedo, Šiptarji, in tisti iz bližnjega vzhoda nas bodo pohodili. Muslimani torej. Lp
Pardon.Mal me je zaneslo.
Samo hočem povedat,kako ZDA nihče ne sme verjeti,ker oni delajo samo in izključno za svoj žep.
In kdorkoli jim stopi na pot,bojo naredili vse,da ga uklonijo tako,da ZDA izpadejo pravičniki,in nasprotnik izpade "bad guy"
Wind Of Change......dolgo je trajalo, pa vendarle se zadeve počasi obračajo ...In vse bo isto kot pri Covid noriji...vse ovce bodo pozabile, da so pljuvale po tistih, ki so prvi in od začetka govorili resnico..Tako pač je v teh naših… ...prikaži več ovčjih Butalah...In ko bodo mediji spet obrnili ploščo, se bodo spet na veliko cepili z nedelujočimi cepivi in pljuvali tiste ki jih bodo pokazali gospodarji...beda..
Gre za ovce, ki nasedajo politikom kot je JJ, farmaciji pri "cepivih" in "pronaci" propagandi pri Ukrajini...Izvzeti seveda tisti, ki so se pač cepili po sili razmer..
Preberi še enkrat članek. Nisem ti js kriv, če nisi ravno brihten in si ne prideš gor o čem avtor piše, oz. si se navdušil samo v delu, ko govori o neupravičeni gonji proti celotni ruski populaciji. Pa tudi, če… ...prikaži več si opazil samo to, si namerno ali pa zaradi pomanjkanja iq spregledal, da to počnejo večinoma levičarske vlade. Orban npr. tega ne počne.
"Kje v zahodni civilizaciji vršijo hišne preiskave na domovih bivših predsednikov, ki se pripravljajo za ponovno predsedniško kandidaturo?" --- Hvala nečemu da ponekod fašistoidi z zelo očitno zgodovino zlorabe oblasti niso off limits za preiskave. Pa ne rečem da je… ...prikaži več druga stran bistveno boljša, ima le manj odkrito sovražen PR pristop.
Vse čestitke g. Gams. Čudno, da ste smeli napisati ta članek, še bolj čudno, da so ga objavili. Na 24 ur ga verjetno ne bi smeli. Tam še komentirati ne smemo o tem.
In koliko oseb je bilo (praktično) prisilno 'cepljenih' in posledično celo ventilatorsko evtanaziranih v času 'boja proti virusu' - da ne omenjam množice onih s trajnimi posledicami zaradi 'cepiva'. Seveda, še dobro da so to le teorije zarote....
Matjaž Gams in kolegi iz odseka za inteligentne sisteme na Inštitutu Jožef Stefan so prepričani, da bi platforma, ki jo razvijajo, lahko pomagala rešiti tudi problem 130.000 ljudi, ki so ostali brez osebnega zdravnika. In kje so bili v času… ...prikaži veču vlade Janez Janše ? Problem osebnih zdravnikov ni nastal z vlado Goloba !
Če je kolumna mišljena iskreno, je v velikem delu ponesrečena. Če pa je mišljena kot pihanje na dušo vaškim posebnežem ali kot testiranje odziva, je zadela bistvo. V besedilu se prepoznajo čudaki vseh sort, manjkajo samo še ravnozemljani. In Hitler… ...prikaži več mogoče res ni maral ključavničarjev, je pa nekaj časa sodeloval s sinovi čevljarjev. Njegovi nasledniki so še manj izbirčni.
jesus, s tabo je nekaj resno narobe, da verjames takim nebulozam. definitivno neprimere za kakrsnokoli raziskovalno ustanovo naravoslovnega tipa. mogoce kaksno polje, idrija, ormoz, hrastovec...
