Avto
40148 ogledov

Veste, kakšno prednost imajo pnevmatike, če imajo zvezdo?

BMW pnevmatike BMW
Zvezda pomeni, da je bila pnevmatika razvita še posebej za eno znamko avtov. Edinstvena pa je tudi storitev zavarovanja za pnevmatike in platišča.

Vsi vozniki BMW vozil morda sploh še ne vedo za prednost, ki jim jo ponuja proizvajalec glede nameščenih koles in pnevmatik. Njihovi avtomobili namreč vozijo na namensko razvitih pnevmatikah, ki jih povrh dodatno ščiti edinstveno zavarovanje, specializirano za pnevmatike in platišča.  

Pnevmatike imajo velik pomen na vožnjo. Pri BMW zato že v času razvoja novih modelov tesno sodelujejo s proizvajalci pnevmatik pri istočasnem razvoju pnevmatik zanje. Originalne pnevmatike in kolesa, ki so specialno prilagojena vozilom BMW, je mogoče prepoznati po ekskluzivnem emblemu zvezde. 

BMW gume | Avtor: BMW BMW

Zvezda pomeni razliko

Zvezda pomeni, da je bila pnevmatika izdelana posebej za BMW, v skladu z njihovimi standardi. Razvoj pnevmatike se namreč začne že v zelo zgodnji fazi nastajanja vozila in testiranje lahko traja tudi do treh let. Pnevmatike z oznako zvezde testirajo na šestih splošnih področjih: varnost, obraba, udobje, učinkovitost in na dveh dodatnih področjih vožnje: način vožnje in športno krmiljenje.

Vsaka pnevmatika, ki nosi znak zvezde in je tako odobrena za uporabo na vozilih BMW, mora torej uspešno opraviti testiranje z do 50 različnimi kriteriji kakovosti, medtem ko splošno za vse pnevmatike v EU velja obveza skladnosti le na treh področjih.

Med drugim imajo pnevmatike z zvezdo po zagotovilih BMW daljšo življenjsko dobo, najboljše ocene glede varnosti in najsodobnejšo praznovozno tehnologijo. 

Zvezdo, ki označuje namensko za BMW izdelane letne pnevmatike, je mogoče najti na modelih različnih proizvajalcev: Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli ...

Oznaka tudi zagotavlja, da so originalne sete kompletov koles testrirali v razširjenih simulacijah in najtežjih praktičnih situacijah v vseh voznih razmerah. 

BMW gume | Avtor: BMW BMW

Prav posebno zavarovanje za vsakodnevne poškodbe

Zelo zanimiv in dokaj edinstven produkt na trgu z vozili je tudi triletno zavarovanje za kolesa in pnevmatike, do katerega so standardno upravičeni vsi BMW kupci novih vozil in originalnih nadomestnih platišč ter letnih pnevmatik z zvezdico. 

Zavarovanje velja 36 mesecev od datuma nakupa in omogoča do 100-odstotno povračilo stroškov v primeru določenih poškodb. Zavarovalna polica krije poškodbe zaradi ostrih predmetov, kot so žeblji ali stekleni delci, poškodbe zaradi udarcev v robnik, vandalizem in krajo.

Prvo leto po nakupu pri BMW krijejo škodo v celoti, drugo leto v 75-odstotnem deležu, tretje leto pa v polovičnem. Edini pogoj je, da lastnik vozila nove letne in zimske pnevmatike z zvezdo kupi pri pooblaščenem prodajalcu ali in serviserju BMW. Zavarovanje seveda velja tudi za vsa nova vozila.

Prav tako mora biti avto z nameščenimi pnevmatikami normalno vožen, omejitev glede zavarovanja pa velja tudi glede obrabljenosti pnevmatik (4,5 milimetra). 

Cena zavarovanja je v celoti krita s strani BMW, ki pri tem sodeluje z ugledno zavarovalnico Allianz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 23:46 20.marec 2024.

    BMW Bosansko motorno Wozilo. Brez smerokazov,,,

  • Harrison 07:17 19.september 2023.

    Tudi posebna vozniška dovoljenja za voznike BMW. Razmišljate kaj v tej smeri?

  • Boštjan Bratina 15:35 18.september 2023.

    Sej vejo da pnevmatike na BMW-jih ne zdržijo več kot eno leto zato pa so taka nepotrebna zavarovanja