Avto
18554 ogledov

Avtomatski menjalniki postajajo prevladujoči, Slovenija pa čaka

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    jezeran 06:40 16.marec 2025.

Obvezno vsi na izpit z ročnim menjalnikom, pol pa naj vozi kar hoče. Pa v avtošolah ukinit vse te pripomočke, kateri so za pomoč v vseh novih avtomobilih, da se osredotočijo na vožnjo, speljevanje, preglednost na cesti. Najlažje je samo ...prikaži več pritiskati gas pa bremzo, z eno roko drkati volan, z drugo pa telefon.

• etqnyy9V 09:54 16.marec 2025.

Ni skladno z evropsko in ameriško ustavo, da firme ukinjajo ročne menjalnike

mahatma2 09:12 16.marec 2025.

Imam sedaj že 7 let avtomatika , izpit sem pa naredil na običajnih prestavah . Je pa tako. Vsak , ki je presedlal iz navadnih na avtomatske pravi da nikoli več na navadne. Se pa strinjam , da se izpit ...prikaži večit naredi na navadnih prestavah , ker prehod iz navadnih prestav na avtomatika ni problematičen , obratno pa je problematično in hkrati tudi nevarno. In še to meni ni noben problem voziti avto z navadnimi prestavami , ker ta spretnost nekako ostane kar zakoreninjena

• vzev 09:21 16.marec 2025.

Doma imam avtomatika in ročnega. In precej rajši vsedem v avto z ročnim. Boljši užitek vožnje.

• bob3 12:04 16.marec 2025.

Sam sem probal oba in moram reči da nikoli ne preidem na avtomatika. Meni osebno grozno za vozit

Antikrist99 15:24 16.marec 2025.

Imel sem avtomatika, pa sem ga prodal in presedlal na ročnega. Nikoli več avtomatika!

NickMason 06:51 16.marec 2025.

Za butaste je veliko boljša izbira avtomatik kot navaden,ostali pa vemo da je ročni menjalnik zakon.

• AnzeSmolej 15:14 16.marec 2025.

Tako razmišlja vsak, ki še ni na dolgi rok vozil avtomatika, tudi sam sem 10 let nazaj pljuval čez njih, danes ne kupim več avta brez avtomatika

• jernej5 07:42 16.marec 2025.

Obvezno se morajo kandidati učiti na ročnih menjalnikih. Da se vsaj mejčken razmišlja.

peter4 07:07 16.marec 2025.

S prehodom na el vozila bi se strosek ucne ure lahko pocenil. Hahahahaha.

lopov 09:07 16.marec 2025.

invalid rabi avtomatski menjalnik al brez noge al roke... norci totalni...

• atamama 09:49 16.marec 2025.

Morda bi bilo najbolj optimalno razpustiti AVP in denar nameniti usposabljanju inštruktorjev namesto da ''nabirajo'' ure po ''programu'' ki ne služi nikomur razen žepu lastnikom avtošol....

Garancija 08:15 16.marec 2025.

Itak to zahtevajo butasti.Včasih smo delali izpit na fičotih,ki še sinhroni niso delali,tako da si s težavo našel prestavo,zdaj pa jokajo, če avto ne pelje sam

NickMason 09:21 16.marec 2025.

Celo brez sklopke sem ga vozil ko je šla,do doma sem prišel brez da je zaroštal vmes,seveda je to možno bilo samo na fičotu😅

• 4krogci 06:23 16.marec 2025.

30-35ur za pridobitev vozniskega? Hvala ampak taka oseba nebi smela sploh dobit vozniskega!! To sam kaze njeno nesposobnost za upravljanje z vozilom!

• bob3 12:01 16.marec 2025.

Nobena avtošola sploh nebi smela imeti avtomatskega menjalnika kot opcijo razen v primeru invalidnosti. Avtomatik nikoli nebo prevladal.

• djdj 10:24 16.marec 2025.

Naj opravijo izpit z ročnim menjalnikom. Mogoče bodo bolje razumeli delovanje vozila. Da ne bo kot je bil nekoč članek; Američanka imela rentacar in ga uničila, ker je vozila le v prvi prestavi.

• bob3 12:06 16.marec 2025.

Če že kaj spreminjajo naj spremenilo način kako do glavne vožnje, glavno vožnjo naj organizira avtošola sama in ne da kandidat skače po upravnih enotah!

• Vozniček 14:11 16.marec 2025.

1000 inštruktorjev v Sloveniji, a Žurnal promovira enega in istega in njegove tablice, mnenja in nasvete. Zato je stroka, kjer je. Nekateri med njimi so celo zlizani z AVP in že desetletja krojijo usodo vsem kandidatom v Sloveniji. Še predsednik ...prikaži več vlade jim nič ne more, ker zaradi zlizanosti z raznimi svetovalci, mu ti prodajo karkoli želijo.

karjola 15:56 16.marec 2025.

avtomatski menjalnik za kam? za vožnjo v službo na razdaljo 10 km?

• atamama 16:08 16.marec 2025.

Hiter pogled na avto.net pokaže, da še ni straha, da bi bilo veliko avtomatskih menjalnikov. Manj kot 20% v ponudbi. Je pa glede na način delovanja EV vse drugače....

• rd2dmk2 11:22 16.marec 2025.

matr so krasni, napeljejo te da izpit delaš na avtomatiku, potem pa pri prijavi na službo ugotoviš da rabiš še izpit z ročnim menjalnikom? te avto šole je treba ukinit! to je tako kot bi v kuharski šoli učili kuhat ...prikaži več tako da se odpre konzerva. ne pa da se sestavine po recepturi meče v lonec. in potem kasirajo. mene so učili prestavljanja z vmesnim gasom, pa sem se uil na osebnem avtu, in ni bil problem potem sesti v kamion ali pa kaj drugega. učit je treba najbolj zajebano možnost. za isto ceno

• Toma 08:46 16.marec 2025.

Še bolj butasto je bilo opravljati A in na težkem motorju z žmigavci nakazovati smer z roko! Z biciklom gre, na motorju pa je dosti težje.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.