Magazin
23 ogledov

Znani prvi finalisti Eme 2008

manca Å¡pik boÅ¡tjan tacol Žurnal24 main
Prvih pet izvajalcev, ki se bo pomerilo v finalu Eme 2008, je: Manca Špik, Langa, Johnny Bravo, Cole in predsednik ter Turbo Angels.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je občinstvo preko stacionarnih telefonov in mobilnikov med desetimi izvajalci izbralo prvih pet finalistov, ki bodo v nedeljo tekmovali za naslov zmagovalca Eme 2008. Možnost za nastop na Evrosongu so si tako pripeli Manca Špik, Langa, Johnny Bravo, Cole in predsednik ter Turbo Angels.

V soboto zvečer bo potekal še drugi del polfinala, na katerem bodo gledalci in poslušalci prek telefonov prav tako izbrali pet izvajalcev, ki se bodo udeležili finala. Prvi polfinalni večer sta povezovala Lorella Flego in Peter Poles, drugega bosta vodila Tjaša Hrobat in Jure Sešek, finalni pa bo v rokah Bernarde Žarn in Maria Galuniča.

Najboljši v nedeljo
Najboljših deset se bo tako v nedeljo zvečer pomerilo še v finalu, samo dve najboljši iz finalnega izbora pa se bosta uvrstili še v superfinale, tako imenovani drugi krog. Zmagovalna skladba zadnjega nas bo maja letos zastopala na Evrosongu v Beogradu.

Letos dve diskvalifikaciji
Letošnjo Emo si bomo zagotovo zapomnili po tem, da sta prvič v zgodovini prišli še kako prav dve rezervni skladbi, ki ju je komisija izbrala poleg prvotnih 20. Skladbi Petre Pečovnik in skupine Zaka’pa ne sta se namreč že pred Emo javno predvajali, zato sta bili diskvalificirani. Ali bomo tudi letos po končani Emi razglabljali o tem, ali je bila zadaj kuhinja ali ne, bomo seveda vedeli že v nedeljo zvečer. Zagotovo pa drži, da bodo kuharji vsi, ki bodo za svojo najljubšo skladbo oddali vsaj en glas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.