Berimo bratje ; g. Gams ni kdorkoli, marveč je "prof. dr. Matjaž Gams, akademik Inženirske akademije Slovenije, vodja Odseka za inteligentne sisteme na Institutu Jožef Stefan". Za povrh je tudi politik, v Državni svet je bil izvoljen kot predstavnik raziskovalne… ...prikaži veče dejavnosti. Miha Mazzini: Slovenska znanost priporoča: ženske v okove! https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha-mazzini-slovenska-znanost-priporoca-zenske-v-okove-468755
Nedvomno bo zgodovinsko gledano pravi naslednik Hitlerja, Putin. Njemu se bo sodilo na moskovskem mednarodnem kazenskem sodišču za vojne zločine. Kot Hitler, je tudi Putin obljubljal, da ne bo napadel Ukrajine. Napadalno vojno je začel Putin in zato ni nobenega… ...prikaži več izgovora. Njegova velika želja je restavracija carske Rusije in veličine sovjetske zveze. Tudi Ukrajinskim vojnim zločincem se bo sodilo na mednarodnem kazenskem sodišču. Da ne bo kdo rekel, da sem pristranski.
Si pristranski. Ukrajincem ne bo sodil nihče. Je kdo sodil komunistom za zločine v jugi ali kjerkoli drugje? Sicer pa članek govori bolj o fašističnih metodah zahodnih levičajev kot pa o putinu.
Bodo, tako hrvaškim in bosanskim zločincem, ki storili kazniva dejanja zoper človečnost v vojni proti Srbom pod Miloševićem vodstvom. Tudi Milošević je hotel revizionirati veliko Srbijo, pa je nazadnje končal z Haagu.
Kmodri, tebi še res ogromno manjka. Zakaj bi sodili Putinu?? Zato ker brani civiliste v Ukrajini in čisti neonacistične tvorbe?? Daj raje glavo iz blata in zadihaj sveži zrak. Če koga, bi morali narkomana Zelenskega in njegovega naci predhodnika Porošenka… ...prikaži več obsodit na doživljenski zapor. Preganjanje in obstreljevanje civilistov že od leta 2014 bi moralo bit obsojeno kot najhujši zločin po 2.sv. vojni.
Civiliste se ne brani z napadalno vojno, temveč se na ogrožena območja napoti modre čelade in sproži sodni postopek pred mednarodnim kazenskim sodiščem. Po tej logiki bi morali na avstrijsko Koroško poslati, da bi zaščitili tamkajšnje Slovence pred Hajmadimstvom, ki… ...prikaži več so neonacisti. Ti se pa ne spoznaš na mednarodno pravo, ki je temelj civilizirane družbe, zato so tvoji komentarji brezpredmetno in kažejo šlo po barbarskih dejanjih.
Putin je diktator in želi postati car velike Rusije. Hkrati pa njegova vojska pobija nedolžne civiliste v Ukrajini. Spodletel muje zavzetje Kijeva, za kar je umrlo stotine civilistov in zbežalo na Zahod. Kriv je pobijanje civilistov v imenu, da je… ...prikaži več za dosego cilja uporabiti vsa sredstva, tudi množično pobijanje Ukrajincev. Že zaradi tega se mu bo sodilo za zločine zoper človečnost, ker je glavni odgovoren za dejanja svojih vojakov v Ukrajini. Uporaba sile za zaščito Rusov v pokrajini ni izgovora.
Pač pa mednarodno nadzorovan plebiscit, kjer se ljudstvo odloči v kateri državi bo živelo. Sploh pa se na napade se personam ne bom odzival, ker niso vredni moje besede.
Pravno formalno se je Rusija odzvala na prošnjo odcepljenih pokrajin za pomoč...To je še bolj upravičeno, kot "posredovanje" ZDA v Iraku na podlagi "dokazov" o kemičnem orožju, čeprav vemo, da je oboje nakladanje...Išči torej nove Hitlerje med predsedniki ZDA, malega… ...prikaži več Dolfija pa se da videti v Zelenskemu, ki si je trenutno pokoril Evropo..
Kmodri še kar naprej kvasi nebuloze, kot da bi bil opran od zahodnjaškoh medijev,..ha.ha... :) Federacija Novorossiya je tik pred nastankom in prav je tako. Ljudje, ki trpijo že več kot 8 let pod tisti ukronaci režimom imajo za to vso pravico.
Syn, od kdaj je ruska PR služba dovolj verodostojna? Zgodovina pravi, da samo trakrat, kot jim gre kaj na roko. Torej jim ne moreš zaupati čisto nikdar!
Kmodri...Praviš "Odcepljene pokrajine niso formalno pravno priznano subjekt, zato Rusije niso mogle formalno zaprositi za pomoč."....Kako torej komentiraš ameriško vmešavanje pri Tajvanu, ki prav tako ni mednarodno priznan, niti od ZDA ?!
