Svet
39257 ogledov

Država uvaja obvezni vojaški rok? Trajal naj bi en mesec

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 12:57 17.januar 2024.

    Švicarski koncept vojske je primeren tudi za Slovenijo .

    • Ender3 13:26 17.januar 2024.

      Država te legalno in brezplačno oboroži..In je veliko verjetnost, da je kot nevtralna država napadena in ogrožena.

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 12:54 17.januar 2024.

    Ja, če se to obnese švicarjem, katere tako kujemo v oblake, zakaj se ne bi tudi hrčkom in našim kranjskim Janezom. No, v Švici velja tudi za ženske.

    • Ender3 13:21 17.januar 2024.

      Tudi Izraelcem se stvar obnese?. Kaj ti koristi vojaško usposabljenje, če si prisiljen, da izvajaš interese politike nimaš pa za to motivacije, želje in potrebe..

    • Pepe007 08:39 18.januar 2024.

      Izraelcem se stvar še kako obnese. Sosedje, ki jih je 10-krat več, bi jih pojedli, če bi jih lahko, pa so pravzaprav povsem nemočni. A kdo verjame, da bodo muslimani rekli: če nas pustite na miru, pa bomo mi vas ...prikaži več pustili na miru? Nekatere meje drži samo sila, sploh pa, kar se tiče muslimanov.

  • bobubob 22:49 17.januar 2024.

    Prav je, da se naučimo braniti svoj življenjski prostor. Kot vidimo, dosedanji način ni pripeljal do reda in miru, le na slabše. Bomo mar kot žaba čakali v loncu do konca, ali pa bomo komaj še skočili ven? Rusi nas ...prikaži večas sicer ne bodo napadli, saj smo sedaj, ko so nas ZDA prežvečile in izpljunile, zanje neuporabni. Imajo dovolj surovin, ljudi, prostora in trgov v Aziji. Ampak proti migrantom se pa vendarle moramo organizirati, saj vidimo, da Šengna ni, Bruslja pa tudi ne, ko gre za našo korist.

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:28 17.januar 2024.

    Nikdar ne bi se smelo ukint to,danes imamo zato poženščene fante.Kdo bo branil domovino,par vojakov ni nič kar imamo zdaj,ko se gre zares morajo biti vsi pripravljeni na boj,kar danes ni ,si ne upam niti pomislit kaj bi bilo.

    • leonardo 13:44 17.januar 2024.

      Nik nič ne premišljuj, če pride do tega nas tudi najbolj pogumni fantje ne rešijo pred tem modernim orožjem.

    • Avatar NickMason
      NickMason 14:06 17.januar 2024.

      leonardo,Aja vse vojne se pa z vilami zdaj borijo al kako.Nima smisla praviš ti se boš pri priči predal in prilagodil,samo ti to ne bo nič koristilo,samo agresorju boš uslugo naredil.Žal brez žrtev ne gre ampak borit se treba

    • leonardo 14:29 17.januar 2024.

      Nick, ja boriti se je treba za svobodo in s pogovori reševati ne pa tako kot praviš - z vilami . In kaj praviš na 240.000 otrok in žensk v Palestini ki so jih pobili. Naj ti otroci, ki so ...prikaži več še ostali primejo za orožje in se borijo proti vsem svetovnim cepcem, ki to podpirajo?

    • Avatar NickMason
      NickMason 14:36 17.januar 2024.

      Zdaj si temo obrnu na način vojskovanja,seveda da so mirovna pogajanja pomembna ,brez orožja ,tako je prav,tudi to je borba.

  • Pierre 12:44 17.januar 2024.

    Tako je, mulce naterat tko kot so nas v JLA!!!!!!

  • rd2dmk2 13:43 17.januar 2024.

    no ja en mesec. saj se še postelje ne bodo naučil postlat, bo verjetno treba ene zunanje firme naročit. da bi pa mladince naučil rokovanja z orožjem. me v tistem mesecu bi jim zaupal sam fračo, ma mogoče paint-bal. saj ...prikaži več vidite polciototi se pobijao v slačilnici, biatlonci streljajo po hotelskih sobah. tale mladež pa..razen dolenskih naturščikov mislim da jim ni za dat nič v roke.

  • Kmodri_ 01:31 18.januar 2024.

    A nas bodo Hrčki napadli? Sam vprašam...

  • Ender3 12:45 17.januar 2024.

    Čista izguba časa in denarja. Vemo tisti, ki smo nekoč služili JNA.

    • Ender3 13:13 17.januar 2024.

      Antikrist4 pod to se ✍ ker se strinjam..

    • rd2dmk2 13:40 17.januar 2024.

      no ja premnogi so se naučil vsaj posteljo postlat in čevlje spucat. pa da ne omenjam da se je mal, čist mal razvajence naučilo da mamica ne more 18 letnika futrat . daj no ljubček eno žličko za atija, pa ...prikaži veča za strička.in tud ne bi sfalil komu da vidi kako sonce vzide, ne da mladež gleda samo sončni zahod.

    • zdrej 15:45 17.januar 2024.

