Slovenija
13092 ogledov

Nov fiasko z novimi osebnimi izkaznicami

Komentarjev 32
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Anion6anion 17:21 19.oktober 2022.

Gospod Andrijanič ,tako imenovani , vrhunski strokovnjak za digitalizacijo in minister prejšnje vlade je bil res zelo uspešen. Česar se je lotil se je izkazalo za zapravljanje denarja za nič. Zato ga še vedno nove nihče zaposliti in se še ...prikaži več vedno napaja iz državnega proračuna kot bivši minister.

• jakec1575 08:07 20.oktober 2022.

To je delo Hojsa ne Andrijasica. Sem se pa ze takrat smejal. Imel sem prav. Cesar se hojs dotakne je lahko samo drek

• sam1 16:21 19.oktober 2022.

Pomembno je,da smo državljani to ne-storitev že mastno plačali,pa če dela ali ne dela .....

• Boris 17:27 19.oktober 2022.

Ja, Slovenceljni bodo pač morali nabavit čitalce pametnih kartic, ker čez ritno razpoko se jih že lepo število let ne da potegnit.

• lojs 17:09 19.oktober 2022.

nije žvaka za seljaka, nekoč bo delovalo če bo, ko bo ... pa kdo se bo s tem jebal ... po štacunah gledamo kaj bo v akciji , kle pa neko projekti državni, zavoženi, jebite se

• tlacan 00:17 20.oktober 2022.

Draga gospoda; Nova osebna izkaznica ponuja nekaj možnosti tistim, ki jih želijo izkoristiti. Kot so napovedali, se bo s časom še povečal nabor možnosti uporabe. Tudi če je sedaj samo osebna, je nesmiselno, da delijo stare in čez dve leti ...prikaži več vse zamenjat. Čitalnik kartic nekateri uporabljajo če nekaj let za bančne kartice in ni nobena novost. Kdor ga ne želi uporabljati mi tega ni potrebno, Tudi digitalno potrdilo že leta ni obvezno a še kako prav pride pri koriščenju e-storitev državne uprave.

• tlacan 00:21 20.oktober 2022.

dodal bi še: S prenosom zdravstvene kartice na osebno, bo ena kartica manj v denarnici. Ostaneta še evropska zdravstvena in vozniško dovoljenje in upam, da bodo tudi to premaknili na osebno. Seveda neobvezno in za tiste, ki si tega želijo.

• dusan72 00:31 20.oktober 2022.

Tudi jaz daljnoročno mislim, da bi bilo smiselno čimprej vse te zadeve spraviti na enotno kartico. Kar se podaljševanja tiče, bo pa itak elektronsko in bo nekdo samo v tvojem profilu spremenil datum veljave.

• tlacan 00:44 20.oktober 2022.

Upam, da ne bomo čakali desetletje na možnost prenosa kopije digitalnih dokumentov na telefon po vzoru Kitajcev. Pišem o možnosti za tiste, ki ne hodijo od doma brez telefona v katerem je že sedaj možnost držati večino plačilnih kartic.

Leon 08:23 20.oktober 2022.

Izkušnja z E-zdravstveno kartico je pokazala ,da je namenjena samo administratorki v ambulanti . Zakaj moramo še vedno nositi seboj zdravniške mape in izvide zdravnikom ?

• bi_ba 17:21 19.oktober 2022.

A ni nikogar sram v tej državi? Že 193 držav nas je prehitelo že zdavnaj na večini področij.

• dusan72 00:28 20.oktober 2022.

Če dalajo stari čitalniki kartic od banke... dobro da ga nisem ravno prejšnji teden zabrisal v smeti. Pa teh je verjetno še kar nekaj po stanovanjih. Bojo pa prijatelji in znaci stopili skupaj. Ne bo ne prvič, ne zadnjič, da ...prikaži več ko ti država ne gre naproti, je tukaj vedno nekdom ki ti bo z veseljem pomagal. Prideš na drink, prineseš USB čitalec s sabo in stvar rešiš v parih minutah. Ali pa pride kdo k tebi in bo isto tako ok.

• jakec1575 08:08 20.oktober 2022.

Hahaha. A ni Hojs obljubljal. Tole bo delivalo ob izdaji.sam sem se samo smejal. Kaj bo sele z varnostjo podatkov. Hahaha.

• ginko 10:06 20.oktober 2022.

ha,ha, tvoji levaki so vse za...li, ker niso sposobni speljat projekt do konca. Znajo pa dobro blefirati in nategovat lastni narod za svoje koristi.

• Toma 19:19 19.oktober 2022.

