Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
59174 ogledov

Cena elektrike: velikanske razlike med gospodinjstvi

Komentarjev 44
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • BenX 07:04 09.december 2024.

Pri meni je šla omrežnina iz dobrih starih 12€ na približno 45€. Nekomu bi bilo potrebno glavo odstavit iz ramen, morda bi se potem nehalo delat norca iz naroda.

Uršula_aLiar 07:27 09.december 2024.

Na vseh koncih nas lupijo, samo zato, da bodo smrduhi iz elektro podjetij delil visoke, nagrade, božičnice, odpravnine, raja naj se pa jebe in uživa!!!

torolino 10:19 09.december 2024.

Kaj jamraš? Saj si jih volil! Za večje davke, nevadnike, lepše plače posvečenih v javnem sekretu...

Uršula_aLiar 12:08 09.december 2024.

Tupolino jebo ti oni mater, sem jih kurac volil!! Kradejo pa itak vsi ne gledde na farbo!!!

Suli 09:45 09.december 2024.

Če bi prispevek za omrežnino šel za vzdrževanje in izgradnjo - posodobitev omrežja bi to ljudje še nekako sprejeli. Ker pa elektro podjetja jočejo, da ni denarja za zastarelo omrežje in si kljub temu izplačujejo visoke dobičke in nagrade to ...prikaži več samo dokazuje kam se prenakažejo sredstva iz omrežnine. Temu se reči KRAJA pri belem dnevu z odobritvijo državnih odločevalcev, ki smo jih izvolili, da delajo v našo korist.🤔

metod7 11:36 09.december 2024.

Na koncu koncev se bo izkazalo, da je vlada spremenila način obračunavanja elektrike z veliko in smrdečo figo v žepu. Na svetu sem že let, in vidim, da vsaka sprememba načina obračuna česarkoli, prinaša samo večji izplen. Plača pa ga ...prikaži veča seveda ožmikani narod...

• rd2dmk2 09:38 09.december 2024.

zdej naj pa meni nekdo razloži zakaj ima hiša z 2 prebivalcema 34 večjo porabo kot stanovanje z 2 prebivalcema? kaj hiša sama porablja štrom. kaj hiša sama ima TV in gleda svoj program, je v hiši tolk več hladilnikov, ...prikaži več, bojlerjev, štedilnikov al kaj ? a se ljudje v hiši kuhajo kosilo na vsaj treh štedilnikih al kako? a se v hiši mora prat vsak teden 5x več zaves in al je strošek štroma sesalcev za par sob tolk večji da je 350kWh več.

• mojsterjaka 12:49 09.december 2024.

Ta 2 prebivalca sta recimo mlad par, brez otrok, cel dan v službi, jesta zunaj in prideta domov samo spat. To bi bil lahko odgovor.

• munja 16:11 09.december 2024.

mojster, a misliš, da se ta dva prebivalca nič ne tuširata, nič ne pereta, zlikata, ne prižigata luči, nimata hladilnika, nič ne sesata stanovanja?

• mojsterjaka 17:14 09.december 2024.

Na porabo ogromno vpliva število in starost stanovalcev. 2 odrasla stanovalca proti 4 stanovalcem, kjer so otroci, je ogromno razlike. Pranje, kuhanje, likanje, vsega je veliko več., da ne omenjam tuširanja pri najstnikih, tam gre na kubike tople vode. Pri ...prikaži več porabi elektrike vse skupaj to ni x2, ampak x4.

• rd2dmk2 18:17 09.december 2024.

hm... da se vrnemo na začetek, razlika je hiša proti stanovanju in vedno dva stanovalca.. mogoče je razlika samo v tem da sta enkrat dva gurmana in drugič dva paštetarja. prva dva kuhata in pomivata druga dva pa žemljica in ...prikaži večn konzervica. a mislite daje možno da tako pride do 3 kratne razlike ?

• firbec1 12:47 09.december 2024.

V zidanici nimam porabe. Omrežnina in obračunska moč pa z 9€ na 16€.

• miran29 13:37 09.december 2024.

za višjo sezono, za nižjo pa cca 5 €....

Garancija 09:34 09.december 2024.

Prihajajo obvezne čelade in registracija e-skirojev,zaradi tega bo dražja elektrika

• lily2 12:34 09.december 2024.

Mi smo dobili račun, kjer prestavlja omrežnina 70%, elektrika 20% in drugo 10%. dobro so nas...

• mojsterjaka 12:53 09.december 2024.

Kakor za koga. Tebe čaka še žaganje in prekladanje drv ali plačevanje drugega energenta za ogrevanje. Nič narobe, samo vsak ima svojo računico in ni tako enoznačnih odgovorov, kot ti misliš.

• bleki 13:19 09.december 2024.

Elektro mafija na pohodu.

• Ender3 13:35 09.december 2024.

Mene bolj skrbi janšistična mafija. Celo pravosodje ni varno pred njo..Ko se jim končno nalije čistega pelina pa večina medijev to sploh ne omenijo.

• munja 16:16 09.december 2024.

Endrek, tukaj je članek o elektriki. Očitno ne znaš brat in nič ne razumeš, zato ne komentiraj.

• Vrtnica 07:44 09.december 2024.

Razumi kdor more !

• Ender3 13:10 09.december 2024.

