Se strinjam, da je povezano z mlekom. Ampak katerim? Presnim ali trgovinskim? Mleko segreto na vec kot 40° je prakticno prazno, kar se bakterij tice, Segreto na ultravisoki temperaturi ga ubije do konca, homogenizacija pa naredi piko na i, da… ...prikaži več je skodljivo do konca.
Tole zadnje bi te prosil če razložiš. Kolikor je meni znano je homogenizacija samo fizikalni proces pri katerem se maščobne molekule v emulziji razbije na manjše. Zakaj bi bila po tvoje hitrejša prebava manjših maščobnih molekul bolj "strupena" kot počasnejša prebava večjih?
poznam nekaj ljudi ki so imeli raka prostate. Skupno vsem je to da je bil bolj ali manj odkrit na njihove lastne stroške in iniciativo ker je bila predvsem specialistična obravnava na stopnji najnižje razvitih držav sveta. Da o strokovnosti ne govorim....
Homogenizacija dobesedno razbije, sesuje maščobne molekule na prafaktorje, torej to ni več maščoba, ki bi na sebe vezala smeti iz črevesja. To je kvazi maščoba, ki z lahkoto prehaja črevesno pregrado in se nabira v podkožju. To je samo kar… ...prikaži več se homogenizacije tiče, ki je pod ultra visokim pritiskom razbijanje maščobnih molekul.
Nič ne prehaja ampak se prebavlja s pomočjo encimov (lipaza), in nato kot maščobne kisline in glicerol prehajajo v črevesne celice, kjer se ponovno sintetizirajo v maščobe, ki pa so po sestavi popolnoma drugačne od prvotnih, ki jih zaužijemo prek… ...prikaži več hrane/mleka. Pri svežem mleku je princip presnove maščob enak samo da traja dlje za kar človeško telo porabi več energije, to je vse. Če pa nočeš imeti maščobe v telesu potem pa pač piješ posneto mleko.
Če pa ti misliš, da je mlečna maščoba v svežem mleku dobra zato, da drek lažje polzi po črevesu, potem pa najbolje da kar vsak dan dva deci olja popiješ in bo zadeva rešena...
blayo, da bi ti razložila problem homogeniziranega mleka, bi kot prvo moral razumeti kaj je črevo, kako črevo deluje, kako delujejo prenosi iz črevesja v telo, preko katerih receptorjev, kaj je "naluknjano" črevo, kaj so hormoni in podobno... Ampak lej...… ...prikaži več pij če ti paše. Jst tega sranja s zobotrebcem ne taknem, kaj šele da bi v usta dala. Je blo ful na mojem zdravju že videt. Izvoliš imaš vso pravico se s tem giftat, nisem pa jst dolžna nikomur račnov polagat.
...in da bi to zadovoljivo razumljivo za vsakega laika razložila, kaj mislim, čeprav nisem nikomur tega dolžna, bi rabila dejansko kake 2 A4 strani, da bi točno razumel kaj je mišljeno.
Lej, če ti misliš da se manjše kaplice maščobe kako drugače (razen hitrosti) prebavljajo kot večje, potem bo treba pa še kaj prebrat in ponovit. Ko že omenjaš hormone... ti pri ženskah vplivajo na prebavo ne glede na vrsto zaužite hrane...
...razlika v počutju takoj po zaužitju pa ne gre ravno v prid surovemu mleku, saj je prebavljanje nerazbitih mlečnih maščob težje in dolgotrajnejše, zakaj sem ti pa že napisal...
pajade, kaj pa napol umetna hrana, kar ni iz mleka narejeno
Se strinjam, da je povezano z mlekom. Ampak katerim? Presnim ali trgovinskim? Mleko segreto na vec kot 40° je prakticno prazno, kar se bakterij tice, Segreto na ultravisoki temperaturi ga ubije do konca, homogenizacija pa naredi piko na i, da… ...prikaži več je skodljivo do konca.