Sem rekel, da je fajn, ko imam čitalnik že serijsko vgrajen v riti!

• ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 06:18 20.oktober 2022.

Napisali bi z 1.1.2023 bo začel delovat uradno do takrat bo prihajalo do motenj in problem rešen

• dare326 20:49 21.oktober 2022.

Čitalec pametnih kartic = 10,8€, skupaj s poštnino 15€.

• pravičnik77 16:42 19.oktober 2022.

kdor aktivacijo hoče, si bo kupil potrebno strojno opremo, kdor ne potrebuje, si je pač ne. o kupil... spet vsi mislite da vam je treba vse k riti prinest, pa še orenk brcnit vanjo, da se. oste zmigali, po možnosti ...prikaži več pa boste zahtevali še bone za nakup opreme... ni ga čez komot... naprava, čitalec kartice stane od 10 eur naprej, sem ravno včerej gledal po netu, prokleti lenuhi

• lojs 17:07 19.oktober 2022.

tudi če zastonj ponujaš t.i. strojno opremo , čeprav se rabi še kaj več, ne bi kupil oz. se ne bi poslužil, razen če bi bilo nujno ...

• pravičnik77 20:25 19.oktober 2022.

nič ti ne ponujam zastonj, če jo rabiš si kupi svojo in me niti ne briga če jo imaš ali pa ne rabiš. tvoj problem, ne moj

• lojs 20:47 19.oktober 2022.

ne jemli to tako osebno, to kar si ti napisal, lahko kdor koli ... moj odziv pa ne leti na tebe osebno, gre za princip

• vzev 21:38 19.oktober 2022.

Zakaj pa potem zahtevajo, da moraš vzeti to novo dražjo osebno izkaznico, če pa po uporabi ni nič boljša kot prejšnja. Samo dražje jo plačaš, druga pa od nje ni nič. Sam sem si letos zrihtal kar staro osebno izkaznico, ...prikaži več ker ne vidim nobene prednosti v tej novi, razen da jo bom plačal več.

• lojs 21:44 19.oktober 2022.

sedaj ne moreš več dobiti ta stare, žal

• jakec1575 08:13 20.oktober 2022.

Ce te drzava sili k menjavi dokumenta ti mora zagotoviti vse potrebno za to. Ne brani nesposobnega Hojsa

• pravičnik77 11:48 20.oktober 2022.

jakec, v kaj so te pa silili? osebna izkaznica po zakonu ni nujna, je možna, so alternative...

• lojs 09:45 21.oktober 2022.

malo pretiravate s tem problemom, to so detajli, vse se da rešit , sicer pa osebna mora bit, razen za tiste, ki bi se neumorno kregal na vsaki točki upravnega postopka, da ne naštevam ... mir ima svojo ceno

• pravičnik77 14:24 21.oktober 2022.

trdim, da osebna izkaznica o zakonu ni obvezna. Obvezen je samo en dokument s sliko in osebnimi podatki, ki ga je izdal pristojni državni organ. lahko je orožni list, potni list, vozniško dovoljenje, vojaška izkaznica... včasih je bila še maloobmejna ...prikaži več prepustnica (ne vem če še obstajajo)... drobni tisk (detajli) je pomemben

• h4ck3r 16:27 19.oktober 2022.

Kakšen izgovor si bo pa sedaj izmislila ga.Ministrica? Ali je bilo to samo spodleteli poskus, da pokažejo, da naj bi nekaj delali? In naj že končno prizna, da je na tem mestu samo zaradi ženske kvote in nikakor ni odraz strokovnosti.

Anion6anion 17:23 19.oktober 2022.

To je delo prejšnjega ministra , člana bit banda NSi , Andrijaniča

pantani 17:55 19.oktober 2022.

To je zapitek prejšne vlade,kopriva zabita!!!

• jakec1575 08:14 20.oktober 2022.

Zapitek kretena Hojsa

• h4ck3r 08:45 20.oktober 2022.

Huh kultura...Sicer pa če nekaj ne deluje potem počakaš, da bo dokončano in bo uporabno. Izdajanje kartic s čipi vnaprej ni zgrešeno, zakaj bi bilo? To bi lahko delali že ves čas in se potem samo napišejo aplikacije, ki te ...prikaži več čipe izkoristijo. Za testiranje in dokončni razvoj in lansiranje, pa je odgovorno sedanje ministrstvo, torej to ki da "žegn" čez vse skupaj...vprašanje je samo, zakaj so to naredili, če so videli da vse skupaj ne funkcionira? Če se je čakalo pol leta, se bo pa še kakšne mesec.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.