Avto
6474 ogledov

Prodajalec lopovu ukradeni avto dostavil kar sam

Rolls-royce cullinan Rolls-Royce
Iz ZDA prihaja zanimiva novica o drzni kraji razkošnega avtomobila iz udobja lastnega stanovanja.

Če hočete ukrasti avtomobil, morate običajno fizično vdreti vanj ali pa morate vdreti v prodajni salon. A očitno se tudi tatovi prilagajajo novim orodjem, kar kaže tudi primer hekerja iz ZDA, ki je naročil dostavo avtomobila s ključem na želeni naslov in za seboj tudi zabrisal vse sledi. Za to je gotovo potreboval veliko mero domiselnosti in tudi poguma.

Ameriški medij Road & Track piše, da je heker izkoristil dejstvo, da prodajni saloni za prevoze avtomobilov pogosto uporabljajo zunanje podizvajalce. Heker je preprosto vdrl v računalniški sistem podjetja in vnesel novi naslov za dostavo 200 tisoč dolarjev vrednega razkošnega mercedesa-maybacha GLS 600.

Mercedes-Maybach GLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Predstavnik prevoznega podjetja je povedal, da je zlikovec preprosto vdrl v podatkovno bazo prevoznika in prišel do nalogov za prevoze vozil. Potem je na novem naslovu, ki ga je sam vnesel, preprosto prišel do voznika in se obnašal kot naročnik. Ob tem mu je izročil vse potrebne papirje.

Še vedno neznani heker se ni ustavil le pri kraji mercedesa-maybacha, ampak je za naslednji poskus kraje izbral dvakrat dražji rolls-royce cullinan. Tudi v tem primeru je vozniku dostavljavcu poslal sporočilo s spremenjenim naslovom dostave. Voznik je potrdil naslov in čas dostave ter avto izročil zlikovcu.

Ta sicer ni le uspešen avtomobilski tat, ampak se iz svojih žrtev rad tudi norčuje. Oškodovanemu prodajalcu je namreč posla sporočilo, v katerem se je zahvalil za brezplačni maybach ter ob fotografiji GPS sledilne naprave, ki jo je odstranil iz avtomobila, povedal, da je ta že v Dubaju ali Evropi.

Policija sicer poskuša zlikovca najti in je za vrnitev vsakega avtomobila ponudila tudi nagrado 20.000 dolarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.