Tole zadnje bi te prosil če razložiš. Kolikor je meni znano je homogenizacija samo fizikalni proces pri katerem se maščobne molekule v emulziji razbije na manjše. Zakaj bi bila po tvoje hitrejša prebava manjših maščobnih molekul bolj "strupena" kot počasnejša prebava večjih?
poznam nekaj ljudi ki so imeli raka prostate. Skupno vsem je to da je bil bolj ali manj odkrit na njihove lastne stroške in iniciativo ker je bila predvsem specialistična obravnava na stopnji najnižje razvitih držav sveta. Da o strokovnosti ne govorim....
Še ena bedarija kot povezava holesterola kot krivca za srčne bolezni. Reševalec, ki nudi prvo pomoč je postal krivec, da se je voznik zabil.
mleko iz krave in kuhano doma je zdravo, trgovinsko pa strup
Kako si prišel do takega zaključka?
Ponavljam vprašanje Kmodrega. Torej, na dan z besedo.
Itak, če so pa delal raziskavo s pasteriziranim ali celo homogeniziranim mlekom. To je taka šara, da je zelo malo prehrane večje šare kot to.
Še tebe prosim, če razložiš kako homogenizacija vpliva na kvaliteto oziroma po tvoje nekvaliteto mleka.
Homogenizacija dobesedno razbije, sesuje maščobne molekule na prafaktorje, torej to ni več maščoba, ki bi na sebe vezala smeti iz črevesja. To je kvazi maščoba, ki z lahkoto prehaja črevesno pregrado in se nabira v podkožju. To je samo kar… ...prikaži več se homogenizacije tiče, ki je pod ultra visokim pritiskom razbijanje maščobnih molekul.
Nič ne prehaja ampak se prebavlja s pomočjo encimov (lipaza), in nato kot maščobne kisline in glicerol prehajajo v črevesne celice, kjer se ponovno sintetizirajo v maščobe, ki pa so po sestavi popolnoma drugačne od prvotnih, ki jih zaužijemo prek… ...prikaži več hrane/mleka. Pri svežem mleku je princip presnove maščob enak samo da traja dlje za kar človeško telo porabi več energije, to je vse. Če pa nočeš imeti maščobe v telesu potem pa pač piješ posneto mleko.
Če pa ti misliš, da je mlečna maščoba v svežem mleku dobra zato, da drek lažje polzi po črevesu, potem pa najbolje da kar vsak dan dva deci olja popiješ in bo zadeva rešena...
blayo, da bi ti razložila problem homogeniziranega mleka, bi kot prvo moral razumeti kaj je črevo, kako črevo deluje, kako delujejo prenosi iz črevesja v telo, preko katerih receptorjev, kaj je "naluknjano" črevo, kaj so hormoni in podobno... Ampak lej...… ...prikaži več pij če ti paše. Jst tega sranja s zobotrebcem ne taknem, kaj šele da bi v usta dala. Je blo ful na mojem zdravju že videt. Izvoliš imaš vso pravico se s tem giftat, nisem pa jst dolžna nikomur račnov polagat.
...in da bi to zadovoljivo razumljivo za vsakega laika razložila, kaj mislim, čeprav nisem nikomur tega dolžna, bi rabila dejansko kake 2 A4 strani, da bi točno razumel kaj je mišljeno.
Lej, če ti misliš da se manjše kaplice maščobe kako drugače (razen hitrosti) prebavljajo kot večje, potem bo treba pa še kaj prebrat in ponovit. Ko že omenjaš hormone... ti pri ženskah vplivajo na prebavo ne glede na vrsto zaužite hrane...
...razlika v počutju takoj po zaužitju pa ne gre ravno v prid surovemu mleku, saj je prebavljanje nerazbitih mlečnih maščob težje in dolgotrajnejše, zakaj sem ti pa že napisal...
10000 koralov po moji garmin uri je cca 8 km
Koliko je to veliko mlecnih izdelkov???
Se tudi jaz sprašujem. Skratka manjka bistven podatek, se pravi koliko in katera sestavina mleka vpliva na razvoj tega raka.
pa tem oslom je dolgcajt pa pisejo bedarije