Avto
2311 ogledov

V avtomobilih te športne znamke ne bo več navigacije

ferrari 12cilindri Ferrari
Pri Ferrariju so se odločili, da kupcem svojih zelo dragih avtomobilov ne bodo več niti na seznamu dodatne opreme ponudili navigacijske naprave.

Čeprav je dobra navigacijska naprava dolga leta veljala za enega od simbolov avtomobilskega razkošja, je kupci novejših ferrarijev, kakršna sta 12cilindri ali purosange, ne bodo več mogli kupiti.

Razlog za to je precej banalen. Na skoraj vsak mobilni telefon je naložena boljša navigacija, kot pa jo lahko ponudi športna znamka. Navigacijske naprave namreč tudi iz teh avtomobilov ne bodo izginile, ampak bodo vozniki na zaslon enostavno prezrcalili navigacijo s svojega telefona.

Ferrarijev šef marketinga Emanuele Carando je za portal Drive povedal, da menijo, da sta telefon in fantastični vmesnik za njegovo zrcaljenje na zaslon infozabavnega sistema najbolj preprosta in tudi najbolj ažurirana rešitev.

Dodaja, da lastniki ferrarijev svojih športnih avtomobilov ne uporabljajo vsak dan in se tudi nočejo vsakič znova privajati na tovarniško navigacijsko napravo. Imajo pa pametne telefone, na katerih so tudi navigacijske naprave, ki jih vsakodnevno uporabljajo, torej so jih navajeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:22 18.junij 2024.

    Pravilno, pri 250 km/h je smrtno nevarno gledati na navigacijo, ha, ha, ha...

  • Toma 21:03 18.junij 2024.

    Garmin ne seže Googlu do gležnja!