Avto
36752 ogledov

Tatovi vozil imajo nov trik, pazite na plastenke

Youtube
Tatovi avtomobilov uporabljajo vse bolj nenavadne in predrzne načine kraje. Pazite, če boste za pnevmatiko videli zataknjeno plastenko.

Zasebni slovenski detektiv, ki se med drugim ukvarja tudi z izsleditvijo vozil, nam je v enem od preteklih člankov povedal, da v zadnjem času pri tatovih vozil zaznavajo vse več predrznih kraj, za katere sploh ni potrebna napredna tehnologija.

iPhone in avto Avto Tatovi avto ukradejo s telefonom

Tatovi vozila kradejo v garažnih hišah. Na zadnje steklo vozila namestijo mat folijo. Ko voznik želi speljati s parkirnega mesta, opazi, da ne vidi nazaj, zato izstopi iz vozila, začne trgati folijo, medtem, pa se tat usede v avtomobil in ga odpelje, skupaj s telefonom, ključi, denarnico.

Kraja vozil video Avto Kako tatovi avto razstavijo v 10 minutah

Veliko vozil se odtuji pred očmi voznika, pa tudi na način, da pokličejo avtovleko, s pretvezo, da so vse stvari zaklenili v vozilo, vključno s ključi, avtovleka pa jim vozilo dostavi na želeno lokacijo.

Avtomobilski ključi Slovenija Pozor! Tatovi uporabljajo tudi motilce zaklepanja!

V tujini zaznavajo nov trik tatov, ki kradejo voznike na posebej predrzen način. Policisti opozarjajo, da tatovi vozil ne potrebujejo napredne tehnologije, ampak zgolj rekvizit, ki ga za nekaj deset centov kupijo v trafiki. Tatovi namreč zataknejo prazno plastenko pijače za desno kolo, ki ga voznik ne more videti. In čakajo. Ko voznik zažene motor vozila in spelje, zasliši nenavaden zvok, ko se začne plastenka mečkati, oziroma drobiti ob karoserijo vozila.

BMW M3 E30 Ukraden! Avto Tatovi ukradli izjemen primerek BMW M3

Ker voznik zasliši, da z vozilom nekaj ni v redu, instinktno izstopi iz vozila, da pogleda, kaj se dogaja. V trenutku, ko voznik pregleduje svoje vozilo, ima lopov prosto dostop do odklenjenega vozila, ki je že pripravljeno za pobeg, s ključi, denarnico, telefonom v njem.

Video si lahko pogledate spodaj.

Komentarjev 8
  • asmas1965 21:30 11.september 2018.

    normalno,če je kaj narobe najprej ugasneš motor ,izvlečeš ključ iz kontakta,nato iztopiš...tukaj ne vidim nobene težave..

  • Vesoljec 01:05 11.september 2018.

    Lahko pa ugasneš motor, vzameš ključe, izstopiš in zakleneš avto. In naj se tat jebe.

  • asmas1965 16:07 09.september 2018.

    imam renault espace,ko zapustim vozilo s kartico v žepu se avtomatsko zategne ročna.drugače pa ne izstopam iz vozila ,ko je vžgan ..izkjučno zaradi varnosti in to imam v krvi