Kmodri :"Pravico, ki jo imajo, da svoje zahteve uveljavljajo preko mednarodnih institucij." A mi lahko poveš,preko katerih institucij so si šiptari in albanci na kosovu uveljavljali svoje pravice,ko so osnovali teroristično skupino in napadli srbsko prebivalstvo,na kaj je priletel še… ...prikaži več NATO,in namesto da bi branil integriteto republike Srbije,je OBSTRELJEVAL vojaške IN CIVILNE stavbe (celo bolnišnice) na TERITORIJI republike Srbije?
KDO je delal referendum na KOSOVU,da se lahko kosovo odcepi?
Kmodri,in TO mi še povej,kako si TAKRAT reagiral,ko je NATO "slučajno" bombardiral bolnišnice,in potem to naslovil "collateral damage"???
LICEMERJE in dvojna merila na zahodu nimajo primere!!!
Potem bi to moralo veljat tudi za američane, vse zahodno evropske države, turke, srbe, hrvate, japonce..., skratka za vse, ki so kogarkoli kdajkoli napadli. Zakaj samo za Ruse?
"Zakaj samo za Ruse?" --- Rusija s to oblastjo si zelo očitno zasluži. Se pa zelo strinjam da niso edini problematični tule. Največji problem Rusije sicer je, da je gospodarsko popolnoma zafurana od te kulture korupcije in usmerjanja profita v… ...prikaži več zahodni luksuz. Kitajci so jih popolnoma našišali, pa so ravno tako avtokratski.
https://vezjak.com/2022/10/12/nasilni-neonacisti-na-pohodu-za-zivljenje/
Malo gre to v skrajnosti,ampak ja,če gledamo na splošno,ni daleč od resnice...
Kaj ni daleč od resnice opica?
R_D Ni daleč od resnice,da se Ru skupaj z ZDA počasi bojo sprevrgle v skupine katere tvorijo na nacističkih načelih. Če ne verjameš,pejt ven in povej "madona,zakaj je to gorivo zdaj naenkrat tak drago?" Poskusi tudi poslati po pošti,ali v… ...prikaži več elektronski obliki,na naše politične predstavnike,SLO ali EU... Zberi 50% prebivalstva,da se ti PODPIŠEJO pod to vprašanje,in potem pošlji... ODGOVOR bo vedno enak... Oziroma GA NE BO... Oziroma bo na naslovnicah zahodni politiki naklonjenih glasil:
glasil: "gorivo je tako drago zaradi napada Rusije na Ukrajino"
Ko te bo po zimi zeblo,ko boš sedel v temi,ko bo kruh 12€ na kg,si boš želel,da si tudi TI opica
Vi, ki najbolj tulite in ponavljate fašizem, ste največji fašisti. Si še nisi prišel gor?
Moram pa popravit "R_D Ni daleč od resnice,da se Ru skupaj z ZDA" v : "R_D Ni daleč od resnice,da se EU skupaj z ZDA"
R_D upam,da TI imaš prav,ne pa jaz!
Eu in zda? Raje poglej proti vzhodu. Tam trpinčijo ljudi, človekovih pravic sploh ne poznajo.
Z tem,da zmerjaš narod po spletnih komentarjih,namesto da pobijaš z svoji argumenti, res kaže nivo tvoje inteligence...
Seveda imam prav. Pa prosim ne omenjaj inteligence.
R_D KJE TRPINČIJO LJUDI?Katere pravice so jim uskračene? A si nor al ti noge smrdijo? Razmisli mal logično... A ne misliš,da bi se v teh multimilijonskih državah lahko našel kakšen MILIJON,da se pritoži,če jim je že tolk slabo?
Še nisi slišal za Afganistan, Saudsko Arabijo, Iran, Kitajsko, Pakistan, Severno Korejo?
Ampak veš kaj?Ko bolj razmislim,fam ti prav. Tudi nas nobeden ni vprašal,če si želimo energetske krize in inflacije.Po mojem se voditeljivzhodnih držav učijo iz istih knig.
R_D "Še nisi slišal za Afganistan, Saudsko Arabijo, Iran, Kitajsko, Pakistan, Severno Korejo?" Ja,sem slišal...in v nobeni od teh držav ni bilo problem,dokler se ni ZDA odločila,da tam nimajo popolne demokracije...