Ti bolj težko !! Maloumje ti to onemogoča !

torolino 14:26 09.december 2024.

Endrk, ve vse. Trotl ne odneha prcat.

• munja 16:14 09.december 2024.

Endrek, vsaka palica ima dva konca, eden te je očitno že zadel, drugi te pa še bo. Bednež obsedeni.

• Gandolf 11:00 09.december 2024.

Smo velik gospodinjski porabnik z dvemi stanovanji v hiši in ogrevanjem z toplotno črpalko. Zadnja (novemberska) položnica bi bila brez posega vlade višja za 21%. Če bi bile že sprošene cene, ki so predvidene za dvig v letu 2025. Bi ...prikaži več5. Bi skočila cena za "čudovitih" 66% Upam samo da se tak dvig el.energije ne bo zgodil v letu 2025.

• BenX 11:28 09.december 2024.

Koliko si plačal omrežnino za november?

metod7 11:38 09.december 2024.

...z dvema stanovanjema... ...novembrska... DVOJINA!

• Gandolf 12:01 09.december 2024.

BenX skoraj 84€ .Veliko več kot prej ko je bilo 9.7€ z ddv za 4x25A.

• Toma 17:17 09.december 2024.

Pustite revčka, ni on kriv če ni čisto pri ta pravi? O, kako je lijepo biti glup! by Ribja čorba ;-)

• guki 13:30 09.december 2024.

Jz sem mel 109kwh porabo. Je pa cena 0,34 centa na kwh. Pred 1.11 pa je cena 0,26 tako, da ne vem kako lahk pride cenej .

• hudini 16:17 09.december 2024.

Omrežnina glede na oktober 200% višja

• miho 12:18 09.december 2024.

Variabilni stroški na enoto in fiksni stroški na enoto - to je treba razlikovati

Mehičanka76 15:14 09.december 2024.

Zame so tej izračuni prezapleteni. Dejstvo pa je, da se nas lupi tam kjer nas ne bi bilo potrebno, se pravi pri osnovnih življenjskih potrebah. Pa mislim, da ni treba na Golobčka za vse s prstom kazati, težko je prevzeti ...prikaži več zafurano državo in jo poskušati držati nad vodo.

• ToSmJest 13:41 09.december 2024.

Ravno prejel račun. 210€ za november. 1. blok (brez DDV) samo za moč 20€, čeprav je potem omrežnina za energijo v 1. bloku najmanjši znesek (4€).

CenzorskePičke 16:59 14.december 2024.

Zdaj se kaže cela razsežnost laži o tem, kako bomo z novim načinom obračuna omrežnine plačevali manj. Evo, jaz plačujem "manj" tako, da sem imel po starem načinu obračuna omrežnine za moč 6kW strošek 4.776€, potem so mi za nizjo ...prikaži več sezono "dogovorili" moč 2kW za vse časovne bloke, kar me je stalo 2.17€, da bi mi za višjo sezono za isto "dogovorjeno" moč nabili 9.4€. Na to je treba obracunat še DDV. Za vsa omenjena obdobja porabe ni, ker je stavovanje treba obnoviti. Rad bi zdaj srečal tisto prasico

CenzorskePičke 17:07 14.december 2024.

... iz Agencije za štrom, da mi razloži, kako je to manj. Ok, je za dobra 2€ manj na letnem nivoju, če ni nobene porabe. Kaj pa, ko mi bodo "dogovorili" višjo porabo? S tem, da je priključna moc itak ves čas ista?

• Ender3 13:31 09.december 2024.

Takšne napovedi v prispevku bi morali omejiti. Avtorji vedno radi pišejo tendiciozne komentarje o tem, kaj bo če bo..Ni vrag, da se večinoma tudi spekulira in dviguje prag tolerance potencialnim bralcem. Pustimo času čas vedoč, da bomo morali nekje plačati ...prikaži več škodo zavoženim idejam in projektom, subvencionirati ogrevanja nekaterim gospodinjstvom v saleški dolini do tega, da si bodo energetiki delili velike zaslužke in dobičke. Vedoč tudi, da se uporaba beleži in noben watt ne ostane brez plačila.

• Nevica 07:40 09.december 2024.

Če imajo Golobova podjetja s proizvodnjo elektrike nizko omrežnino, ne bo nič več ogorčen. Zanima me če je Asad pobegnil v Slovenijo? Golob in Fajonova sta imela na tistem koncu tesne povezave, vsaj v Iraku, ki je bil Sirski zaveznik. ...prikaži več. Sem pa zasledila Golobove izjave, ki kažejo spet na to, da aboslutno ne razume kdo prevzema obalst v Siriji.

• Ender3 13:07 09.december 2024.

Oh dej srat..Glavno, da JJ ve, da bo končno obsojen za trgovanje z nepremičnino. Tisto z orožjem v 90 letih mu je uspelo pomesti pod preprogo..Ampak spomini in posledice še živijo tudi na balkanu.

• munja 16:19 09.december 2024.

Golobar še sam sebe več ne razume, kako bi lahko druge.

Antikrist9 19:00 09.december 2024.

Tako malo še nikoli prej nisem plačal! 28% nižji račun. Novi sistem je odličen, samo navaditi se je treba, kdaj vključiti kakšen porabnik.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.