E-Life
32 ogledov

Huawei želi (spet) postati številka ena

Huawei GT 5 Pro
1/7
Ivan Valtl
Huawei je v zadnjih nekaj letih naredil velikanski napredek, ko gre za kvaliteto svojega nabora nosljivih pametnih naprav. V Barceloni je kitajski tehnološki gigant predstavil letošnje novosti.

Devet novih modelov ure GT 5, uro D2 in zeleno izvedbo ure Ultimate, poleg tega pa dva 31-centimetrska (12,2-palčna) tablična računalnika MatePad Pro 12.2 in MatePad 12. Odlikuje jih povsem nova uporabniška izkušnja, izboljšana produktivnost in brezhibna povezljivost.

Pametne ure serije Huawei Watch GT 5 kot prve uvajajo povsem nov sistem Huawei TruSense, ki z nadgrajenim optičnim tipalom in izboljšanimi programskimi algoritmi hitreje, celoviteje in natančneje spremlja zdravstveno stanje in telesno pripravljenost.

Na voljo sta dve izvedbi novih pametnih ur, ki z ostrimi robovi spreminjata modne zapovedi oblikovanja tovrstnih naprav. 

Huawei GT 5 Pro | Avtor: Ivan Valtl Ivan Valtl

Standardna in različica 'Pro', ki jo krasi uporaba titanove zlitine letalske kakovosti in nanokristalna keramika, nudi višjo raven vzdržljivosti. Hkrati z oblikovnimi spremembami in nadgrajenim tipalom 'Pro' izvedba nudi še nadgrajen športni program prostega potapljanja do globine 40 metrov, spremljanje golfa z vključenimi 15 tisoč podrobnimi načrti igrišč po svetu ter program za tek po brezpotjih (Trail Run), kjer pridejo do izraza v pomnilnik ure preneseni podrobni zemljevidi z natančnostjo desetih metrov.

Kljub nadgradnjam in izboljšavam jih odlikuje dolga življenjska doba baterije. Baterija pametne ure Watch GT 5 s premerom ohišja 46 milimetrov zagotavlja dovolj energije za do 14 dni uporabe, medtem ko bo ura z manjšima, 42- ali 41-milimetrskima, brez polnjenja zdržala do 7 dni.

Huawei GT 5 Pro | Avtor: Ivan Valtl Ivan Valtl

Ambasadorja nosljivih naprav Huawei: Pamela Reif in sir Mo Farah

Na odru dogodka v Barceloni sta nastopila tudi ambasadorja podjetja Huawei. Sir Mo Farah je delil svoje znanje o teku in naprednih športnih tehnikah, Pamela Reif pa se je osredotočila na oblikovanje ur in tečaje za fitnes z aplikacijami ter predstavila izkušnjo 'Osvetlite svoje obroče' (Light Up Your Rings).

Pamela Reif je izrazila svoje občudovanje nad novo uro in ob tem dejala: "Huawei Watch GT 5 Pro je več kot le pametna ura. Je stilska ikona, ki mi resnično daje modni pridih. Poleg tega je Huawei naredil nekaj res impresivnih izboljšav pri sledenju aktivnosti. Pridružite se mi in vsak dan osvetlite svoje obroče!" 

Sir Mo Farah se je strinjal z njenimi besedami in dodal: "Kot tekač sem pozoren na majhne podrobnosti, ki mi dajejo konkurenčno prednost. Izboljšani sistem Sunflower GPS popolnoma spreminja pravila igre, medtem ko lahko popolnoma nova funkcija za analizo tekaške forme vsakemu tekaču omogoči vpogled v to, kako prihraniti nekaj sekund pri svojem osebnem rezultatu."

Huawei GT 5 Pro | Avtor: Ivan Valtl Ivan Valtl

Cene ur iz razreda GT na policah slovenskih trgovin

  • GT 5 46mm črna - 279 EUR
  • GT 5 46mm modra - 299 EUR
  • GT 5 41mm modra - 259 EUR
  • GT 5 41mm belo usnje - 279 EUR
  • GT 5 41mm zlata - 329 EUR
  • GT 5 Pro 46mm črna - 399 EUR
  • GT 5 Pro 46mm titan - 499 EUR
  • GT 5 Pro 42mm bela - 449 EUR
  • GT 5 Pro 42mm keramika - 599 EUR

Ura D2: prva pametna ura z možnostjo ambulantnega spremljanja krvnega tlaka

Huawei uvaja inovacijo, ki bo razveselila veliko ljudi po svetu, ki trpijo za visokim krvnim tlakom. Huaweieva ura D2 je prva pametna ura na svetu za ambulantno spremljanje krvnega tlaka (ABPM), ki je prejela certifikat kitajske uprave za medicinske izdelke (NPMA) in je skladna s predpisi MDR Evropske unije. Omogoča 24-urno natančno merjenje krvnega tlaka in je prav tako opremljena s sistemom TruSense za hitrejše in natančnejše rezultate.

