Magazin
70 ogledov

Pisana solata z divjim rižem

Žurnal24 main
Za lahek začetek tedna si tokrat privoščite pisano solato z divjim rižem, ki je lahko tudi samostojna jed.

Za pripravo solate za štiri ljudi boste potrebovali naslednje:

  • glavo ledenke ali druge zelene glavnate solate,
  • 150 g divjega riža,
  • 0,6 litra zelenjavne juhe,
  • majhno pločevinko sladke koruze,
  • 30 g svetlih rozin,
  • 100 g puranje šunke,
  • 2 žlici arašidov,
  • 2 žlici akacijevega medu,
  • 50 ml limoninega soka,
  • 200 ml pinjenca,
  • sol in poper.

Priprava

V zelenjavni juhi zavrite riž, nato lonec pokrijte in na manjši temperaturi kuhajte približno 45 minut. Zadnjih pet minut kuhanja dodajte še oprane rozine. Ko je riž kuhan (temni stroki morajo počiti), lonec odkrijte in pustite, da se riž ohladi.

Solato operite, očistite in otresite do suhega. Narežite jo na prst široke rezance. Koruzo oplaknite pod tekočo vodo in odcedite, šunko narežite na tanke rezance.

Arašide v električnem sekljalniku na grobo sesekljajte, nato jih  popražite v ponvi brez maščobe. Pražite jih toliko časa, dokler ne zadišijo, nato jih takoj poberite iz ponve.

Riž z rozinami zmešajte s solato, koruzo in šunkinimi rezanci. Iz medu, limoninega soka, pinjenca, soli in sveže mletega popra zmešajte solatno omako. Solato naložite v primerne skledice, prelijte s prelivom in potresite z arašidi.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.