Imate na zalogi bučke, pa ne veste kam z njimi? Lahko jih spanirate in spečete v pečici ter tako pripravite lahek obrok za vso družino in goste.
Za približno 8 porcij boste potrebovali:
- 4 bučke,
- šopek peteršilja,
- 2 žlici majoneze,
- 2 žlici pikantne gorčice,
- 100 g drobtin,
- 50 g narezanega parmezana,
- žličko posušenih provansalskih začimb,
- strok česna,
- 3 žlice oljčnega olja,
- sol, kajenski poper.
Priprava
Bučke operite, očistite in poševno narežite na približno centimeter debele rezine.
Peteršilj operite, osušite in brez trdih stebel na drobno narežite. Majonezo, gorčico, peteršilj in poper zmešajte v manjši posodici.
Pekač obložite s peki papirjem. Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija. Rezine bučk po eni strani na tanko namažite z majonezo.
Zmešajte drobtine, parmezan in posušena zelišča. Česen olupite, ga dajte k drobtinam in pretlačite. V mešanico pomočite namazano stran bučk in jih pokapajte z oljem. Na pekač jih položite tako, da bo nenamazana stran spodaj.
Pecite približno 10 minut na 230 stopinjah Celzija, da se rjavo obarvajo. Postrezite še vroče.
Zraven se odlično prilega omaka iz naslednjih sestavin: 250 g kisle smetane, dve žlici sladke smetane, malo naribanega hrena, dve žlici drobno sesekljanega drobnjaka, sol in poper.
Dober tek!