Svet
10 ogledov

Iz ruskega tankerja v morje 1300 ton nafte

Madež na gladini Žurnal24 main
V Kerškem prelivu med Ukrajino in Rusijo, ki ločuje Črno in Azovsko morje, se je danes ponesrečil ruski tanker, pri čemer se je v morje izlilo 1300 ton nafte.

Nedaleč od tankerja, ki se je zaradi večmetrskih valov in vetrov hitrosti nad sto kilometrov na uro prelomil na pol, je bila poškodovana tudi tovorna ladja z 2000 tonami nafte na krovu.

Poleg tega je bila v silovitem neurju poškodovana še ena ladja, kakih 50 plovil pa so morali iz kavkaškega pristanišča Kerč evakuirati. O smrtnih primerih ali hujših poškodbah za zdaj ne poročajo, je pa vodja okoljevarstvene agencije Rosprirodnadzor Oleg Mitvol že povedal, da bodo za odpravo škode, povzročene okolju, potrebovali vsaj en mesec.

Tanker ruske družbe Volganeft so sicer visoki valovi po besedah Mitvola preprosto prepolovili, pri čemer je v morje izteklo 1300 ton nafte. Trinajstčlanska posadka tankerja naj ne bi bila v nevarnosti in naj bi trenutno pomagala reševalcem in okoljevarstvenikom pri odpravi posledic razlitja nafte. Pri delu jih sicer še vedno ovira izjemno slabo vreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.