Magazin
26 ogledov

Nabodalca s kozicami in paradižnikom

Pripravite si preprosta nabodalca s kozicami in paradižnikom in se spomnite na sproščujoči poletni dopust ...

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 12 surovih neolupljenih kozic,
  • 1 strok česna,
  • 2 žlici sojine omake,
  • 150 g češnjevega paradižnika,
  • 12 manjših lovorovih lističev,
  • 100 g mešane listnate solate,
  • 4 žlice olivnega olja,
  • 2 žlici kisa,
  • sol, poper.

Priprava
Kozice splaknite, osušite in jim odstranite lupino. Olupljeni česen izstisnite v skledo, v katero ste dodali olivno olje; dodajte sojino omako in premešajte. V tej marinadi kozice marinirajte približno eno uro.

Paradižnik oplaknite in osušite. Kozice poberite iz marinade in izmenično s paradižnikom in lovorom nataknite na nabodala. Ta pecite v ponvi na vsaki strani približno dve minuti. Nato jih odstranite in začinite s soljo ter poprom.

Solato očistite, operite in osušite. Zmešajte sol, poper, kis in preostalo olje. Solato pokapajte s prelivom in ponudite z nabodali.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.