Če ti komu VSILJUJEŠ SVOJA politična stališča (dobesedno na silo),ali je to zares še vedno DEMOKRACIJA?
Očitno je v praksi najhuje tam, kjer se učijo iz Korana.
R_D "Seveda imam prav. Pa prosim ne omenjaj inteligence." Joj ja,tapravi argument...
R_D strinjam se za koran,do določene točke.
Lej, delate sranje na zahodu, ostalega pa ne vidite. Ne rečem, da se tudi tu ne da izboljšat stvari, ampak levičarji ste postali skrajni levičarji. Bolj boste skrajni, večji bo odpor ostalih. Za primer, 112 spolov?
R_D "Lej, delate sranje na zahodu" oh,ali ti to insuiniraš (oziroma predpostavljaš,na osnovi sam Bog ve česa),da JAZ pripadam določeni skupini katera ima določene politične nazore? Jaz bih si prej pripisal nekje sredinsko-desno,v določenih nazorih celo skrajnje desno. Ampak res,na… ...prikaži več osnovi česa,mi prosim razložiš,se ti zdim skrajnji levak,lol?
To si me pa zdaj zares skoraj užalil,ampak ti nisem uzel za slabo,ker me ne poznaš,tak kot jaz ne poznam tebe. Najina stališča so različna,ampak ne razumem kako se katerokoli od ta dva lahko uvrstijo u "levo" ali pa "desno"?
Če te skrbi fašizem pri nas, ki ga ni, sem sklepal, da si levak, ker tako tulijo levičarski politiki ves čas. Sicer pa nobena skrajnost ni v redu, ne leva, ne desna.
R_D "Če te skrbi fašizem pri nas, ki ga ni" Mene skrbi fašizem katerega pri nas zares ni v obliki katero si ti zamišljaš. Skrbi me potuhnjen,zahrbten,ne-fizični fašizem,katerega ne moreš poimenovati fašizmom po fizični obliki,katerega če ne trenutno,bomo VSI definitivno… ...prikaži več začutili čez par mesecev,in kateri JE fašizem PO DEFINICIJI,četudi pa samo določen procent definicije...
Strinjam se,da nobena skrajnost ni dobra.Ampak to,kaj levičarji tulijo,ne pomeni da ni res,oziroma da nas ne bo doletelo. Do zdaj nam ne kaže najboljše,razen če ne živiš v Švici,(ali vesolju),in nimaš nobenega kontakta z energetskim težavami v Sloveniji...
Ne vem na kaj misliš. Vidim pa, da te boli Kosovo. Torej si slovenski Srb. To razloži tvoje razmišljanje.
Zato sem tudi rekel,da upam da TI imaš prav,in ne jaz.
R_D mene največ boli,da me skrbi,če mojega otroka bo zeblo pozimi,in če bo lačen. A Kosovo me ne boli,kolik me bolijo dvojni standardi.Kosovo sem samo navedel kot primer,katerega najbolj poznam,in ga torej tudi lahko najbolj primerjam z sedanjo situacijo.
Ti pa,če imaš argumente,da opravičiš te dvojne standarde,prosim mi jih predstavi,ker jih jaz,za voljo Boga ne ne vidim.
No končno se strinjava. Preprodajalci notranjih organov, orožja in droge, z drugo besedo, Šiptarji, in tisti iz bližnjega vzhoda nas bodo pohodili. Muslimani torej. Lp
Kaj češ.Če bojo hoteli da je savinjska posebi dežela,jim jo bo NATO dal....
Če se pa zbuniš,in jih boš hotel poterati ven iz svoje dežele,te bo pa NATO zbombardiral...
Ah.Sem pozabil.Slovenija je v NATO-u.Prav me mika,kaj bi se zgodilo,ahahaha
Pardon.Mal me je zaneslo. Samo hočem povedat,kako ZDA nihče ne sme verjeti,ker oni delajo samo in izključno za svoj žep. In kdorkoli jim stopi na pot,bojo naredili vse,da ga uklonijo tako,da ZDA izpadejo pravičniki,in nasprotnik izpade "bad guy"
Wind Of Change......dolgo je trajalo, pa vendarle se zadeve počasi obračajo ...In vse bo isto kot pri Covid noriji...vse ovce bodo pozabile, da so pljuvale po tistih, ki so prvi in od začetka govorili resnico..Tako pač je v teh naših… ...prikaži več ovčjih Butalah...In ko bodo mediji spet obrnili ploščo, se bodo spet na veliko cepili z nedelujočimi cepivi in pljuvali tiste ki jih bodo pokazali gospodarji...beda..
