Avto
1915 ogledov

Velik prelom pri naslednjem avtomobilu Jamesa Bonda

Aston martin rapide E Aston Martin
Agent 007 bo v novem filmu storil tisto, kar bi se moralo prej ali slej zgoditi.

Težave pri snemanju novega filma o Jamesu Bondu so znane. Film bo prišel v kinematografe z velikansko zamudo, saj je lani poleti od projekta tik pred začetkom snemanja odstopil režiser Danny Boyle zaradi spora v ekipi. 

Na njegovo mesto je stopil 41-letni Cary Joji Fukunaga, ki je leta 2014 šokiral svet s prvo sezono HBO serije Prava detektiva z Matthewom McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsononom. 

Velik zagovornik narave Fukunaga je očitno poskrbel tudi za velik preskok pri Bondovem voznem parku, saj The Sun poroča, da bo britanski agent v 25. nadaljevanju franšize prvič vozil električni avto, ki mu ga bo seveda dodatno nadgradil "Q".

Bo pa Bond ostal zvest Aston Martinu. Znamkin električni model rapide E je sploh prvi za znamko. Napovedali so ga lansko jesen, medtem ko serijski izdelek lahko pričakujemo letos. Po obliki naj bi se štirivratnik (!) precej navezoval na bencinski model rapide (spodaj).

Aston martin rapide E | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Električni avto bo kljub velikemu preskoku naprej vreden Bondovega zaupanja, saj ni le izrazito dragocen, temveč tudi hiter. Poganjata ga dva elektromotorja s skupno močjo okoli 450 kW (610 KM), ki skrbita za hitre izstrelitve z mesta in pospeševanja med vožnjo. Pri Aston Martinu jih bodo izdelali le 155, vsak serijski pa stane krepko prek 300 tisoč evrov.

S prvim astonom se je že davnega leta 1964 prevažal naokrog takratni Bond Sean Connery v filmu Goldfinger. 

Bonda bo v novem filmu še enkrat in skoraj nepreklicno zadnjič odigral Daniel Craig, medtem ko zadnje vesti pravijo, da bo glavnega negativca upodobil sveži oskarjev nagrajenec Rami Malek (Bohemian rapsody).

Snemanje filma naj bi končno steklo aprila, leto kasneje naj bi se zgodila premiera. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Aro 09:52 19.marec 2019.

    In kdo bo hodil gledat JB ? Mavrični bojevniki seveda :)

  • Aro 09:51 19.marec 2019.

    Ja Bonda bo snemal neki japonček fukunaga, vozil bo neki električni invalidski avto, z ženskami ne bo smel delat grdo, torej bo bolje če se bo zaljubil v enga moškega :) in seveda reklamiral bo lgmt, pa filozofsko fakulteto v ...prikaži več sloviji. Kot so rekli na valu 202, Bedanc bo krmil srnice in Volk bo peljaj rdečo kapico na sojine polpete :) Dobrodošli v lepi prihodnosti