Delovna zakonodaja, ministrstvo za delo,socialo in družino z ministrico na čelu so navadna gmota brez oblike. Na balkanu rečejo:"lezi hljebe, da te jedem".
Od novembra do marca je delal 10 ur, od aprila do oktobra pa je prejemal nadomestilo. To ni delal niti pol leta v kosu. Vsak ko začne službo prve pol leta ne more na dopust, pa ne počiva ostale pol leta.
Če Slovenci ne bi delali preko norme, bi morali zaposliti dodatne ljudi. V Avstriji v gostinstvu se ob treh sleče predpasnik in gre domov. Če posodna ni oprana, pač ni. Ni šans za kakšne nadure, pa so vedno plačane.
pred mnogimi leti so bili poskusi uvesti enotno davčno stopnjo, ma jok ... vse padlo v vodo, torej več delaš, v višji davčni razred boš padel in plačal več davka, torej slovenija je država, ki stimulira nedelo, zakaj?, ker se… ...prikaži več delat ne splača, oz, več kot delaš (uradno in plačuješ državo), večji bedak si
Ne vem, kje si prebral, da poleti ni delal. Jaz tega nisem napisal. Je pa poleti imel normalen 40 urni delovni teden. Pozimi je delal sedem dni na teden par mesecev.Skoraj 20 let je delal v isti gostilni in… ...prikaži več je bil vsak april brezposeln, ker je lastnik gostilno zaprl in imel "remont". Vse zaposlene pa na zavod.
Pa sej lahko štrajkate, po lokalih, kafičih in pajzlnih mene ne gane če vse pozaprejo, edin kaka domača gostilna naj ostane, tam pa imajo vse to ponavad zelo dobro poštimano že nekaj rodov.
V gostinstvu so marsikje slabi pogoji. Poznam avstrijca, ki dela kot kuhar okrog Flachau-a. V zimski sezoni od novembra do marca je delal 10+ ur dnevno, brez enega prostega dneva. No, tako je bilo do lani. Sedaj je star 50+… ...prikaži več let in je lansko poletje je bil večino na bolniški. Letos ga še nisem videl.
Delovna zakonodaja, ministrstvo za delo,socialo in družino z ministrico na čelu so navadna gmota brez oblike. Na balkanu rečejo:"lezi hljebe, da te jedem".
Od novembra do marca je delal 10 ur, od aprila do oktobra pa je prejemal nadomestilo. To ni delal niti pol leta v kosu. Vsak ko začne službo prve pol leta ne more na dopust, pa ne počiva ostale pol leta.
Če Slovenci ne bi delali preko norme, bi morali zaposliti dodatne ljudi. V Avstriji v gostinstvu se ob treh sleče predpasnik in gre domov. Če posodna ni oprana, pač ni. Ni šans za kakšne nadure, pa so vedno plačane.
Ti pejdi slone fotrat , kaj pa iščeš tukaj !
pred mnogimi leti so bili poskusi uvesti enotno davčno stopnjo, ma jok ... vse padlo v vodo, torej več delaš, v višji davčni razred boš padel in plačal več davka, torej slovenija je država, ki stimulira nedelo, zakaj?, ker se… ...prikaži več delat ne splača, oz, več kot delaš (uradno in plačuješ državo), večji bedak si
Ne vem, kje si prebral, da poleti ni delal. Jaz tega nisem napisal. Je pa poleti imel normalen 40 urni delovni teden. Pozimi je delal sedem dni na teden par mesecev.Skoraj 20 let je delal v isti gostilni in… ...prikaži več je bil vsak april brezposeln, ker je lastnik gostilno zaprl in imel "remont". Vse zaposlene pa na zavod.
Pa sej lahko štrajkate, po lokalih, kafičih in pajzlnih mene ne gane če vse pozaprejo, edin kaka domača gostilna naj ostane, tam pa imajo vse to ponavad zelo dobro poštimano že nekaj rodov.
študente gor vzet pa še ceneje je pa penzioniste ,kaj se sprenevedate
Z letaki....................dovolj vam je?Ko pičkice. A upate vsi zapret bufete pa rečt......dovolj nam je!...letaki......
V gostinstvu so marsikje slabi pogoji. Poznam avstrijca, ki dela kot kuhar okrog Flachau-a. V zimski sezoni od novembra do marca je delal 10+ ur dnevno, brez enega prostega dneva. No, tako je bilo do lani. Sedaj je star 50+… ...prikaži več let in je lansko poletje je bil večino na bolniški. Letos ga še nisem videl.
Zato je vedno "blišč in BEDA".... Prav je, da opozorijo nase. Jaz jih podpiram, ker sem tudi sam delal v gostinstvu in vem, kako je.