Šport
9 ogledov

Hudač: Čim več prijetnih presenečenj

Majdičevi se je nastop na SP povsem ponesrečil. Žurnal24 main
Smučarji tekači so se skupaj s celotno nordijsko reprezentanco predstavili sedmi sili. V letu, kjer na sporedu ni ne svetovnega prvenstva ne olimpijskih iger, bodo največ pozornosti posvetili svetovnemu pokalu.
 

Vrstni red v sezoni 2006/ 07 (Ž)

1. V. Kuitunen (FIN) 1510 točk
2. M. Björgen (NOR) 941
3. K. Neumannova (ČEŠ) 814
4. P. Majdič (SLO) 844

"Trenutno malo boleham, tako da vsi tisti, ki niste povsem zdravi, raje ne hodite blizu. Sicer pa sem z dosedanjim potekom sezone zadovoljna, težav ni bilo. Poškodovala sem si prst na nogi, a to ni tako hudo, saj jih imam še devet," je veselo razlagala Petra Majdič , slovenska športnica leta, in dodala: "Vsekakor bom zelo srečna, če bomo ponovili lanske rezultate. Ekipa je dobra, okrog mene je vedno več mladih tekačev in tekačic in to me zelo veseli."


Nejc Brodar bo edini Slovenec, ki bo nastopal v svetovnem pokalu. © Dejan Mijović

 


Ob Majdičevi in Vesni Fabjan bosta v svetovnem pokalu tekmovali še Katja Višnar in Barbara Jezeršek . Moški del ekipe pa sestavlja zgolj Nejc Brodar . "Treniral sem res dobro, kar pa v Düsseldorfu žal še ni bilo vidno. V sezono gledam optimistično, mislim, da bova z Bajčičakom lahko dobro trenirala eden ob drugem. Po slabem začetku sezone si ne zatiskam oči, upam, da se bom iz Skandinavije vrnil z boljšimi občutki," je dejal najboljši slovenski tekač.

 

Skandinavija je naslednja

Smučarji tekači so sezono že začeli z dvema tekmama v Düsseldorfu, nadaljevali pa jo bodo 24. in 25. novembra v Beitostölnu. Sezona se bo končala 16. marca prihodnje leto v Bormiu.

Glavni trener tekaške reprezentance Ivan Hudač si želi čim več prijetnih presenečenj, precej pa pričakuje tudi od ženske štafete. "Petra in Vesna sta že pokazali, da sta dobro pripravljeni, podobno pričakujem tudi od ostalih. Želim si, da bi vsi dobro tekli tudi na distanci," je dejal slovaški strokovnjak, ki je Petri Majdič že lani pomagal do vrhunskih dosežkov. Eden izmed pomembnejših ciljev sezone je tudi Tour de ski , desetdnevno "mučenje", na katerem je bila lani najboljša Finka Virpi Kuitunen .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.