Na področju tehnologije merjenja krvnega tlaka Huawei že več kot devet let uvaja inovacije in sklepa dolgoročna partnerstva s svetovnimi strokovnjaki za hipertenzijo, vključno s profesorjem Gregoryjem Stergioujem, predsednikom Elect International Society of Hypertension, in profesorjem Wang Jiguangom, predsednikom kitajske lige za hipertenzijo.

Uro D2 odlikujeta lahka in tanka zasnova, ki vključuje izjemno ozko mehansko zračno blazino, integrirano v pašček, in 4,6-centimetrski (1,82-palčni) zaslon kvadratne oblike. V primerjavi z običajnimi elektronskimi merilniki krvnega tlaka zavzame zgolj petino širine in petindvajsetino prostornine, kar omogoča udobno merjenje krvnega tlaka, ne glede na to, kje ste. Ura zna izmeriti tudi devet telesnih kazalnikov in podati poročilo o zdravju (Health Overview).

Zelena izvedba ure Ultimate: Raziskovanje brez omejitev

Huawei je posodobil lani predstavljeno pametno uro Watch Ultimate, namenjeno najbolj zahtevnim uporabnikom. Poleg dvobarvnega ohišja in zelenega paščka iz blaga ura izboljšuje športni program za spremljanje golfa ter program za ekskurzije, s čimer uteleša duh pustolovščine (Adventure Forward).

Zelena izdaja prinaša ekskluzivno dvobarvno nano-tehnološko keramično obrobo, ki zahteva kompleksnejši proizvodni postopek. Le tako je bilo mogoče doseči čudovit belo-zeleni barvni duet, ki estetiko te pametne ure dviguje na novo raven.

Popolnoma nov program za spremljanje golfa ponuja natančno analitiko in vpogled v podrobne podatke med igro. Ti vključujejo vremenske podatke, analizo udarcev, prikaz razdalje do zelenice in virtualnega pomočnika, ki na podlagi algoritmov umetne inteligence predlaga primerno palico za naslednji udarec (AI Caddie). Program za ekskurzije pa po novem omogoča uvoz poti preko aplikacije Zdravje (Huawei Health).

Huawei nadaljuje kampanjo 'Osvetlite svoje obroče' (Light Up Your Rings), ki je osredotočena na spodbujanje zdravega življenjskega sloga in vadbenih navad. S sistemom medalj in spodbud znotraj storitve prikaza obročev aktivno ponuja zanimivo izkušnjo, ki posameznikom pomaga živeti bolj zdravo življenje.

Huaweijeve nosljive naprave so združljive s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android in iOS, kar omogoča, da so najnovejše inovacije na področju zdravstvene tehnologije in funkcij za sledenje športnim aktivnostim dostopne čim širšemu občinstvu.

MatePad Pro 12.2

Najnovejši Huaweiev tablični računalnik MatePad Pro 12.2 zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo. Odlikuje ga inovativni zaslon Tandem OLED PaperMatte Display z izjemno svetilnostjo 2000 kandel, kar je za tovrstne naprave zelo redko. Napredna tehnologija jedkanja proti bleščanju in tanek nanometrski optični premaz zagotavljata vrhunsko vizualno izkušnjo, ki spominja na uporabo papirja. Za novi tablični računalnik je na voljo tudi tipkovnica Huawei Glide Keyboard z ležiščem za elektronsko pisalo.

MatePad 12 X

Tablični računalnik za mlajšo generacijo povečuje produktivnost in omogoča prijetno uporabniško izkušnjo. Inovativni svetleči biserni sijaj daje ohišju bele barve učinke, ki se spreminjajo glede na osvetlitev, medtem ko elegantno povsem kovinsko ohišje brezšivne zasnove povečuje njegovo vzdržljivost.

Opremljen je z izjemno svetlim zaslonom za kakovost slike, pisanja in dotika, zato je idealen za branje in ustvarjalno delo.

Komentarjev 1
  • Ender3 17:55 19.september 2024.

    Nedojemljivo, nedosegljivo tudi Apple,Samsung...