E-Life
172 ogledov

Ni šala: Samsungov hladilnik ve, kaj ste prinesli iz trgovine

Samsung
1/3
Samsung Electronics na konferenci zabavne elektronike IFA, ki praznuje 100-letnico inovacij, nadaljuje začrtano vizijo 'Umetna inteligenca za vse'.

Cilj korejske multinacionalke je demokratizacija umetne inteligence (UI) in tako omogočiti, da bo od njene uporabe imelo koristi več ljudi.

Predstavniki družbe so prikazali, kako si predstavljajo vlogo UI pri izboljšanju kakovosti življenja uporabnikov.

"Od naše lanske predstavitve na sejmu IFA so se razprave o umetni inteligenci in njeni vlogi v naših življenjih močno razširile," je dejal Benjamin Braun, direktor marketinga pri Samsung Europe. "Ponosni smo, da lahko umetno inteligenco naredimo bolj dostopno in razumljivo ter pokažemo, kako lahko poenostavi življenje, namesto da bi ga zapletla. Menimo, da mora umetna inteligenca delovati kot več parov pridnih rok, ki zadovoljujejo vaše potrebe in svet zunaj njih. Naši izdelki z umetno inteligenco omogočajo ljudem, da imajo več časa za stvari, ki so jim pomembne.'

Samsung | Avtor:

UI za vse  

Samsungov projekt UI za vse (AI for All) zajema široko paleto izdelkov z umetno inteligenco, od mobilnih naprav do gospodinjskih aparatov in sistemov za domačo zabavo. Pričakujejo, da bo do konca leta 2024 v rokah uporabnikov 200 milijonov naprav Galaxy z umetno inteligenco, hkrati pa se zavedajo, da se morajo njegove funkcije umetne inteligence prilagajati temu, kako želijo potrošniki živeti.

Osrednji del tega je razširjeni ekosistem SmartThings, ki povezuje več kot 500 milijonov naprav in ponuja daljinsko upravljanje vseh Samsung izdelkov z umetno inteligenco, od vklopa ali izklopa ogrevanja, upravljanja vseh naprav, ko ste doma ali v tujini, do navigacije po televizorjih.  

Samsung | Avtor:

"Še nikoli doslej ni bilo tako enostavno, da bi ljudje po vsem svetu uporabljali moč umetne inteligence in tako prevzeli nadzor nad svetom okoli sebe. Samsung izdelki, ki omogočajo umetno inteligenco, to moč dajejo svojim uporabnikom in jim omogočajo, da sami poskrbijo za svoje vsakodnevne izkušnje. Ne glede na to, ali si prizadevajo za bolj trajnostno življenje, širijo ustvarjalnost ali se povezujejo s svojimi bližnjimi," je osrednje sporočilo korejske družbe. 

Napovedali so tudi razširitev uporabniškega vmesnika One UI 6.1.1., ki se bo začela septembra in bo razširila funkcije umetne inteligence Galaxy Z Fold6 in Z Flip6 na prejšnje modele, vključno s serijami Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9. 

Samsung | Avtor:
Najnovejša nadgradnja operacijskega sistema bo vključevala tudi povsem nove aplikacije, ki prinašajo več priložnosti za ustvarjalnost in povezovanje. Vključno z aplikacijo Od skice do slike, ki uporabnikom omogoča vizualizacijo idej z možnostmi slik, ustvarjenih na podlagi preproste risbe, in aplikacijo Studio za portrete, ki spodbuja ustvarjalnost, saj uporabnikom pomaga ustvariti bolj prilagojen avatar za uporabo na spletu.  

UI se sreča z vami  

Projektorja Premiere 9 in Premiere 7 prinašata napredno lasersko tehnologijo za domačo zabavo, saj zagotavljata izjemno ločljivost 4K in poglobljen zvok na zaslonih do 330,2 centimetrov (130 palcev).

Projektorja vključujeta tehnologijo, ki jo poganja umetna inteligenca, vključno s funkcijo Upscaling, ki vsebino izboljša na kakovost 4K, in funkcijo Vision Booster, ki prilagodi svetlost in kontrast za optimalno gledanje v različnih svetlobnih pogojih. Projektorji so zasnovani tako, da dnevne prostore spremenijo v vrhunske domače kinodvorane. 

Zagotavljajo sedem let nadgradnje operacijskega sistema

Predstavili so tudi najnovejše inovacije na področju televizorjev. Njihovi televizorji 2024 z umetno inteligenco bodo sedem let prejemali nadgradnje operacijskega sistema Tizen glede na specifikacije strojne opreme. 

Samsung zasloni Neo QLED 8K AI z vgrajenimi procesorji NQ 8 AI Gen 3 zagotavljajo izboljšano izkušnjo gledanja. Ti procesorji imajo 512 nevronskih mrež - osemkrat več kot doslej - in v kombinaciji z močjo umetne inteligence zagotavljajo prilagojeno, visokokakovostno zvočno in slikovno izkušnjo. Ta tehnologija poveča razsežnost vsebine na zaslonu in zagotavlja najostrejšo in izjemno gladko sliko.

Samsung | Avtor:
UI sreča svet  

Samsung hibridni hladilniki z umetno inteligenco so bili izdelani z mislijo na varčevanje z energijo. S kombinacijo dveh virov energije, kompresorja in Peltierjeve tehnologije hlajenja, se hladilnik inteligentno odziva, kadar se porabi več energije kot običajno. Če na primer vrata hladilnika ostanejo dlje časa odprta, tehnologija Peltier deluje kot dodaten vir hlajenja in izboljša splošno energetsko učinkovitost. Kamera, ki je v nameščena v hladilniku, prepozna hrano, ki jo vanj postavite. Na osnovi sestavin in izdelkov, ki jih hranite v njem, pa vam aplikacija na pametnem telefonu predlaga recepte za jedi, ki jih lahko z njimi pripravite. 

Z načinom SmartThings Away Mode uporabnikom ni treba skrbeti, da bi pozabili ugasniti luč ali televizor, ko gredo ven. Senzorji v različnih napravah zaznajo, kdaj v prostoru ni nikogar, in nato izklopijo sisteme, da prihranijo energijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.