Si pa malo zgrešil bistvo. Članek nima kaj dosti s cepivi ampak s fašistično levičarsko politiko.
Gre za ovce, ki nasedajo politikom kot je JJ, farmaciji pri "cepivih" in "pronaci" propagandi pri Ukrajini...Izvzeti seveda tisti, ki so se pač cepili po sili razmer..
Preberi še enkrat članek. Nisem ti js kriv, če nisi ravno brihten in si ne prideš gor o čem avtor piše, oz. si se navdušil samo v delu, ko govori o neupravičeni gonji proti celotni ruski populaciji. Pa tudi, če… ...prikaži več si opazil samo to, si namerno ali pa zaradi pomanjkanja iq spregledal, da to počnejo večinoma levičarske vlade. Orban npr. tega ne počne.
No, kdo tukaj ni ravno brihten se ve, a ne Retardiranc?!!!
Howgh..:)
"Kje v zahodni civilizaciji vršijo hišne preiskave na domovih bivših predsednikov, ki se pripravljajo za ponovno predsedniško kandidaturo?" --- Hvala nečemu da ponekod fašistoidi z zelo očitno zgodovino zlorabe oblasti niso off limits za preiskave. Pa ne rečem da je… ...prikaži več druga stran bistveno boljša, ima le manj odkrito sovražen PR pristop.
Res smo se malo naučili iz zgodovine. Vemo, da delo osvobaja, a skoraj nihče noče več delati.
Vse čestitke g. Gams. Čudno, da ste smeli napisati ta članek, še bolj čudno, da so ga objavili. Na 24 ur ga verjetno ne bi smeli. Tam še komentirati ne smemo o tem.
YOUTUBE : "Hitler govori protiv Mamića za spas Dinama".
Nekaj svežega na Žurnalu, ne morem verjeti, da je to možno prebrati tukaj gor, pohvale avtorju članka!
In koliko oseb je bilo (praktično) prisilno 'cepljenih' in posledično celo ventilatorsko evtanaziranih v času 'boja proti virusu' - da ne omenjam množice onih s trajnimi posledicami zaradi 'cepiva'. Seveda, še dobro da so to le teorije zarote....
A lahko daš kak link ali navedeš primere cepljenih s trajnimi pisledicami?
RetarDDDD!!!
pantani,podpišem!
Prav simpatični ste, ko se kmetavzarji na minimalcu z vseh vetrov spravite na močnejšega in pametnejšega😁
R_D,mister Bean,is that you?
Neposrečeno, če si me hotel užalit. Rowan Atkinson ima iq 160.
R_D vem,zatorej sem te primerjal z mr. Bean-om,namesto z Rowan Atkinson-om.Pa četudi te nisem hotel užalit.
Se mi je tvoj komentar zdel bolj kot nekaj kaj bi mr.Bean gestikuliral,kot kaj,kaj bi Rowan Atkinson izjavil... Tako da,ja...
Ejej, samo zaradi empatije se pogovarjam s tabo, čeprav si nepismen.
R_D oh najlepša hvala,vaša pravopisna visokosti. Če ni papirja za drek obrisat,je tudi veja dobra?
Matjaž Gams in kolegi iz odseka za inteligentne sisteme na Inštitutu Jožef Stefan so prepričani, da bi platforma, ki jo razvijajo, lahko pomagala rešiti tudi problem 130.000 ljudi, ki so ostali brez osebnega zdravnika. In kje so bili v času… ...prikaži veču vlade Janez Janše ? Problem osebnih zdravnikov ni nastal z vlado Goloba !
Ta problem so zakuhali politikanti. Med slednje se tudi avtor uvršča že skoraj bolj kot med kolege na IJS.
In tudi ne z vlado JJ, ampak dejansko prej. Problem, je da tega problema nihče ne zagrize. In tudi sedaj ga ne bodo.
