Z malo truda lahko tokrat za bolj slavnostno večerjo pripravite odlične račje prsi v belem portovcu.
Za 2 osebi boste potrebovali naslednje:
- 2 račja prsa (po približno 200 g),
- 4 žlice in 50 ml belega portovca,
- 50 g perutninske juhe,
- 2 do 3 žlice balzamičnega kisa,
- žlica olivnega olja,
- strok česna,
- žlička kutinovega želeja,
- ostra rdeča mleta paprika,
- cayennski poper,
- sol.
Priprava
Račje prsi operite in popivnajte do suhega. Zmešajte 4 žlice portovca, žlico kisa in olje. Česen olupite in strite v omako. Marinado krepko začinite s soljo, cayennskim poprom in mleto papriko. Premažite račje prsi, jih pokrijte in za 2 uri postavite v hladilnik.
Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija. Račje prsi položite v model za narastke z mastno stranjo navzgor, ene poleg drugih. Mastno plast križno zarežite.
V model zlijte juho in preostali portovec. Prsi pecite v vroči pečici 15 do 20 minut, nato temperaturo znižajte na 180 stopinj in pecite še 10 minut
Meso vzemite iz omake. Dodajte ji preostali balzamični kis in kutinov žele ter po želji začinite.
Račje prsi prelijte z omako in servirajte. Poleg lahko ponudite riž ali kruhove cmoke.
Dober tek!