Slovenija
19 ogledov

Pogorevc nič več pri Peterletu

Marko Pogorevc ni več v štabu Lozeta Peterleta. Žurnal24 main
Le teden dni pred drugim krogom predsedniških volitev bo vodenje strateškega sveta prevzel Lojze Peterle, z njegovega štaba pa se je moral posloviti Marko Pogorevc.

Nekdanji prvi mož policije Marko Pogorevc je sicer zanikal, da bi ga umaknili iz štaba, ker naj bi bili v štabu nezadovoljni z njegovim delom oz. ker bi si nekateri politiki na desnici to želeli. Kot je dejal, je do sedaj vodil volilni štab, ki je opravljal predvsem operativno delo. To delo pa se po njegovih besedah zmanjšuje na minimum, saj obiskov po Sloveniji ne bo več, je še povedal Pogorevc. Zaradi poudarka na vsebini pa je vodenje strateškega sveta prevzel sam Peterle, dejal Peterletov tiskovni predstavnik Janez Cigler Kralj.

Odhod Pogorevca zaradi Popoviča?

Odhod Pogorevca naj bi bil povezan tudi z napovedjo o negativni kampanji koprskega župana Borisa Popoviča. © BOBO

 
Kot je znano, je koprski župan in predsednik izvenparlamentarne stranke Slovenija je naša Boris Popovič po prvem krogu volitev napovedal, da bo stranka proti Peterletu začela negativno kampanjo, ker njegov volilni štab vodi Pogorevc. ˝Prevelika škoda je bila, da je bil zraven Peterleta tak negativec,˝ je takrat povedal Popovič, ki bo sedaj na volitvah podprl Peterleta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.