Pod streho /pod-streho/nepremicnine
16793 ogledov

Okrog hodi dimnikar brez licence, za povrh pa še preveč računa

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Stampedo 07:20 25.april 2024.

    Čislan poklic so roke prevzeli dimnikarski baroni večinoma brez ustreznega znanja uradnega jezika.

  • rd2dmk2 07:25 25.april 2024.

    meni naj en trapon z ministrstva odgovori tole? ali avto znamke BMW se kdaj servisira na servisu za mercedes ? ok, pa pozabimo na servisira ? se lahko vsaj diagnosticira napaka ? dimnikar pa naj pregleda vse - pazi vse ...prikaži več kurilne naprave od tistih na trda goriva, drva , do oljnih in plinskih. vse to mora dimnikar pregledat ali so plini v redu. potem pa čist na koncu gre pa z omelom ometat dimnik. in kje je tu varnost ? dimnikar naj omete dimnik, za kontrolo plinov pa naj skrbi serviser peči.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:19 25.april 2024.

    "zato bo „inšpekcijski nadzor pri tem podjetniku opravljen v tem letu“.....Da vam jebem inkubator inšpektorski...Takojšnji nadzor in trenutni ukrepi..Pa prijavit policiji tega vsiljivca..

  • atamama 06:49 25.april 2024.

    Hahaha, v oči bode.....imajo ustrezno usposobljene strokovnjake... Kmalu po uveljavitvi zakona sem dobil kar nekaj ponudb dimnikarjev in ker je konkurenca dobrodošla sem vsakega povprašal kako bi naredil pregled kurilne naprave. Vse prav ampak nobeden ni imel umerjene naprave za ...prikaži več meritev plinov, glede na to, da elektronika ''vodi'' peč ni bilo junaka, ki bi znal vklopiti peč mimo programa.... Pa meritve? Odstopanja od ustreznih do neustreznih, cifre tako na oko. Inšpekcija? Pa nič, jih ne zanima.

    • atamama 17:51 26.april 2024.

      Jaz sem govoril o dimnikarjih ne o serviserjih peči.

    • atamama 18:20 26.april 2024.

      In tu imamo zakon, ki zasije v vsej svoji neumnosti....... Serviser pač ni kompetentna oseba, ki bi rekel, da so plini v redu. In kdo je kasiral honorar za sestavo zakona? In kakšne so bile pripombe ''stroke''?

  • matermila 08:04 25.april 2024.

    Mislim, da je bila odločitev, da si sam izbereš izvajalca dobra. Sem imel dimnikarsko podjetje, s katerim nisem bi zadovoljen. Njegovi delavci so dobro opravili delo, niso pa počistili za sabo kot se spodobi, opravljali so delo v ulici trem ...prikaži več (za te tri vem) isti dan in vsem trem zaračunali potne stroške. Ko sem iskal drugega izvajalca sem naletel na internetu na vsaj 8dimnikarjev in prav vsi so bili na istem naslovu v MB pri istem, kot sem ga že imel. Torej so bili vsi njegovi delavci.

    • matermila 08:09 25.april 2024.

      Potem sem našel mladega gospodiča na Slov. Konjiškem, ki pa je delavec kot se šika. Mi je pa malo mimo stvar, da ko dam vsako leto pred kurilno sezono pregledati peč, mi serviser po opravljenem delu tudi opravi meritve, ki ...prikaži več pa za inšpekcijo ne veljajo. Zakaj ne, če meritve opravi s prav takim aparatom, kot dimnikar?

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 09:12 25.april 2024.

    Dokler sem imel centralno na drva sem vedno čistil dimnik sam . Dimnikar je zadevo samo pregledal če je v redu in vedno je potrdil , da je v redu. Izmerila sva vedno tudi ali so drva dovolj suha in ...prikaži več računal je vedno pol manj kot pa če bi sam naredil. Po pravici povedano mi ni bilo nikoli žal , ker sem ga plačal samo za tisto kar sem že sam vedel , da je dobro. Eno je nekdo kot jaz , ki to dela občasno, drugo pa profesionalec in hvala bogu , da imamo izučene dimnikarje ker to pač pomeni varnost.

  • alen009 09:12 25.april 2024.

    To se dogaja, ker vsak lahko vse počne. Radijci, voditelji posameznih oddaj na TVsploh ne premorejo slovnice, kar je seveda izjemno žalostno, saj s tem razvrednostjo poklic novinarja za katerega je potrebno precej študija. No, za dimnikarje se je že ...prikaži veče v preteklosti vedelo, najde se še kakšen poklic, ki je razvrednoten, žal.

    • koki 11:59 26.april 2024.

      Dandanes je v Sloveniji lahko že čisto vsak kvazi privatnik, ponavadi brez šol in izkušenj. Predvsem Jugovići, ki tudi dober dan ne zna pravilno slovensko rečt. Samo slabo opraviti delo in fajn računat oz. nategniti narod.

  • Grof 14:00 25.april 2024.

    Pa ja ni med njimi, nekoč nakladač, zdaj pešak z rukzakom Jani Moderndoorfer, tu se bodo nakoncu še poklali med sabo

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:23 26.april 2024.

    Marsikdo bolje očisti dimnik od teh kvazi jugodimničarjev,je pa v ozadju nekdo ki fajn služi na račun butal

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.