Če je kolumna mišljena iskreno, je v velikem delu ponesrečena. Če pa je mišljena kot pihanje na dušo vaškim posebnežem ali kot testiranje odziva, je zadela bistvo. V besedilu se prepoznajo čudaki vseh sort, manjkajo samo še ravnozemljani. In Hitler… ...prikaži več mogoče res ni maral ključavničarjev, je pa nekaj časa sodeloval s sinovi čevljarjev. Njegovi nasledniki so še manj izbirčni.
Poglej na cel članek kot napisan v alegoriji,Če veš kaj je alegorija,boš zastopil cel članek..
jesus, s tabo je nekaj resno narobe, da verjames takim nebulozam. definitivno neprimere za kakrsnokoli raziskovalno ustanovo naravoslovnega tipa. mogoce kaksno polje, idrija, ormoz, hrastovec...
Nisi ti mentalno stasal prebaviti takšnega členka.Ne najdi se užaljen,ne mislim na fizični razini,ampak učni.
ja, razumem da ima avtor resne tezave z dojemanjem realnosti. ti pa s pravopisom.
Berimo bratje ; g. Gams ni kdorkoli, marveč je "prof. dr. Matjaž Gams, akademik Inženirske akademije Slovenije, vodja Odseka za inteligentne sisteme na Institutu Jožef Stefan". Za povrh je tudi politik, v Državni svet je bil izvoljen kot predstavnik raziskovalne… ...prikaži veče dejavnosti. Miha Mazzini: Slovenska znanost priporoča: ženske v okove! https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha-mazzini-slovenska-znanost-priporoca-zenske-v-okove-468755
Znan je po tem da včasih pove kaj pametnega, včasih pa strelja kozle.
Ja in Leon, kako ti razumeš članek?
Nedvomno bo zgodovinsko gledano pravi naslednik Hitlerja, Putin. Njemu se bo sodilo na moskovskem mednarodnem kazenskem sodišču za vojne zločine. Kot Hitler, je tudi Putin obljubljal, da ne bo napadel Ukrajine. Napadalno vojno je začel Putin in zato ni nobenega… ...prikaži več izgovora. Njegova velika želja je restavracija carske Rusije in veličine sovjetske zveze. Tudi Ukrajinskim vojnim zločincem se bo sodilo na mednarodnem kazenskem sodišču. Da ne bo kdo rekel, da sem pristranski.
Si pristranski. Ukrajincem ne bo sodil nihče. Je kdo sodil komunistom za zločine v jugi ali kjerkoli drugje? Sicer pa članek govori bolj o fašističnih metodah zahodnih levičajev kot pa o putinu.
Bodo, tako hrvaškim in bosanskim zločincem, ki storili kazniva dejanja zoper človečnost v vojni proti Srbom pod Miloševićem vodstvom. Tudi Milošević je hotel revizionirati veliko Srbijo, pa je nazadnje končal z Haagu.
Kmodri, tebi še res ogromno manjka. Zakaj bi sodili Putinu?? Zato ker brani civiliste v Ukrajini in čisti neonacistične tvorbe?? Daj raje glavo iz blata in zadihaj sveži zrak. Če koga, bi morali narkomana Zelenskega in njegovega naci predhodnika Porošenka… ...prikaži več obsodit na doživljenski zapor. Preganjanje in obstreljevanje civilistov že od leta 2014 bi moralo bit obsojeno kot najhujši zločin po 2.sv. vojni.
Civiliste se ne brani z napadalno vojno, temveč se na ogrožena območja napoti modre čelade in sproži sodni postopek pred mednarodnim kazenskim sodiščem. Po tej logiki bi morali na avstrijsko Koroško poslati, da bi zaščitili tamkajšnje Slovence pred Hajmadimstvom, ki… ...prikaži več so neonacisti. Ti se pa ne spoznaš na mednarodno pravo, ki je temelj civilizirane družbe, zato so tvoji komentarji brezpredmetno in kažejo šlo po barbarskih dejanjih.