      Odvisno, če se dela kot v hotelu z njimi, potem je to absolutno res. Če vojaški rok traja več kot 3 mesece, tudi. Namreč potem že mislijo na bedarije. Če je pa program dobro izpopolnjen, vsebuje vse elemente ki jih ...prikaži več vojska mora dat skozi, pa bi to marsikomu koristilo. Sam sem se navduševal nad vojsko in veščinami. Potem pa so me odvrnile te "obrobne" dejavnosti/bedarije.

    • optimist11 07:46 18.januar 2024.

      Ne zagovarjam služenja v JLA kjer sem izgubil 15 mesecev zaslužka in delovne dobe. Pa vendar zanimivo , da se večina tega obdobja še rada spominja. V JLA so prišli fantje ki so bili nepismeni, brez poklicov, kopalnic in umivanja ...prikaži veča niso poznali, topla voda iz pipe-uf kaj je to? In tam so se izočili za šoferje, pomočnike kuharjev,...se navadili na higieno, prijatelstvo...

    • Pepe007 08:46 18.januar 2024.

      JLA je bila slabo organizirana, slabo usposobljena in slabo opremljena, razen na papirju. Tu neke primerjave ni. Tisto, kar sem se jaz v JLA dejansko usposabljal skozi tistih 12 mesecev, se da bolje izvesti v enem mesecu. Seveda pa je ...prikaži več imela tudi JLA nekaj vrhunskih enot, kjer bilo tudi usposabljanje odlično izvedeno. Povprečje pa je bila bolj ali manj žalost, pasenje dolgčasa in tu in tam kako delo, ki ga v normalni državi opravijo profesionalci tistega poklica.

    • zdrej 10:02 18.januar 2024.

      @Pepe, ampak a ne bi bilo smiselno narediti nekega 2-3 mesece dolgega vojaškega roka, ki bi določene stvari malo postavil na svoje mesto? Ne nek divji trening, ampak, da mladi vidijo še kak drugi vidik življenja. To bi bilo smiselno, ...prikaži več ko zaključijo srednjo šolo. Recimo rokovanje z orožjem, preživetje v naravi, samozaščita, "samooskrba", poznavanje/obnovitev osnov prve pomoči ipd. Pa še kakšne bolj specialna znanja z "udarjene", kot je delo z explozivi, radijska komunikacija, inženirstvo, itd.

    • rd2dmk2 10:10 18.januar 2024.

      zdrej nekoč, ko je bil telefon vesoljka iznajdba bi še nekako šlo. ampak danes so mobiteli in podobna krama , radioamaterjev skor ni več, orožje pa bi nebi kaj preveč ga dajal mladcem, kajti ti imajo še preveč računalniških igric. ...prikaži več mladince je treba naučit neke odgovornosti, tovarištva, kako neka ekipa deluje, se med seboj usklajujejo in tvori celoto. šport ni to, tam je eno samo rivalstvo in pehanje za denarjem. mladce je treba naučit, kot so nas v JLA, prišit gumb in spleglad uniformo.

    • Pepe007 11:08 18.januar 2024.

      @zdrej: jaz mislim, da je en mesec v kosu dovolj in kvečjemu čez nekaj let neka obnova v dolžini par dni. Mora pa biti več možnosti, lahko je usposabljanje za uporabo orožja, lahko je gasilstvo, medicina (prva pomoč), inženirstvo - ...prikaži več postavljanje začasnih objektov ... Velike potrebe so v primeru naravnih nesreč, kjer nima smisla, da neusposobljeni dobijo en dan dopusta, da gredo nekaj "pomagat", kot si to zamišlja trenutna politika. V JLA se "netovariški" niso naučili "tovarištva".

    • zdrej 12:09 18.januar 2024.

      Ampak a ni to priložnost, da se naredi en korakec v smeri tega, da se mladi naučijo ekipnega duha, v kolikor se še niso? Da vidijo, kje je njihova kondicija in psihofizična pripravljenost. Da se da preživeti kakšen teden brez ...prikaži več zaslonov. V primeru, da se počasi bliža katastrofa imaš en kup parov rok na voljo. Vojska, če je dobro zastavljena, bo za marsikaterega mladca problem. Ampak ščasoma človek vidi, da obstaja še kaj drugače kot on pozna. Zato je en mesec premalo.

    • zdrej 12:12 18.januar 2024.

      Sem imel možnost dela z mladimi. En navaden 4 dnevni sprehod po Pohorju (cca15km / dan) je bil v tistem trenutku problem. Ampak pazi: ta isti osebki, ki so najbolj jamrali, so potem ugotavljali, da so potem lahko naredili kakšno ...prikaži več stvar več. Recimo kolesarili par kilometrov skupaj, kar jim prej ni šlo. Če bi bil program dobro zastavljen in potem tudi dobro izvajan, je vojska veliko več, kot učenje za orožje in ubijanje. Je lahko dobra šola za življenje.

    • optimist11 08:57 19.januar 2024.

      Zdrej, to je generacija ki se bo lahko borila samo z droni. Mesec dni usposabljanja je min. da malo pridobijo na fizični moči . Z njimi bi bilo potrebno delat izredno pazljivo, da jih prvi teden ne uničiš. Bi jim ...prikaži več pa koristil kak mesec od doma brez mamic. Vsekakor pa morajo biti to fantje in dekleta po končani srednji šoli. S starejšimi je težje delat.

    • zdrej 08:59 19.januar 2024.

      Optimist11 isto misliva.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.