Avto
165 ogledov

Preveč krame? Rešitev je Berlingo!

Novi Berlingo je že na oko večji in prostornejši od prejšnjega. Žurnal24 main
Torbica, rezervna obleka in čevlji, nakupovalne vrečke, torba za fitnes, vožiček za otroka, igrače in še in še in še … Kam ženske spravijo vso to kramo? V avto, seveda!

Ste se kdaj spraševali, zakaj so med zaposlenimi ženskami ali mamicami tako priljubljeni enoprostorci? Zaradi prostora, seveda! Čeprav nam tovrstni stereotipi niso blizu, smo preizkusili Citroënov Berlingo in se prepričali, da tako prostoren avto res sploh ni napačen.

 

Kolumnistka
izraža lastno mnenje, ne mnenja uredništva.

Ženske so res mojstrice v nabiranju neskončnega števila pripomočkov za lažje(?) življenje. Poleg vseh drobnarij v torbici boste v njeni nujni prtljagi za v avto našli še vsaj dodatne čevlje za različne priložnosti, rezervno obleko, zemljevide in avtokarte, blok in svinčnik, sončna očala, dežnik, parfum, nakit, kremo za roke, otroški voziček, igrače, prigrizek, revije, osvežilne robčke, kup cd-jev, nakupovalne vrečke, službene pripomočke, pohodniške palice, opremo za fitnes in še marsikaj. Priložnostno pa se v njenem avtu znajde tudi kosmatinec, ki ji pusti dober razlog za čiščenje, ter gorsko kolo, ki zahteva podrtje sedežev.

Prostora je dovolj za številčno družino. © Nina Kokalj

 
Berlingo
Pri Citroënu so prav za take ženske leta 1996 razvili avtomobil Berlingo, ki so mu sedaj nadeli ime first. Junija so namreč ponudili novo, osveženo različico, ki poleg ogromno uporabnih kotičkov in večje prostornine ponuja tudi več varnosti in udobja. Mamice se ne bodo več jezile zaradi razmetanih igrač ali stekleničke, ki jo je neubogljiv malček zabrisal na tla in se jim je prikotalila pod noge. Novi berlingo ima namreč pod sedeži zelo uporabne predale, kamor lahko spravite nešteto drobnarij. 170 litrov odlagalnih prostorov, ki se znajdejo tudi na vratih in pod streho, pride prav tudi poslovnim ženskam, katerih služba zahteva obilico papirjev in drugih pripomočkov. V svoji potujoči pisarni jih lahko pospravijo v predal in tako varno skrijejo pred očmi nepridipravov.

 

Ženskam bo všeč tudi mehak, a natančen prehod med prestavami. © Grega Prebil

 
Ljubiteljice narave in zvezd bodo v njem popolnoma zadovoljile potrebo po nenehnem opazovanju – pogled se jim odpira celo navzgor, skozi streho! Športnice bodo odstranile sedeže v drugi vrsti in v berlingo naložile desko za jadranje, smuči, kolo in drugo športno opremo.

Tudi ugodje vožnje ni zanemarljiv faktor pri izbiri vozila. Poleg udobnih sedežev in boljših voznih sposobnosti je sproščena vožnja in hkrati kontrola nad avtomobilom zagotovljena z mehkimi, a natančnimi prehodi med prestavami. Motor teče gladko, prav tako nas je pozitivno presenetilo pospeševanje, saj pri družinskem vozilu nismo pričakovali tako hitrega reagiranja.

Vožnja je udobna, berlingo se odzove na vsak vaš gib. © Nina Kokalj

 
Čeprav se sliši izrabljeno, so enoprostorci res vredni premisleka in izbire za glavni družinski avto. Prav tako uspešno pa bodo tudi pri razvajenih dekletih, ki se ne morejo odločiti, kaj bodo oblekle in vzamejo s seboj polovico svoje omare.

VEČ O NOVEM BERLINGU: Uspešnica je dobila naslednika
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.