Putin je diktator in želi postati car velike Rusije. Hkrati pa njegova vojska pobija nedolžne civiliste v Ukrajini. Spodletel muje zavzetje Kijeva, za kar je umrlo stotine civilistov in zbežalo na Zahod. Kriv je pobijanje civilistov v imenu, da je… ...prikaži več za dosego cilja uporabiti vsa sredstva, tudi množično pobijanje Ukrajincev. Že zaradi tega se mu bo sodilo za zločine zoper človečnost, ker je glavni odgovoren za dejanja svojih vojakov v Ukrajini. Uporaba sile za zaščito Rusov v pokrajini ni izgovora.
Pač pa mednarodno nadzorovan plebiscit, kjer se ljudstvo odloči v kateri državi bo živelo. Sploh pa se na napade se personam ne bom odzival, ker niso vredni moje besede.
Pravno formalno se je Rusija odzvala na prošnjo odcepljenih pokrajin za pomoč...To je še bolj upravičeno, kot "posredovanje" ZDA v Iraku na podlagi "dokazov" o kemičnem orožju, čeprav vemo, da je oboje nakladanje...Išči torej nove Hitlerje med predsedniki ZDA, malega… ...prikaži več Dolfija pa se da videti v Zelenskemu, ki si je trenutno pokoril Evropo..
Odcepljene pokrajine niso formalno pravno priznano subjekt, zato Rusije niso mogle formalno zaprositi za pomoč.
Kmodri še kar naprej kvasi nebuloze, kot da bi bil opran od zahodnjaškoh medijev,..ha.ha... :) Federacija Novorossiya je tik pred nastankom in prav je tako. Ljudje, ki trpijo že več kot 8 let pod tisti ukronaci režimom imajo za to vso pravico.
Pravico, ki jo imajo, da svoje zahteve uveljavljajo preko mednarodnih institucij.
Syn, od kdaj je ruska PR služba dovolj verodostojna? Zgodovina pravi, da samo trakrat, kot jim gre kaj na roko. Torej jim ne moreš zaupati čisto nikdar!
Kmodri...Praviš "Odcepljene pokrajine niso formalno pravno priznano subjekt, zato Rusije niso mogle formalno zaprositi za pomoč."....Kako torej komentiraš ameriško vmešavanje pri Tajvanu, ki prav tako ni mednarodno priznan, niti od ZDA ?!
Kmodri :"Pravico, ki jo imajo, da svoje zahteve uveljavljajo preko mednarodnih institucij." A mi lahko poveš,preko katerih institucij so si šiptari in albanci na kosovu uveljavljali svoje pravice,ko so osnovali teroristično skupino in napadli srbsko prebivalstvo,na kaj je priletel še… ...prikaži več NATO,in namesto da bi branil integriteto republike Srbije,je OBSTRELJEVAL vojaške IN CIVILNE stavbe (celo bolnišnice) na TERITORIJI republike Srbije? KDO je delal referendum na KOSOVU,da se lahko kosovo odcepi?
Kmodri,in TO mi še povej,kako si TAKRAT reagiral,ko je NATO "slučajno" bombardiral bolnišnice,in potem to naslovil "collateral damage"??? LICEMERJE in dvojna merila na zahodu nimajo primere!!!
Sploh nisem mogel prebrati do konca, ker mi je rdeca barva zalila screen...
To,da ti neznaš svoj "sreen" neznaš naštelati na večbarvno,so ti krivi zahodni mediji,ki ti servirajo samo črno-belo sliko...
Oooo, hitra reakcija. A si ze zvedel za napad babusk na Ukrajino!??
Jaz sem tudi za, da ruski morilci in njihovi podporniki prosto potujejo po svetu, naj imajo vse zastonj in žepnino jurja na mesec
Potem bi to moralo veljat tudi za američane, vse zahodno evropske države, turke, srbe, hrvate, japonce..., skratka za vse, ki so kogarkoli kdajkoli napadli. Zakaj samo za Ruse?
Seveda za vse, trenutno so pač rusi aktivni, ko bo konec vojne se bomo zopet ljubili
"Zakaj samo za Ruse?" --- Rusija s to oblastjo si zelo očitno zasluži. Se pa zelo strinjam da niso edini problematični tule. Največji problem Rusije sicer je, da je gospodarsko popolnoma zafurana od te kulture korupcije in usmerjanja profita v… ...prikaži več zahodni luksuz. Kitajci so jih popolnoma našišali, pa so ravno tako avtokratski.
Boljš rus kot jenki!
Ker seveda jeni to že ima in počne.
jenki*